Artikel top billede

Koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, erklærer sig tilfreds med virksomhedens resultater i årets første tre måneder. (Foto: Christoffer Lund-Hansen)

Opkøb giver solid vækst: Columbus løfter omsætningen og fordobler sit resultat

Top-opkøb i januar sikrer, at Columbus er kommet flyvende fra start i 2018. Omsætningen er løftet med over 50 procent i forhold til sidste år, og overskuddet er næsten fordoblet.

Den internationale it-servicevirksomhed Columbus har fået en god start på 2018. Det ses i selskabet seneste kvartalsrapport.

Omsætningen er steget fra 310 millioner kroner i første kvartal 2017 til 469 millioner for første kvartal i 2018. Det er en en stigning på 51 procent.

Og stigningen i omsætningen er også faldet ned på selskabets bundlinje.

Her har Columbus næsten fordoblet indtjeningen og løftet resultatet fra omkring 16,7 millioner kroner i første kvartal 2017 til 32,1 millioner kroner for de tre første måneder i 2018, svarende til en stigning på 92 procent.

"Vi er tilfredse med resultat for første kvartal, hvor vi både leverede flot fremgang i en række af vores strategiske forretningsområder som Columbus Care, cloud services og Columbus Software samtidig med at vi foretog et historisk opkøb med iStone. iStone og High Software kommer med en række spændende løsninger og kompetencer, som vil styrke vores markedsposition, og vi ser frem til, at vi i fællesskab vil skabe endnu større værdi for vores kunder og nå vores strategiske forretningsmål", siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré, i en pressemeddelelse.

Opkøb er baggrunden for vækst

Omsætningsvæksten i starten af 2018 er drevet af selskabets to januar-opkøb af iStone, og HiGH Software.

Columbus, der har sit hovedsæde i København, fremhæver selv købet af iStone som en vækstdriver.

Det har givet selskabet adgang til det svenske marked samt 600 medarbejdere fordelt på 12 kontorer over hele verden.

"Succesfuld integration af iStone står øverst på vores agenda for 2018. Columbus og iStone er et perfekt match både forretningsmæssigt og kulturelt, og sammen vil vi skabe endnu større værdi for vores kunder. Samtidig vil vi have fokus på fortsat at udvikle vores forretning med nye innovative løsninger og services, der hjælper vores kunder i den digitale transformation," lyder det videre fra Thomas Honoré i meddelelsen fra Columbus.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere