Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund

Google køber en kæmpegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som nu træder ind på datacenter-området sammen med Viborg og Odense Kommuner.

Google køber en stor byggegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som er forberedt til opførelse af et stort datacenter.

Grunden ligger således tæt op af Kassø Transformatorstation og tæt på det datacenter, som Apple skal til at bygge i Aabenraa Kommune.

Google meddeler dog, at selskabet ikke for tiden har aktuelle planer om at bygge på grunden, men ønsker at sikre sig muligheden for at udbygge selskabets datacentre i Europa, hvis behovet skulle melde sig.
Tilsammen dækker de to byggegrunde i Aabenraa Kommune - Apples byggegrund og Googles byggegrund - 400 hektar.

Det er ifølge kommunen selv dobbelt så stort et areal, som de tre øvrige datacentre i Danmark tilsammen og ‘på højde med de største datacenterområder på verdensplan,” som det lyder.

For tiden er Apple i fuld gang med at opføre et gigantisk datacenter i Floulum uden for Viborg, mens Facebook er i gang med at bygge datacenter i Odense.

Apples datacenter kommer fuldt udbygget til at bestå af mere en to kilometer serverhaller.

Computerworld var for et par uger siden forbi byggepladsen, hvor den første kæmpehal står klar.

Den kan du se billeder af her: Galleri: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her.

“Byggegrundene i Aabenraa har plads til et stort antal haller, hvor alene en enkelt hal typisk rummer tre fodboldbaner bare fyldt med servere i stedet for spillere og tilskuere,” lyder det fra Aabenraa Kommune.

Borgmester Thomas Andresen fortalte i sommer til Computerworld, at kommunen havde fået øje på, at den med transformatorstationen i Kassø ved Rødekro "har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger."

"Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” sagde Thomas Andresen til os i sommer.

Knap så begejstret er lokalbefolkningen ikke. Flere naboer frygter støj og larm og tung trafik fra kæmpehallerne.

Det kan du læse mere om her: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe,og vores huse bliver umulige at sælge."

Google købte fornylig også en kæmpegrund i Sverige på 109 hektar. Heller ikke på denne grund har Google for tiden planer om at bygge.

Det kan du læse mere om her: Google bekræfter nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige.

Læs også:

[b][b]Sådan foregår det[/b]: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere