Artikel top billede

Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil

Den kinesiske teknologi-kæmpe Huawei kan være på vej med eget styresystem til både pc og mobil.

Kinesiske Huawei er i fuld gang med at lægge sidste hånd på sit eget styresystem til både mobiltelefoner og pc’er, skriver den kinesiske avis South China Post.

Selskabet har arbejdet på styresystemet siden 2012, hvor arbejdet blev igangsat som en direkte konsekvens af, at amerikanske myndigheder begyndte at rasle med sablen over for Huawei og ZTE med spion-anklager.

Siden blev systemet dog skrinlagt og gemt væk, da det ikke var så godt som Android, som Huawei i dag anvender. Ligeledes har systemet i sagens natur ikke mange apps eller app-udviklere tilknyttet.

Det var i stedet planen, at Huawei-systemet skulle gemmes til ‘worst case scenarios.’

Og sådan et scenarie står Huawei nu meget vel overfor.

For CCC siden besluttede de amerikanske myndigheder nemlig, at amerikanske virksomheder i de kommende fire år ikke må sælge produkter til kinesiske ZTE som minder meget om Huawei.

Det kan du læse mere om her: USA udsteder totalt forbud: Amerikanske firmaer må ikke sælge produkter til kinesisk it-kæmpe i syv år.

Også Huawei er for alvor i kikkerten i USA, hvor selskabet er omgærdet af spionagerygter.

Det kan du læse mere om her: Huawei igen ramt af spionage-rygter: Snager selskabet i dine data - har vi noget at frygte?

Med afgørelsen bliver ZTE udelukket fra at anvende Android som styresystem.

Rammer en tilsvarende afgørelse Huawei, kan det betyde, at selskabet kan blive tvunget til at lanceret sit eget styresystem, i det Android som bekendt leveres af amerikanske Google.

Over for den kinesiske avis bedyrer Huawei, at selskabet ‘ingen planer har om at lancere sit eget styresystem i den nærmeste fremtid.’

“Vi fokuserer på produkter, der bygger på Android OS og adopterer en åben tilgang til mobile styresystemer,” lyder det fra selskabet til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere