Artikel top billede

Facebooks byggegrund i Odense.

Ny rapport: Datacentre vil suge en femtedel af Danmarks strømforbrug i 2030

De danske datacentre skaber nye arbejdspladser, men der er også en bagside af medaljen. I 2030 vil de danske datacentre stå for næsten 20 procent af det danske strømforbrug og dermed belaste den grønne omstilling. Det fremgår af en ny rapport.

De store internationale teknologivirksomheder er i fuld med at bygge datacentre i Danmark, og det kan presse den grønne omstilling i landet.

Datacentrene kommer til at udgøre næsten en femtedel af det danske elforburg i 2030.

"Det skønnes, at det samlede elforbrug fra store datacentre vil være 7 TWh i 2030, svarende til knap 17 procent af det samlede danske elforbrug," lyder det nemlig i en ny rapport som rådgivningsfirmaet Cowi har udarbejdet på vegne af Energistyrelsen.

"Energistyrelsen forventer et markant stigende elforbrug frem mod 2030. Det skyldes især etableringen af flere store datacentre i Danmark og øget elektrificering inden for opvarmning og transport," fremgår det videre.

Samlet forbrugseffekt på 900 MW

Facebook er netop i gang med at bygge et datacenter i Odense, Apple er ved at opføre datacentre i både Aabenraa og Viborg, mens Google har købt grunde til lignende formål i Aabenraa og Fredericia.

Cowi har baserer sit regnestykke på "en væsentlig udbygning med store datacentre i Europa."

Men det skal bemærkes, at rådgivningsfirmaet slår fast, "at der med betydelig usikkerhed i skønnet, udbygges datacentre i Danmark med en samlet forbrugseffekt på 900 MW."

AWS åbner for dansk datacenter

Det er baggrunden for regnestykket, men noget tyder på, at Cowi har ret i forudsigelsen af den store forbrugseffekt.

Amazon Web Services åbnede torsdag officielt sit første fysiske kontor i Danmark, og selskabet afviser ikke, at et dansk datacenter kan bygges i fremtiden til stor glæde for den danske tech-ambassadør, Casper Klynge.

Det kan du læse mere om her: AWS nu på dansk jord: Åbner for at bygge dansk datacenter

Læs også:

Galleri: Apple har rejst den første kæmpehal i Viborg - se billederne her.

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere