Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ny formand for IT-Branchen på Fyn / DTU med på listen over Europas mest innovative universiteter / JP/Politikens Hus køber op i Lasso

Ny formand for IT-Branchen på Fyn. DTU med på listen over Europas mest innovative universiteter. JP/Politikens Hus køber op i Lasso. Nyt ‘vækstteam’ skal kigge på Amazon-trussel for regeringen. Huawei efterforskes for brud på iranske sanktioner.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Ny formand for IT-Branchen på Fyn

IT-Branchens chapter på Fyn, IT-Branchen Fyn, har valgt Claus Tjelum Winther som ny formand. Det skete på IT-Branchen Fyns årsmøde tidligere på ugen.

Claus Tjelum Winther er til daglig partner i e-handelsfirmaet Oxygen.

På årsmødet blev også Kim Sneum Madsen fra Umbraco valgt ind i bestyrelsen, der foruden de to nyvalgte nu består af Helle Berg fra Energi Fyn, Carl-Erik Vesterager fra KMD, Michael Dyhr Thomsen, Christian Bonde Wejergang fra Contentor, Michael Lundorff-Hansen fra Innopixel, Jesper Skov Jørgensen fra IT Forum Gruppen og Jon Bloch Skipper fra Tietgen.

DTU med på listen over Europas mest innovative universiteter

DTU er Europas niende-mest innovative universitet, viser en opgørelse fra Reuters, der blandt andet har kigget på indflydelse, patent-ansøgninger og lignende.

Helt i top ligger belgiske KU Leuven fulgt af engelske Imperial College London. DTU bliver lige akkurat slået af universitetet i München.

Du finder hele listen her.

JP/Politikens Hus køber op i Lasso

JP/Politikens Hus køber ‘20-25 procent’ af it-selskabet Lasso X, meddeler selskaberne her.

Prisen for andelen af Lasso med omkring 10 medarbejdere er ifølge Børsen lige over 12 millioner kroner.

Lasso har udviklet en slags nyhedsrobot, der kan via algoritmer lynhurtigt kan autogenerere nyhedshistorier henvendt til bestemte brancher.

Nyt ‘vækstteam’ skal kigge på Amazon-trussel for regeringen

Erhvervsministeriet har nedsat et såkaldt ‘vækstteam,’ der skal ‘sætte fokus på vækst i handels- og logistikerhververne, som det hedder i denne meddelelse.

Det handler nærmere bestemt om udfordringerne i e-handelssektoren, hvor ikke mindst Amazon truer i horisonten.

“Forbrugs- og produktionsmønstre under forandring giver nye udfordringer, men også muligheder for handels- og logistikerhvervet. Forbrugerne er i stigende grad online. Den ene dag finder vi produktinformation og priser på sammenligningssider, den næste nethandler vi direkte i online-butikken og den tredje bestiller vi online, men afhenter i en fysisk butik,” hedder det er Erhvervsministeriet.

Med i teamet er Netto-direktør Michael Løve, Nemlig.com-chef Stefan Plenge, Mikkel Hippe Brun fra Tradeshift og en række andre.

Huawei efterforskes for brud på iranske sanktioner

Amerikanske myndigheder er gået i gang med at undersøge, om kinesiske Huawei har brudt sanktioner med Iran ved at sælge udstyr til landet, skriver Wall Street Journal.

Huawei er i den grad i skudlinien i USA, hvor selsakbet mistænkes for at spionere mod sine brugere i en grad, der har gjort, at de amerikanske myndigheder er blevet forbudt at anvende produkter fra selskabet.

USA udstedte for en uges tid siden forbød alle amerikanske selskaber at sælge produkter til kinesiske ZTE på grund af en sag, der handler om brud på netop sanktioner mod Iran.

Det kan få alvorlige konsekvenser, og det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere