Artikel top billede

USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år

Den amerikanske regering nedlægger forbud mod alle amerikanske selskabers salg af produkter til den kinesiske it-gigant ZTE i de kommende syv år. Det kan blive ødelæggende for ZTE - og ramme flere amerikanske it-firmaer hårdt.

Total stop for salg af varer i syv år - både fysiske produkter og software.

Sådan lyder ordren fra det amerikanske handelsministerium til amerikanske virksomheder om handel med den kinesiske it-kæmpe ZTE.

Forbuddet falder, efter det sidste år efter fem års undersøgelse kom frem, at ZTE havde købt amerikansk producerede komponenter til produkter, som siden i al hemmelighed blev solgt ulovligt til Iran, som er under amerikansk handelsembargo.

ZTE indvilgede i fjor i at betale 890 millioner dollar i bøde for det ulovlige salg af amerikansk-producerede produkter til Iran.
Det kan du læse mere om her: Smartphone-komet får bødestraf på seks milliarder kroner efter salg i forbudte lande

Desuden blev ZTE påbudt at afskedige fire ledende medarbejdere og lade hammeren falde på forskellige måde over yderligere 35 højtstående medarbejdere.

ZTE har siden fyret de fire pågældende topchefer, men har ikke straffet de 35 øvrige medarbejdere.

Og det er disse manglende sanktioner, der nu har fået det amerikanske handelsministerium til at lade hammeren falde på den hårdest mulige måde.

Forbuddet er totalt og kan blive ødelæggende for det store selskab, der producerer tele-udstyr - både smartphones og netværksudstyr.

Selskabet henter nemlig op mod 30 procent af komponenterne i dets udstyr hos amerikanske selskaber.

På den anden side er ZTE stor-kunde hos flere amerikanske selskaber som Microsoft, Intel og Qualcomm, hvis omsætningen vil blive direkte ramt af forbuddet.

Også Huawei er omgærdet af spionage-rygter i ikke mindst USA.
Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere