Artikel top billede

Google skruer op for privacy i kæmpe forbedring af Gmail: Her er de nye funktioner

Googles webmail har fået nyt design og nye funktioner. Det nye Gmail skruer blandt andet op for privacy-mulighederne i en ny “confidential”-mode.

Gmails mere end en milliard brugere møder i disse dage en fuldstændig redesignet udgave af Googles webmail.

Men selvom det nye udseende tager meget af opmærksomheden, er det værd at lægge mærke til de nye muligheder på privacy- og sikkerhedsområdet, som Google ruller ud til sine brugere.

Den såkaldte “confidential mode” giver brugere mulighed for at sætte en udløbsdato på emails hvorefter de slettes hos modtageren, ligesom man helt kan trække dem tilbage.

Det gør Google ved at ikke at sende indholdet direkte til modtageren, der i stedet får et link til til indholdet. Derudover bliver det muligt at knytte to-faktor-godkendelse til den enkelte email, så modtageren bliver afkrævet en kode sendt pr sms, før vedkommende kan læse beskeden.

I den mere erhvervsrettede afdeling betyder det nye Gmail også, at brugere får mulighed for at blokere enkelte emails for videresendelse og sørge for, at beskeden ikke kan kopieres eller downloades.

Det forhindrer naturligvis ikke, at man bevidst kan trække information ud af en email og videregive den, men ifølge Google er formålet at eliminere de tilfælde, hvor det sker ved et uheld.

Det nye Gmail er tilgængeligt nu, og du kan aktivere det ved at åbne Gmail i din foretrukne browser. Herefter skal du klikke på indstillinger i øverste højre hjørne og vælge “prøv det nye Gmail”.

De nye privacy- og sikkerhedsindstillinger bliver dog først rullet ud løbende over de kommende uger.

Læs også: Få mere fra hånden med det nye Gmail: Her er de første billeder af Googles nye mail-satsning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere