Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North

Det kan være risikabelt at sætte penge i den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden noteres på mini-børsen First North.

Det kan være risikabelt at satse sine sparepenge på den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden bliver børsnoteret på minibørsen First North, skriver Finans.

Det skyldes ikke mindst, at værdifastsættelsen af de nye selskaber ofte er tårnhøj.

Det gælder ifølge avisen eksempelvis Happy Helper, der netop er blevet noteret med en værdifastsættelse på 118 millioner kroner.

“Jeg har investeret i 22 start-ups og har vurderet 600, og jeg har aldrig set noget, der nærmer sig de multipler. Det er en historie, man køber på, men uden at vi har set eksekveringen endnu. Der er en høj, høj risiko. De skal virkelig ramme den bagi, før det bliver sjovt som investor,” siger business angel Peter Sandberg til avisen.

I den seneste tid er Conferize, Erik Damgaard NPinvestor, Agillic og nu Happy Helper blevet noteret på First North.

Til avisen siger Martin Ferro-Thomsen fra Conferize, at det slet ikke er meningen at tjene penge nu.

"Vi vil hellere underbyde konkurrenterne med et meget stærkt, gratis produkt. Og vi har stillet vores investorer i udsigt, at vi ikke regner med at blive profitable de næste tre til fem år. Når vores nye produkt er klar, vil der komme indtægtskilder," siger han.

Læs også:

Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen

Dansk it-firma debuterer på børsen - har 1.100 investorer på plads

Trods børs-boom: Danske it-virksomheder misser totalt gyldne børs-muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere