Artikel top billede

(Foto: Flickr.com)

Google skruer op for privacy i kæmpe forbedring af Gmail: Her er de nye funktioner

Googles webmail har fået nyt design og nye funktioner. Det nye Gmail skruer blandt andet op for privacy-mulighederne i en ny “confidential”-mode.

Gmails mere end en milliard brugere møder i disse dage en fuldstændig redesignet udgave af Googles webmail.

Men selvom det nye udseende tager meget af opmærksomheden, er det værd at lægge mærke til de nye muligheder på privacy- og sikkerhedsområdet, som Google ruller ud til sine brugere.

Den såkaldte “confidential mode” giver brugere mulighed for at sætte en udløbsdato på emails hvorefter de slettes hos modtageren, ligesom man helt kan trække dem tilbage.

Det gør Google ved at ikke at sende indholdet direkte til modtageren, der i stedet får et link til til indholdet. Derudover bliver det muligt at knytte to-faktor-godkendelse til den enkelte email, så modtageren bliver afkrævet en kode sendt pr sms, før vedkommende kan læse beskeden.

I den mere erhvervsrettede afdeling betyder det nye Gmail også, at brugere får mulighed for at blokere enkelte emails for videresendelse og sørge for, at beskeden ikke kan kopieres eller downloades.

Det forhindrer naturligvis ikke, at man bevidst kan trække information ud af en email og videregive den, men ifølge Google er formålet at eliminere de tilfælde, hvor det sker ved et uheld.

Det nye Gmail er tilgængeligt nu, og du kan aktivere det ved at åbne Gmail i din foretrukne browser. Herefter skal du klikke på indstillinger i øverste højre hjørne og vælge “prøv det nye Gmail”.

De nye privacy- og sikkerhedsindstillinger bliver dog først rullet ud løbende over de kommende uger.

Læs også: Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere