Artikel top billede

Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil

Den kinesiske teknologi-kæmpe Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil.

Kinesiske Huawei er i fuld gang med at lægge sidste hånd på sit eget styresystem til både mobiltelefoner og pc’er, skriver den kinesiske avis South China Post.

Selskabet har arbejdet på styresystemet siden 2012, hvor arbejdet blev igangsat som en direkte konsekvens af, at amerikanske myndigheder begyndte at rasle med sablen over for Huawei og ZTE med spion-anklager.

Siden blev systemet dog skrinlagt og gemt væk, da det ikke var så godt som Android, som Huawei i dag anvender. Ligeledes har systemet i sagens natur ikke mange apps eller app-udviklere tilknyttet.

Det var i stedet planen, at Huawei-systemet skulle gemmes til ‘worst case scenarios.’

Og sådan et scenarie står Huawei nu meget vel overfor.

For CCC siden besluttede de amerikanske myndigheder nemlig, at amerikanske virksomheder i de kommende fire år ikke må sælge produkter til kinesiske ZTE som minder meget om Huawei.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år.

Også Huawei er for alvor i kikkerten i USA, hvor selskabet er omgærdet af spionagerygter.

Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Med afgørelsen bliver ZTE udelukket fra at anvende Android som styresystem.

Rammer en tilsvarende afgørelse Huawei, kan det betyde, at selskabet kan blive tvunget til at lanceret sit eget styresystem, i det Android som bekendt leveres af amerikanske Google.

Over for den kinesiske avis bedyrer Huawei, at selskabet ‘ingen planer har om at lancere sit eget styresystem i den nærmeste fremtid.’

“Vi fokuserer på produkter, der bygger på Android OS og adopterer en åben tilgang til mobile styresystemer,” lyder det fra selskabet til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere