Artikel top billede

Pengene vælter ind hos jysk it-forhandler: Løfter bundlinjen med 2.700 procent

Den nordjyske it-distributør Epoka har hævet bundlinjen fra et resultat på 169.000 kroner i 2016 til et overskud på hele 4,7 millioner kroner sidste år. Målet er, at virksomheden skal vokse yderligere i de kommende år.

Nordjyske Epoka kan med rette juble over virksomhedens seneste årsregnskab.

I 2017 har virksomheden, der fungerer som formidler mellem købere og sælgere af brugt it-udstyr, formået at løfte overskuddet fra blot 169.000 kroner til hele 4,7 millioner kroner. Det svarer til en stigning på næsten 2.700 procent.

Forståeligt nok betegner ledelsen i årsrapporten resultatet som "tilfredstillende", og ledelsen kan tilmed glæde sig over, at omkostningerne er faldet markant, hvilket skyldes selskabets flytning af teknik og lager fra Pandrup til Svenstrup.

"2017 var således første hele år, hvor alle virksomhedens funktioner var samlet i Svenstrup med en bedre udnyttelse af kapaciterne til følge," står der i regnskabet.

Strategiplan skal øge væksten i de næste fem år

Virksomheden, der lever af at købe og sælge nyere brugt it-udstyr til hele verden, ønsker vanen tro ikke at oplyse størrelsen på omsætningen.

Den sidste offentligt tilgængelige omsætning fra Epoka var omsætningen i 2015. Den lå på 203,5 millioner kroner.

Epoka oplyser, at da alle virksomhedens aktiviteter nu er samlet i Svenstrup, er målet at opnå "en betydelig positiv udvikling i aktiviterne og resultatet" i de kommende år.

Det er en del af Epokas strategiplan fra 2017 til 2022, hvor den omkring 70-mand store virksomhed skal opnå en markedsposition som it-distributør med udvidet produkttilbud gennem en række salgskanaler, herunder en ny onlineplatform, fremgår det af årsrapporten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere