Artikel top billede

Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North

Det kan være risikabelt at sætte penge i den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden noteres på mini-børsen First North.

Det kan være risikabelt at satse sine sparepenge på den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden bliver børsnoteret på minibørsen First North, skriver Finans.

Det skyldes ikke mindst, at værdifastsættelsen af de nye selskaber ofte er tårnhøj.

Det gælder ifølge avisen eksempelvis Happy Helper, der netop er blevet noteret med en værdifastsættelse på 118 millioner kroner.

“Jeg har investeret i 22 start-ups og har vurderet 600, og jeg har aldrig set noget, der nærmer sig de multipler. Det er en historie, man køber på, men uden at vi har set eksekveringen endnu. Der er en høj, høj risiko. De skal virkelig ramme den bagi, før det bliver sjovt som investor,” siger business angel Peter Sandberg til avisen.

I den seneste tid er Conferize, Erik Damgaard NPinvestor, Agillic og nu Happy Helper blevet noteret på First North.

Til avisen siger Martin Ferro-Thomsen fra Conferize, at det slet ikke er meningen at tjene penge nu.

"Vi vil hellere underbyde konkurrenterne med et meget stærkt, gratis produkt. Og vi har stillet vores investorer i udsigt, at vi ikke regner med at blive profitable de næste tre til fem år. Når vores nye produkt er klar, vil der komme indtægtskilder," siger han.

Læs også:

Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen

Dansk it-firma debuterer på børsen - har 1.100 investorer på plads

Trods børs-boom: Danske it-virksomheder misser totalt gyldne børs-muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere