Artikel top billede

Mac-computere ramt af skærm-problemer efter seneste opdatering af MacOS

Apples seneste opdatering af MacOS fungerer ikke ordentligt, lyder det fra utilfredse brugere.

Apples seneste opdatering af MacOS blokerer for anvendelsen af eksterne skærme, der går helt i sort, når de kobles på en Mac-computer, efter opdateringen er blevet installeret.

Sådan lyder kritikken af MacOS 10.13.4, som Apple udsendte 29. marts, og som nu udrulles for fuld kraft til verdens Mac-brugere.

Fra flere sider lyder det, at opdateringen ikke fungerer ordentligt med DisplayLink-teknologien, som Apple anvender til at forbinde flere skærme til en computere.

Det kan ske via en hardware-dock, USB, ethernet eller WiFi.

På Apples support-forum - discussions.apple.com - vælter det i disse dage ind med indlæg fra utilfredse Mac-brugere, som melder, at deres DisplayLink er gået i sort efter opdateringen.

Det har eksempelvis ramt mange virksomheder, der anvender docks til deres Mac-computere. Men nu er de mange skærme altså pludselig gået i sort.

Det nævnes adskillige gange support-diskussionen, hvordan brugerne uden problemer har anvendt flere skærme i dock-løsninger i månedsvis, men at skærmene pludselig er gået ned efter opdateringen.

Flere skriver, at de har rullet tilbage til den foregående MacOS-version, 10.13.3 fra deres backup, som der ikke er problemer med.

Det betyder til gengæld, at de misser flere vigtige sikkerhedsopdateringer, som er nødvendige - også i fremtiden.

Selskabet DisplayLink - der står bag løsningen af samme navn - skriver ifølge Computerworlds amerikanske nyhedsbureau, at selskabet er ‘klar over problemet.’

“Vi er klar over, at installering af MacOS version 10.13.4 vil få DisplayLink-forbundne skærme til at gå i sort, hvis den nuværende DisplayLink-driver er installeret,” lyder det fra selskabet.

Her peger man på, at andre funktionaliteter - som ethernet og lyd - ikke berøres og fortsat fungerer.

“Vi har gjort Apple opmærksom på problemet og arbejder hårdt på at finde en løsning. De ramte funktionaliteter fungerer fortsat i 10.13.3,” lyder det fra DisplayLink.

Som en foreløb løsning af DisplayLink frigivet en preview-version af selskabets nyeste software-driver, 4.3, til MacOS.

Denne driver gør det muligt at anvende skærme i såkaldt ‘clone-mode’ - altså hvor skærmene dubleres - og ikke udvides i forlængelse af hinanden.

“Har du brug for mirror eller ‘extended mode’ anbelaer vi, at du forbliver på MacOS 10.13.3 eller tidligere versioner,” lyder det fra DisplayLink.

Læs også:

Derfor er Apples Siri sakket bagud i forhold til Google og Amazons tale-assistenter

10 procent af verdens aktive computere er nu Mac-computere

Apple klar med iOS 11.3 iPhone inden for en måned: Se her hvad du kan forvente
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere