Artikel top billede

USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Den amerikanske regering nedlægger forbud mod alle amerikanske selskabers salg af produkter til den kinesiske it-gigant ZTE i de kommende syv år. Det kan blive ødelæggende for ZTE - og ramme flere amerikanske it-firmaer hårdt.

Total stop for salg af varer i syv år - både fysiske produkter og software.

Sådan lyder ordren fra det amerikanske handelsministerium til amerikanske virksomheder om handel med den kinesiske it-kæmpe ZTE.

Forbuddet falder, efter det sidste år efter fem års undersøgelse kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, som er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.
Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Desuden blev ZTE påbudt at afskedige fire ledende medarbejdere og lade hammeren falde på forskellige måde over yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE har siden fyret de fire pågældende topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der nu har fået det amerikanske handelsministerium til at lade hammeren falde på den hårdest mulige måde.

Forbuddet er totalt og kan blive ødelæggende for det store selskab, der producerer tele-udstyr - både smartphones og netværksudstyr.

Selskabet henter nemlig op mod 30 procent af komponenterne i dets udstyr hos amerikanske selskaber.

På den anden side er ZTE stor-kunde hos flere amerikanske selskaber som Microsoft, Intel og Qualcomm, hvis omsætningen vil blive direkte ramt af forbuddet.

Også Huawei er omgærdet af spionage-rygter i ikke mindst USA.
Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere