Artikel top billede

Mobilselskabet 3 haler ind på Telia: Har hentet 19.000 nye kunder i 2018

Omsætningen er faldet, men teleselskabet 3 fortsætter med at æde sig ind på Telia. Kun 150.000 mobilkunder skiller nu de to selskaber.

Danmarks fjerdestørste teleskab, 3, er godt i gang med at indhente sin nærmeste konkurrent, Telia, på kundefronten.

Mens Telia tabte 24.000 kunder i årets tre første måneder har 3, der også ejer lavprisselskabet Oister og mobilselskabet Zenji, fået 19.000 nye kunder siden nytår.

Du kan læse mere om Telias kunde-afgang her: Telia har tabt 24.000 mobilkunder og tusindvis af bredbåndskunder i Danmark i første kvartal

Det betyder, at næsten 1,3 millioner kunder, nærmere bestemt 1.293.000, nu har mobilabonnement hos 3, der i alt har fået 81.000 nye kunder i løbet af det seneste år.

Ambitionen om 1,5 millioner mobilkunder

Efter Telias tab af 24.000 mobilkunder er selskabet nu nede på 1.455.000 mobilkunder. Dermed er det kun omkring 150.000 kunder, der skiller de to konkurrenter.

3 har desuden et mål om at overgå Telia, hvad angår antallet af kunder.

3's administrerende direktør, Morten Christiansen, har tidligere meldt ud, at målsætningen for 3 er at få 1,5 millioner kunder.

Det koster at få kunder

Stigningen i antallet af mobilkunder kan dog ikke aflæses på 3's indtjening fra januar til marts.

Omsætningen er faldet med 77 millioner kroner til 647 millioner, ligesom også driftsresultatet er gået ned fra 172 millioner kroner til 147 millioner kroner, en nedgang på 25 millioner kroner.

Indtjeningsmargenen er desuden faldet med en procent.

Efter 3 og Telia nu har løftet sløret for, hvordan de respektive selskaber er kommet fra start i 2018, vil telebranchens øjne nu hvile på det danske mobilmarkeds to største spillere, Telenor og TDC, der fremlægger kvartalsregnskaber henholdsvis 24. april og 3. maj.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere