Artikel top billede

Kæmpe-fusion i amerikansk mobil-branche: To af landets største selskaber slår sig sammen

To af de største mobilselskaber i USA slår sig sammen i kæmpehandel til 26 milliarder dollar.

Efter fire års drøftelser og forhandlinger meddelte to af USA’s største mobil-selskaber, T-Mobile og Sprint, søndag, at de fusionerer i en kæmpehandel til 26 milliarder dollar - 160 milliarder kroner.

T-Mobile, hovedejer er tyske Deutsche Telekom, er i dag det tredje-største mobilselskab i USA, mens Sprint, der har japanske SoftBank som hovedaktionær, er det fjerde-største.

Med planerne opsluger T-Mobile Sprint, men reelt bliver der tale om et helt nyt selskab, der kommer til at hedde T-Mobile og som får nuværende T-Mobile-topchef John Legere i spidsen.

Deutche Telekom kommer til at eje 42 procent af det nye selskab.

Sammenlagt vil det nye selskab efter fusionen have 127 millioner kunder og bliver dermed i stand til at udfordre de to største mobil-selskaber i landet, nemlig Verizon med 116 millioner kunder i USA og AT&T med 93 millioner kunder.

Det forventes dog, at fusionen mellem T-Mobile og Sprint vil komme i modvind i de amerikanske konkurrence-myndigheder.

De to selskaber håber, at planen vil blive godkendt - blandt andet på grund af udsigten til tusindvis af nye job samt de store muligheder for udvikling, som fusionen giver.

Det skal blandt andet forbedre chancerne for at slå Kina i kapløbet om at udvikle næste generationernes mobile netværk, meddeler de.

Det er en ting, som ligger præsident Donald Trump meget på sinde og som blandt andet har ligget til grund for et forbud fornylig mod en fusion i USA.

Det kan du læse mere om her: Avis: Huawei skyld i at verdens største tech-opkøb går i vasken

Det nye T-Mobile meddeler, at det planlægger at investere 40 milliarder dollar i opgraderingen af dets netværk over de kommende tre år, så det er klart til 5G-teknologierne.

T-Mobile og Sprints første forsøg på at fusionere strandede i 2014 på grund af netop monopol-bekymringer i den amerikanske regering.

Ifølge planen skal fusionen gennemføres seneste i første halvdel af 2019.

Læs også: Skal booste 4G og bane vejen for 5G: Derfor er 'Massive MIMO' helt afgørende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere