Artikel top billede

(Foto: Phil Pell/iStockphoto)

Værdiansættes tårnhøjt: Stor risiko i at sætte sine penge i små tech-firmaer på First North

Det kan være risikabelt at sætte penge i den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden noteres på mini-børsen First North.

Det kan være risikabelt at satse sine sparepenge på den sværm af mindre tech-firmaer, der for tiden bliver børsnoteret på minibørsen First North, skriver Finans.

Det skyldes ikke mindst, at værdifastsættelsen af de nye selskaber ofte er tårnhøj.

Det gælder ifølge avisen eksempelvis Happy Helper, der netop er blevet noteret med en værdifastsættelse på 118 millioner kroner.

“Jeg har investeret i 22 start-ups og har vurderet 600, og jeg har aldrig set noget, der nærmer sig de multipler. Det er en historie, man køber på, men uden at vi har set eksekveringen endnu. Der er en høj, høj risiko. De skal virkelig ramme den bagi, før det bliver sjovt som investor,” siger business angel Peter Sandberg til avisen.

I den seneste tid er Conferize, Erik Damgaard NPinvestor, Agillic og nu Happy Helper blevet noteret på First North.

Til avisen siger Martin Ferro-Thomsen fra Conferize, at det slet ikke er meningen at tjene penge nu.

"Vi vil hellere underbyde konkurrenterne med et meget stærkt, gratis produkt. Og vi har stillet vores investorer i udsigt, at vi ikke regner med at blive profitable de næste tre til fem år. Når vores nye produkt er klar, vil der komme indtægtskilder," siger han.

Læs også:

Erik Damgaard-selskab børsnoteres efter langt tilløb

Dansk it-firma med 25 ansatte skal børsnoteres: Venter milliongevinst på noteringen

Dansk it-firma debuterer på børsen - har 1.100 investorer på plads

Trods børs-boom: Danske it-virksomheder misser totalt gyldne børs-muligheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere