Artikel top billede

Facebooks byggegrund i Odense.

Ny rapport: Datacentre vil suge en femtedel af Danmarks strømforbrug i 2030

De danske datacentre skaber nye arbejdspladser, men der er også en bagside af medaljen. I 2030 vil de danske datacentre stå for næsten 20 procent af det danske strømforbrug og dermed belaste den grønne omstilling. Det fremgår af en ny rapport.

De store internationale teknologivirksomheder er i fuld med at bygge datacentre i Danmark, og det kan presse den grønne omstilling i landet.

Datacentrene kommer til at udgøre næsten en femtedel af det danske elforburg i 2030.

"Det skønnes, at det samlede elforbrug fra store datacentre vil være 7 TWh i 2030, svarende til knap 17 procent af det samlede danske elforbrug," lyder det nemlig i en ny rapport som rådgivningsfirmaet Cowi har udarbejdet på vegne af Energistyrelsen.

"Energistyrelsen forventer et markant stigende elforbrug frem mod 2030. Det skyldes især etableringen af flere store datacentre i Danmark og øget elektrificering inden for opvarmning og transport," fremgår det videre.

Samlet forbrugseffekt på 900 MW

Facebook er netop i gang med at bygge et datacenter i Odense, Apple er ved at opføre datacentre i både Aabenraa og Viborg, mens Google har købt grunde til lignende formål i Aabenraa og Fredericia.

Cowi har baserer sit regnestykke på "en væsentlig udbygning med store datacentre i Europa."

Men det skal bemærkes, at rådgivningsfirmaet slår fast, "at der med betydelig usikkerhed i skønnet, udbygges datacentre i Danmark med en samlet forbrugseffekt på 900 MW."

AWS åbner for dansk datacenter

Det er baggrunden for regnestykket, men noget tyder på, at Cowi har ret i forudsigelsen af den store forbrugseffekt.

Amazon Web Services åbnede torsdag officielt sit første fysiske kontor i Danmark, og selskabet afviser ikke, at et dansk datacenter kan bygges i fremtiden til stor glæde for den danske tech-ambassadør, Casper Klynge.

Det kan du læse mere om her: AWS nu på dansk jord: Åbner for at bygge dansk datacenter

Læs også:

Galleri: Apple har rejst den første kæmpehal i Viborg - se billederne her.

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere