Artikel top billede

Derfor trækker Mogens Bransholm sig som topchef i Conscia: "Jeg vil gerne blive i virksomheden, og jeg synes, at det her er en fantastisk løsning"

Interview: Mogens Bransholm, der har været topchef i Cisco-specialisten Conscia i 10 år, slipper personaleansvaret og får ny rolle som teknologisk tovholder og opkøbsspejder. Men det er ikke en retrætepost, siger han.

Mogens Bransholm har sluppet tøjlerne som topchef i netværksspecialisten Conscia.

Han har siden december 2014 været administrerende direktør for Conscia Holding A/S og dermed øverste chef for Conscia-koncernen, men der er slut.

“Jeg foreslog det selv til bestyrelsen i løbet af efteråret 2017. Vi foretog tre opkøb i foråret 2017. Det sidste var Vosko i Holland, og det var et stort opkøb, for Vosko var på størrelse med den danske forretning. Det blev afsluttet i august, og det er klart, at når man ændrer forretningen så meget, begynder man at lægge strategi for, hvad det så er, man vil, og i den forbindelse foreslog jeg bestyrelsen min nye rolle.”

Han fortsætter i Conscia Holding i en ny stilling som ansvarlig for ‘corporate business development’.

Jobbet er uden personaleansvar, og opgaverne handler dels om at sikre indførelsen af Cocias eget asset management-system i alle datterselskaber.

Dels skal han videreføre koncernens opkøbsstrategi og finde egnede emner, og dels skal han sikre, at koncernens teknologivalg er det rigtige.

“Et meget konkret eksempel er, at vi i Holland kører stort projekt med at indføre vores servicesystem på det hollandske marked. Vi har udviklet systemet siden 2010 og har et udviklingsteam, der hele tiden arbejder på det," fortæller han.

Ifølge ham er der tale om et asset management-system, som er backbone i alle Conscias forretninger.

"Det er et stort projekt at indføre det i Holland, og der har jeg taget rollen som projektleder sammen med landechefen i Holland," fortæller Mogens Bransholm.

Et andet eksempel er, at Consica i hele koncernen har 52 Cisco-certificeringer i topklassen - Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE).

"De folk sidder i fire forskellige lande, og vi vil gerne have dem til at arbejde som én enhed. Alt det arbejde med knowledge sharing og best practice-sharing på tværs af landegrænserne er et projekt, jeg er startet på. Styrken ved at være så stor en gruppe nu skulle gerne være, at man hurtigt kan overføre viden, når man får en ny kunde," siger Mogens Branshom.

Men der er vel dybest set de samme opgaver, som en administrerende direktør for gruppen ville udføre?

“Jo, det kan du sige, men den opgave, jeg kommer til at udføre, er meget mere hands on. Det har jeg det godt med, og jeg har jo selv foreslået det. Jeg brænder virkelig meget for teknologien, det ved dem, som kender mig.”

Ifølge Mogens Branshom er Cisco i færd med selskabets største transformation nogensinde og er ved at transformere sig til en softwarevirksomhed.

Blandt andet købte Cisco i 2017 selskabet AppDynamics, som har udviklet alyseværktøjer til at finde ud af, hvorfor software ikke performer, som det skal.

"Det er en helt ny verden at komme ind for netværksfolk som os,” siger Mogens Bransholm.

“Den transformation, Cisco er i gang med, kræver også en hel masse af os. Jeg synes, det er spændende at lede det på det teknologiske niveau.”

Ifølge ham skal Conscia sikre, at selskabet på gruppeniveau har tilstrækkelig fokus på Cisco, følger transformationen i forbindelse med de nye opkøb, og at selskabet er det stærkeste i Europa.

“Men Cisco laver jo ikke al it, så vi skal også supplere Cisco, og det har vi altid gjort, På public cloud har vi har meget stor tiltro til Amazon Web Services. Vi er er AWS-partner i Danmark, og vi håber, at AWS’ åbning i Danmark giver boost til det og til CloudPartner, som er vores selskab på området.

Mogens Bransholm skal også spotte potentielle nye medlemmer af Conscia-familien.

“Vi har en ide om, at der kunne være andre virksomheder i Europa, som kunne passe på vores koncept. Der skal jeg sikre, at de passer ind, og jeg skal lede integrationen”.

Conscia er repræsenteret i Nordeuropa, men selskabet er ikke bundet af det i forbindelse med potentielle opkøbsemner.

“Vi kigger nok lidt bredere nu, men det er vigtigt med det rigtige ‘fit’, og det er vigtigt, at det er en meget Cisco-orienteret virksomhed som os selv, som har meget høje kompetencer.”

“Vi er meget stærke på sikkerhed efter vores opkøb af Level 8. Det vil jeg gerne rulle ud i andre lande og få flere sikkerhedsfirmaer i folden, men ikke helt nemt, for de skal være meget kompetente og skal passe i størrelse og i forhold til produkter.

Ser du din nye rolle som en retrætepost?

“Overhovedet ikke, jeg er fuld af energi, og jeg tror, det bliver mega spændende og kommer til at få stor indflydelse.”

Ser du for dig, at du kommer tilbage og får ansvar som administrerende direktør?

“Nej, det har jeg ingen planer om.”

Er du glad for ikke ikke have personalansvar?

“Jeg kan faktisk godt lide personaleledelse, men nu er vi 350 ansatte, og jeg har jeg været i Conscia i 10 år. Jeg vil gerne blive i virksomheden, og jeg synes, det her er en fantastisk løsning.”

Conscia-koncernen består af Conscia A/S (Danmark), Conscia Norge A/S, Conscia People 3 AB (Sverige), Netsafe International AB (Sverige), Vosko BV (Holland) og CloudPartners A/S (Danmark).

Koncernen omsatte i regnskabsåret 16/17 for godt en milliard kroner og har nu i følge selskabet selv 350 ansatte.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere