Artikel top billede

Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil

Den kinesiske teknologi-kæmpe Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil.

Kinesiske Huawei er i fuld gang med at lægge sidste hånd på sit eget styresystem til både mobiltelefoner og pc’er, skriver den kinesiske avis South China Post.

Selskabet har arbejdet på styresystemet siden 2012, hvor arbejdet blev igangsat som en direkte konsekvens af, at amerikanske myndigheder begyndte at rasle med sablen over for Huawei og ZTE med spion-anklager.

Siden blev systemet dog skrinlagt og gemt væk, da det ikke var så godt som Android, som Huawei i dag anvender. Ligeledes har systemet i sagens natur ikke mange apps eller app-udviklere tilknyttet.

Det var i stedet planen, at Huawei-systemet skulle gemmes til ‘worst case scenarios.’

Og sådan et scenarie står Huawei nu meget vel overfor.

For CCC siden besluttede de amerikanske myndigheder nemlig, at amerikanske virksomheder i de kommende fire år ikke må sælge produkter til kinesiske ZTE som minder meget om Huawei.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år.

Også Huawei er for alvor i kikkerten i USA, hvor selskabet er omgærdet af spionagerygter.

Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Med afgørelsen bliver ZTE udelukket fra at anvende Android som styresystem.

Rammer en tilsvarende afgørelse Huawei, kan det betyde, at selskabet kan blive tvunget til at lanceret sit eget styresystem, i det Android som bekendt leveres af amerikanske Google.

Over for den kinesiske avis bedyrer Huawei, at selskabet ‘ingen planer har om at lancere sit eget styresystem i den nærmeste fremtid.’

“Vi fokuserer på produkter, der bygger på Android OS og adopterer en åben tilgang til mobile styresystemer,” lyder det fra selskabet til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere