Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kæmpe-fusion i amerikansk mobil-branche: To af landets største selskaber slår sig sammen

To af de største mobilselskaber i USA slår sig sammen i kæmpehandel til 26 milliarder dollar.

Efter fire års drøftelser og forhandlinger meddelte to af USA’s største mobil-selskaber, T-Mobile og Sprint, søndag, at de fusionerer i en kæmpehandel til 26 milliarder dollar - 160 milliarder kroner.

T-Mobile, hovedejer er tyske Deutsche Telekom, er i dag det tredje-største mobilselskab i USA, mens Sprint, der har japanske SoftBank som hovedaktionær, er det fjerde-største.

Med planerne opsluger T-Mobile Sprint, men reelt bliver der tale om et helt nyt selskab, der kommer til at hedde T-Mobile og som får nuværende T-Mobile-topchef John Legere i spidsen.

Deutche Telekom kommer til at eje 42 procent af det nye selskab.

Sammenlagt vil det nye selskab efter fusionen have 127 millioner kunder og bliver dermed i stand til at udfordre de to største mobil-selskaber i landet, nemlig Verizon med 116 millioner kunder i USA og AT&T med 93 millioner kunder.

Det forventes dog, at fusionen mellem T-Mobile og Sprint vil komme i modvind i de amerikanske konkurrence-myndigheder.

De to selskaber håber, at planen vil blive godkendt - blandt andet på grund af udsigten til tusindvis af nye job samt de store muligheder for udvikling, som fusionen giver.

Det skal blandt andet forbedre chancerne for at slå Kina i kapløbet om at udvikle næste generationernes mobile netværk, meddeler de.

Det er en ting, som ligger præsident Donald Trump meget på sinde og som blandt andet har ligget til grund for et forbud fornylig mod en fusion i USA.

Det kan du læse mere om her: Avis: Huawei skyld i at verdens største tech-opkøb går i vasken

Det nye T-Mobile meddeler, at det planlægger at investere 40 milliarder dollar i opgraderingen af dets netværk over de kommende tre år, så det er klart til 5G-teknologierne.

T-Mobile og Sprints første forsøg på at fusionere strandede i 2014 på grund af netop monopol-bekymringer i den amerikanske regering.

Ifølge planen skal fusionen gennemføres seneste i første halvdel af 2019.

Læs også: Skal booste 4G og bane vejen for 5G: Derfor er 'Massive MIMO' helt afgørende
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere