Artikel top billede

Facebooks byggegrund i Odense.

Ny rapport: Datacentre vil suge en femtedel af Danmarks strømforbrug i 2030

De danske datacentre skaber nye arbejdspladser, men der er også en bagside af medaljen. I 2030 vil de danske datacentre stå for næsten 20 procent af det danske strømforbrug og dermed belaste den grønne omstilling. Det fremgår af en ny rapport.

De store internationale teknologivirksomheder er i fuld med at bygge datacentre i Danmark, og det kan presse den grønne omstilling i landet.

Datacentrene kommer til at udgøre næsten en femtedel af det danske elforburg i 2030.

"Det skønnes, at det samlede elforbrug fra store datacentre vil være 7 TWh i 2030, svarende til knap 17 procent af det samlede danske elforbrug," lyder det nemlig i en ny rapport som rådgivningsfirmaet Cowi har udarbejdet på vegne af Energistyrelsen.

"Energistyrelsen forventer et markant stigende elforbrug frem mod 2030. Det skyldes især etableringen af flere store datacentre i Danmark og øget elektrificering inden for opvarmning og transport," fremgår det videre.

Samlet forbrugseffekt på 900 MW

Facebook er netop i gang med at bygge et datacenter i Odense, Apple er ved at opføre datacentre i både Aabenraa og Viborg, mens Google har købt grunde til lignende formål i Aabenraa og Fredericia.

Cowi har baserer sit regnestykke på "en væsentlig udbygning med store datacentre i Europa."

Men det skal bemærkes, at rådgivningsfirmaet slår fast, "at der med betydelig usikkerhed i skønnet, udbygges datacentre i Danmark med en samlet forbrugseffekt på 900 MW."

AWS åbner for dansk datacenter

Det er baggrunden for regnestykket, men noget tyder på, at Cowi har ret i forudsigelsen af den store forbrugseffekt.

Amazon Web Services åbnede torsdag officielt sit første fysiske kontor i Danmark, og selskabet afviser ikke, at et dansk datacenter kan bygges i fremtiden til stor glæde for den danske tech-ambassadør, Casper Klynge.

Det kan du læse mere om her: AWS nu på dansk jord: Åbner for at bygge dansk datacenter

Læs også:

Galleri: Apple har rejst den første kæmpehal i Viborg - se billederne her.

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere