Artikel top billede

Koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, erklærer sig tilfreds med virksomhedens resultater i årets første tre måneder.

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Top-opkøb i januar sikrer, at Columbus er kommet flyvende fra start i 2018. Omsætningen er løftet med over 50 procent i forhold til sidste år, og overskuddet er næsten fordoblet.

Den internationale it-servicevirksomhed Columbus har fået en god start på 2018. Det ses i selskabet seneste kvartalsrapport.

Omsætningen er steget fra 310 millioner kroner i første kvartal 2017 til 469 millioner for første kvartal i 2018. Det er en en stigning på 51 procent.

Og stigningen i omsætningen er også faldet ned på selskabets bundlinje.

Her har Columbus næsten fordoblet indtjeningen og løftet resultatet fra omkring 16,7 millioner kroner i første kvartal 2017 til 32,1 millioner kroner for de tre første måneder i 2018, svarende til en stigning på 92 procent.

"Vi er tilfredse med resultat for første kvartal, hvor vi både leverede flot fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Care, cloud services og Columbus Software samtidig med at vi foretog et historisk opkøb med iStone. iStone og High Software kommer med en række spændende løsninger og kompetencer, som vil styrke vores markedsposition, og vi ser frem til, at vi i fællesskab vil skabe endnu større værdi for vores kunder og nå vores strategiske forretningsmål", siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en pressemeddelelse.

Opkøb er baggrunden for vækst

Omsætningsvæksten i starten af 2018 er drevet af selskabets to januar-opkøb af iStone, og HiGH Software.

Columbus, der har sit hovedsæde i København, fremhæver selv købet af iStone som en vækstdriver.

Det har givet selskabet adgang til det svenske marked samt 600 medarbejdere fordelt på 12 kontorer over hele verden.

"Succesfuld integration af iStone står øverst på vores agenda for 2018. Columbus og iStone er et perfekt match både forretningsmæssigt og kulturelt, og sammen vil vi skabe endnu større værdi for vores kunder. Samtidig vil vi have fokus på fortsat at udvikle vores forretning med nye innovative løsninger og services, der hjælper vores kunder i den digitale transformation," lyder det videre fra Thomas Honoré i meddelelsen fra Columbus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere