Artikel top billede

Pengene vælter ind hos jysk it-forhandler: Løfter bundlinjen med 2.700 procent

Den nordjyske it-distributør Epoka har hævet bundlinjen fra et resultat på 169.000 kroner i 2016 til et overskud på hele 4,7 millioner kroner sidste år. Målet er, at virksomheden skal vokse yderligere i de kommende år.

Nordjyske Epoka kan med rette juble over virksomhedens seneste årsregnskab.

I 2017 har virksomheden, der fungerer som formidler mellem købere og sælgere af brugt it-udstyr, formået at løfte overskuddet fra blot 169.000 kroner til hele 4,7 millioner kroner. Det svarer til en stigning på næsten 2.700 procent.

Forståeligt nok betegner ledelsen i årsrapporten resultatet som "tilfredstillende", og ledelsen kan tilmed glæde sig over, at omkostningerne er faldet markant, hvilket skyldes selskabets flytning af teknik og lager fra Pandrup til Svenstrup.

"2017 var således første hele år, hvor alle virksomhedens funktioner var samlet i Svenstrup med en bedre udnyttelse af kapaciterne til følge," står der i regnskabet.

Strategiplan skal øge væksten i de næste fem år

Virksomheden, der lever af at købe og sælge nyere brugt it-udstyr til hele verden, ønsker vanen tro ikke at oplyse størrelsen på omsætningen.

Den sidste offentligt tilgængelige omsætning fra Epoka var omsætningen i 2015. Den lå på 203,5 millioner kroner.

Epoka oplyser, at da alle virksomhedens aktiviteter nu er samlet i Svenstrup, er målet at opnå "en betydelig positiv udvikling i aktiviterne og resultatet" i de kommende år.

Det er en del af Epokas strategiplan fra 2017 til 2022, hvor den omkring 70-mand store virksomhed skal opnå en markedsposition som it-distributør med udvidet produkttilbud gennem en række salgskanaler, herunder en ny onlineplatform, fremgår det af årsrapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere