Artikel top billede

Avis: Huawei skyld i at verdens største tech-opkøb går i vasken

Huawei har intet direkte at gøre med Broadcoms nu havarerede opkøbs-planer af amerikanske Qualcomm. Alligevel er Huawei skyld i, at Donald Trump har blokeret for aftalen.

USA’s præsident Donald Trumps beslutning om at blokere for verdenshistoriens største tech-opkøb skyldes kinesiske Huawei - også selv om Huawei faktisk intet har med planerne at gøre.

Sådan lyder konklusionen hos Bloomberg, efter Donald Trump mandag sagde endegyldigt nej til kæmpeopkøbet med henvisning til, at handlen kunne true amerikansk sikkerhed.

Det kan du læse mere om her: Donald Trump siger nej til verdenshistoriens største tech-opkøb: Forbyder Broadcom at købe Qualcomm

Anbefaling

Donald Trumps blokering kommer efter anbefaling fra den såkaldte Committee on Foreign Investments in the U.S (CFIUS).

Komitteen har vurderet, at et salg af Qualcomm til udenlandske ejere vil kunne få konsekvenser for de samlede investeringer i udvikling af chip- og netværksteknologi, som amerikanske virksomheder foretager.

Og falder investerings- og udviklingsniveauet, vil det give yderligere plads til den helt store udfordrer, nemlig Huawei, der er verdens tredjestørste mobil-producent og en af de største producenter af telekommunikations-udstyr.

Ifølge Bloomberg ‘afspejler [blokeringen af opkøbet, red] voksende bekymring over Kinas stigende økonomiske indflydelse.

Hertil kommer, at ‘opkøbet vil kunne ‘overlade førerpladsen til et relativt ugennemsigtigt kinesisk selskab, der spenderer milliarder af dollar på at udvikle næste generations trådløse systemer,’ hedder det.

Det er for den amerikanske regering og Donald Trump et decideret mareridtsscenarie, hvis amerikanske virksomheder er nødt til at anvende kinesiske teknologi, hvis de skal være med på den nyeste teknologiske bølge - ikke mindst 5G.

Huaweis omsætning er mere end det dobbelte af Broadcom og Qualcomm tilsammen. Selskabet anvender Broadcoms chip i mange af dets netværks-produkter.

CFIUS er bekymret for, at Broadcom efter et eventuelt opkøb af Qualcomm vil skære ned på udviklings-investeringerne, hvilket altså vil kunne betyde, at Huawei for alvor kan lægge afstand til det amerikanske selskab.

Huawei har længe været et omstridt selskab i USA, hvor selskabet adskillige gange er blevet beskyldt for at snage og spionere på brugerne.

Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Vil USA så vinde kapløbet?

Det åbne spørgsmål er nu, om USA så med blokering af handlen faktisk vil vinde 5G-kapløbet over kineserne.

'Inter er afgjort,' lyder svaret.

Huawei har investeret milliarder af kroner i området siden 2009 og er blandt de selskaber i verden, der både ejer og ansøger om fleste 5G-patenter.

Ifølge Bloomberg ejer selskabet faktisk omkring 10 procent af alle vigtige 5G-patenter i verden.

Hertil kommer, at Huawei er begyndt at udvikle sine egne mobil-chip under navnet Kirin, som konkurrerer med Qualcomms Snapdragon-chip.

Huawei ventes at være klar til udrulning af 5G-teknologien i 2020, men Kina har fornylig meddelt, at man allerede er begyndt at forberede 6G.

Læs også:

Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Efter spionageanklager fra FBI, CIA og NSA mod dansk infrastrukturleverandør: Forsvarets Efterretningstjeneste stoler stadig 100 procent på Huawei

Dansk Huawei-chef efter nye spion-beskyldninger i USA: “Vi nyder fuld tillid fra vores danske kunder og samarbejdspartnere"

FBI, NSA og CIA om spionage-frygt: Lad være med at bruge Huawei-telefoner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere