Artikel top billede

Morgen-briefing: Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder / Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt / Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland

Morgen-briefing: Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder / Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt / Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland / Apples kæmpemæssige EU-skattesmæk havner på en spærret konto i Irland / YouTube har slettet millioner af videoer med stødende indhold

Godmorgen fra Computerworld. Her er onsdagens hurtige nyhedsoverblik.

Thomas Honoré: Her er mine fire råd til fremtidens medarbejder

Topchefen i Columbus, Thomas Honoré, giver i en klumme i Finans fire råd til fremtidens medarbejder:

Først og fremmest skal man have et højt niveau af grundviden inden for sit fag, og så skal man spekulere på, om den viden kan bringes i spil i digitaliseringen.

For det andet skal man kende de vigtigste teknologier på det faglige område, man arbejder og forstå, hvor teknologierne kan bruges i praksis og give værdi for kunderne.

For det tredie skal man være åben overfor nye teknologier og arbejdsmetoder, som måske kan gøre arbejdsdagen mere effektiv.

For det fjerde skal man selv gå i gang med at sætte sig ind i teknologierne og de nye værktøjer og arbejdsmetoder, i stedet for at vente på at blive sat i gang med det.

Over halvdelen af det danske reklamemarked er nu digitalt

Den samlede annonceomsætning for 2017 i Danmark steg med 2,1 procent i forhold til 2016.

Det fremgår af rapporten Det Danske Reklamemarked, som IRM, Kreativitet & Kommunikation og Danske Medier Research har offentliggjort.

Fremgangen skal findes på radio, på outdoor og på internet, mens de trykte medier over en bred kam er ramt af tilbagegang.

internetomsætningen var mere end 7 milliarder kroner i 2017 ud af i alt 13,6 milliarder kroner. Digital annonceomsætning udgør nu 54 procent af det samlede reklamemarked.

Sammenlignet med de øvrige skandinaviske lande er væksten i Danmark dog beskeden. I Norge steg omsætningen fra 2016 til 2017 med 2,9 procent, mens Sverige oplevede en vækst på 8,1 procent.

Amazon-stifter mødt med protester i Tyskland

Amazon stifter Jeff Bezos blev mødt af demonstranter, da han i går tirsdag var i erlin for at modtage en innovationspris, skriver Bloomberg.

Med den nyvalgte leder for det tyske socialdemokrati Andrea Nahles i spidsen protesterede cirka 350 demonstranter over prisuddelingen med den begrundelse, at Amazons skattepolitik og lønpolitik er urimelig.

Tyskland er Amazons næststørste marked efter USA. Salget i Tyskland er på cirka 17 milliarder dollar.

Apples kæmpemæssige EU-skattesmæk havner på en spærret konto i Irland

Den irske regering og Apple er blevet enige om at parkere næsten 97 milliarder kroner i en spærret fond.

Pengene skal dække den kolossale skatteregning, som Irland ifølge en afgørelse i EU-domstolen ikke kan slippe for at opkræve fra Apple, skriver Børsen.

Skatteregningen skyldes EU-kommissær Margrethe Vestager og den øvrige EU-Kommissions beslutning fra 2016 om, at Irland havde givet Apple alt for gunstige skattevilkår i strid med reglerne om statsstøtte.

Irland og Apple har appelleret afgørelserne, men er altså juridisk tvunget til at begynde proceduren med tilbagebetalingen.

YouTube har slettet millioner af videoer med stødende indhold

Det Googleejede YouTube har alene i sidste kvartal af 2017 slettet over otte millioner videoer, som YouTube havde identificeret som stødende, skriver Financial Times ifølge Ritzau.

YouTube er blevet kritiseret for ikke at håndtere opgaven med at slette den slags indhold hurtigt nok.

Tjenesten fortæller, at 80 procent af de slettede videoer er blevet fundet og identificeret ved hjælp af machine learning.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere