Artikel top billede

USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Den amerikanske regering nedlægger forbud mod alle amerikanske selskabers salg af produkter til den kinesiske it-gigant ZTE i de kommende syv år. Det kan blive ødelæggende for ZTE - og ramme flere amerikanske it-firmaer hårdt.

Total stop for salg af varer i syv år - både fysiske produkter og software.

Sådan lyder ordren fra det amerikanske handelsministerium til amerikanske virksomheder om handel med den kinesiske it-kæmpe ZTE.

Forbuddet falder, efter det sidste år efter fem års undersøgelse kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, som er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.
Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Desuden blev ZTE påbudt at afskedige fire ledende medarbejdere og lade hammeren falde på forskellige måde over yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE har siden fyret de fire pågældende topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der nu har fået det amerikanske handelsministerium til at lade hammeren falde på den hårdest mulige måde.

Forbuddet er totalt og kan blive ødelæggende for det store selskab, der producerer tele-udstyr - både smartphones og netværksudstyr.

Selskabet henter nemlig op mod 30 procent af komponenterne i dets udstyr hos amerikanske selskaber.

På den anden side er ZTE stor-kunde hos flere amerikanske selskaber som Microsoft, Intel og Qualcomm, hvis omsætningen vil blive direkte ramt af forbuddet.

Også Huawei er omgærdet af spionage-rygter i ikke mindst USA.
Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere