Artikel top billede

Morgen-briefing: Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi / Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret / Telenor i Østre Landsret / Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi. Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret . Telenor i Østre Landsret. Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling. Dansk spilfirma har kinesisk kontakt. Steve Wozniak siger farvel til Facebook.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Apple: Nu bruger vi 100 procent vedvarende energi

Alle Apples anlæg i verden forsynes nu af vedvarende energi, meddeler selskabet. Det gælder butikker, datacentre, kontorer og lignende i 43 lande.

Hertil kommer, at i alt 23 såkaldte produktionspartnere har ‘forpligtet sig til at forsyne hele deres Apple-produktion med 100 procent miljøvenlig energi,” lyder det fra selskabet.

Det hele sker ifølge Apple “som del af [selskabets] engagement i kampen mod klimaforandring og bestræbelserne på at skabe et sundere miljø.”

Zuckerberg: Jeg påtager mig ansvaret

Facebooks Mark Zuckerberg påtager sig i en ansvaret for misbrug af mange millioner Facebook-brugeres data.

Den 33-årige stifter af Facebook var mandag på ‘undskyldnings-rundtur’ i Washington fulgt af et massivt sikkerheds- og presseopbud.

“Det var min fejl, og jeg beklager. Jeg grundlagde Facebook, jeg kører butikken, og jeg har ansvaret for det, der er sket her,” sagde han.

Han har i øvrigt fornylig modtaget undervisning og rådgivning i krisehåndtering af en hel sværm af eksperter i den slags - herunder nogle stykker, der har arbejdet for den tidligere (og ofte kritiserede) præsident George W. Bush.

Telenor i Østre Landsret

Telenor skal ifølge Børsen slås i Østre Landsret for sit synspunkt om, at jagten på personer, der streamer ulovligt, er løbet løbsk.

Det sker efter, at en række advokatfirmaer gennem længere tid har fået adgang til oplysninger om Telenor-kunders streaming.

“Som branche har vi i 2016 og 2017 udleveret oplysninger på flere hundrede tusinde kunder, som efterfølgende har fået breve fra private advokatfirmaer," siger juridisk direktør Mette Eistrøm Krüger til avisen.

Du kan læse mere om sagen her: Telenor vil anke dom: Vil ikke udlevere tusindvis af kundeoplysninger til advokater.

Ny iPhone-version skal bidrage til HIV-behandling

Apple meddeler også, at selskabet er klar med særlige versioner af iPhone 8 og iPhone Plus - begge med tilnavnet (Product) Red Special Edition, der som navnet antyder er røde.

“En del af provenuet for alle ((Product) Red-køb går direkte til The Global Funds HIV /AIDS-arbejde med test-, rådgivning-, behandlings- og forebyggelsesprogrammer med et særligt fokus på at eliminere overførsel af virus fra mødre til deres babyer. Siden indgåelsen af partnerskabet med (Red) i 2006 har Apple doneret mere end 160 millioner dollar til The Global Fund og dermed er de organisationens største corporate donor,” lyder det fra Apple.

Dansk spilfirma har kinesisk kontakt

Den aalborgensiske spiludvikler Bedtime har fået kontakt til kinesiske China Telecom og venter, at millionerne snart ruller ind, skriver Børsen.

I løbet af den kommende tid vil den kinesiske gigant lancere tre af Bedtimes spil i Kina og nærmeste omegn. Partnerne deler gevinsten lige over.

“I Kina spiller over 500 millioner gamere computerspil mindst en gang om ugen. Det er flere, end der er indbyggere i USA. Hvert år omsættes der for 32 milliarder dollar, hvilket kan sammenlignes med knap 1 mia. dollar i hele Norden," siger direktør Klaus Pedersen til avisen.

Steve Wozniak siger farvel til Facebook

Flere kendisser har siden Facebook-skandalen fået rigeligt med spalteplads og omtale på at fortælle, at de næret af forargelsens raseri - nok mere eller mindre permanent - lukker deres Facebook-profil.

Nu hopper vi også med på vognen (sorry).

Apples medstifter, Steve Wozniak, siger nemlig, at han har lukket sin Facebook-profil på grund af bekymring over Facebooks brug af personlig data.

“Brugerne giver alle detaljer om deres liv til Facebook. Og Facebook bruger informationerne til at tjene penge på reklame. Indtjeningen kommer fra brugernes info, men brugerne får ingen del af overskuddet,” skriver han til USA Today.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere