Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Mac-computere ramt af skærm-problemer efter seneste opdatering af MacOS

Apples seneste opdatering af MacOS fungerer ikke ordentligt, lyder det fra utilfredse brugere.

Apples seneste opdatering af MacOS blokerer for anvendelsen af eksterne skærme, der går helt i sort, når de kobles på en Mac-computer, efter opdateringen er blevet installeret.

Sådan lyder kritikken af MacOS 10.13.4, som Apple udsendte 29. marts, og som nu udrulles for fuld kraft til verdens Mac-brugere.

Fra flere sider lyder det, at opdateringen ikke fungerer ordentligt med DisplayLink-teknologien, som Apple anvender til at forbinde flere skærme til en computere.

Det kan ske via en hardware-dock, USB, ethernet eller WiFi.

På Apples support-forum - discussions.apple.com - vælter det i disse dage ind med indlæg fra utilfredse Mac-brugere, som melder, at deres DisplayLink er gået i sort efter opdateringen.

Det har eksempelvis ramt mange virksomheder, der anvender docks til deres Mac-computere. Men nu er de mange skærme altså pludselig gået i sort.

Det nævnes adskillige gange support-diskussionen, hvordan brugerne uden problemer har anvendt flere skærme i dock-løsninger i månedsvis, men at skærmene pludselig er gået ned efter opdateringen.

Flere skriver, at de har rullet tilbage til den foregående MacOS-version, 10.13.3 fra deres backup, som der ikke er problemer med.

Det betyder til gengæld, at de misser flere vigtige sikkerhedsopdateringer, som er nødvendige - også i fremtiden.

Selskabet DisplayLink - der står bag løsningen af samme navn - skriver ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at selskabet er ‘klar over problemet.’

“Vi er klar over, at installering af MacOS version 10.13.4 vil få DisplayLink-forbundne skærme til at gå i sort, hvis den nuværende DisplayLink-driver er installeret,” lyder det fra selskabet.

Her peger man på, at andre funktionaliteter - som ethernet og lyd - ikke berøres og fortsat fungerer.

“Vi har gjort Apple opmærksom på problemet og arbejder hårdt på at finde en løsning. De ramte funktionaliteter fungerer fortsat i 10.13.3,” lyder det fra DisplayLink.

Som en foreløb løsning af DisplayLink frigivet en preview-version af selskabets nyeste software-driver, 4.3, til MacOS.

Denne driver gør det muligt at anvende skærme i såkaldt ‘clone-mode’ - altså hvor skærmene dubleres - og ikke udvides i forlængelse af hinanden.

“Har du brug for mirror eller ‘extended mode’ anbelaer vi, at du forbliver på MacOS 10.13.3 eller tidligere versioner,” lyder det fra DisplayLink.

Læs også:

Derfor er Apples Siri sakket bagud i forhold til Google og Amazons tale-assistenter

10 procent af verdens aktive computere er nu Mac-computere

Apple klar med iOS 11.3 iPhone inden for en måned: Se her hvad du kan forvente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere