Artikel top billede

Morgen-briefing: 15 år lang mobil-priskrig i Danmark stilner af / Aktivist vil hive Justitsministeret i retten for ulovlig logning / 40 procent af virksomheder har problemer med at rekruttere it-folk

15 år lang mobil-priskrig i Danmark stilner af. Aktivist vil hive Justitsministeret i retten for ulovlig logning. 40 procent af virksomheder har problemer med at rekruttere it-folk. Snap-aktien styrtdykker. Britisk parlament vil have Zuckerberg til at stille op

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

15 år lang mobil-priskrig i Danmark stilner af

Efter årelang priskrig er omsætningen per kunde nu igen begyndt at stige for de danske teleselskaber, skriver Finans.

Den gennemsnitlige omsætning per kunde per måned - ARPU - er for alle de fire store selskaber - TDC, Telenor, Telia og 3 - steget i kvartalet. Af de fire har Telia den højeste ARPU på 130 kroner, Telenor den laveste på 116.

“Priskrigen er stadig til stede, men den er nok aftaget en smule. Nu er der mere fokus på at møde de nye behov, kunderne har. Det kan være mere data eller nye tjenester oven på abonnementerne. Hvis man kan levere det, er kunderne også villige til at betale lidt mere,” siger Telias danske topchef, Morten Bentzen, til avisen.

Aktivist vil hive Justitsministeret i retten for ulovlig logning

Den såkaldte Foreningen mod Ulovlig Logning er klar til at trække Justitsministeriet og justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i retten for ulovlig overvågning, skriver Berlingske.

Foreningen har indsamlet en kvart million kroner, som skal bruges til formålet.

"Vi er 100 procent sikre på, at vi kommer til at vinde sagen. Det her er ulovligt, og det har EU-domstolen også afgjort. Det eneste, ministeriet kan gøre, er at trække tiden ud," siger manden bag foreningen, jurist Rasmus Malver, til avisen.

Du kan se et foreløbigt udkast til stævningen her.

Læs også: Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

40 procent af virksomheder har problemer med at rekruttere it-folk

40 procent af Danmarks virksomheder har vanskeligheder med at rekruttere it-folk, fremgår det af en ny analyse fra ATV - Akademiet for de Tekniske Videnskaber.

Samtidig mener 60 procent af virksomhederne, at det er vigtigt eller meget vigtigt at kunne ansætte it-faglige medarbejdere, hedder det.

"Danmark har gode muligheder for at udvikle sig til en globalt førende viden- og vækstregion, men vi står også overfor en række udfordringer, der skal håndteres, før den målsætning kan realiseres. Her er virksomheders og universiteters muligheder for og evner til at rekruttere fra den globale talentpool, den absolut vigtigste,” lyder det fra Per Falholt, der er formand for ATV-udvalget bag analysen.

Du finder hele rapporten fra ATV her: Danmark som science & engineering-region.

Snap-aktien styrtdykker

Aktien i selskabet bag Snapchat, Snap, styrtdykker, efter selskabet tirsdag offentliggjorde et kvartals-regnskab med en omsætning på 230,7 millioner dollar.

Forventningen havde været på 244,5 millioner dollar, og denne forskel fik omgående kursen til at dykke med 17 procent.

Indtjeningen landede som sædvanlig på et dundrende underskud, men for Snap og investorerne er det knapt så vigtigt.

Samtidig varsler selskabet, at omsætnings-vækst vil falde meget markant i den kommende tid, da annoncepriserne er under voldsomt pres. Ifølge selskabet er annoncepriserne allerede dette kvartal faldet med 65 procent i forhold til samme kvartal i fjor.

Snapchat har omkring 191 millioner brugere. Du finder hele kvartalsregnskabet her.

Britisk parlament vil have Zuckerberg til at stille op

Det britiske parlament vil have Facebook-chef Mark Zuckerberg til at stille op i London for at svare på spørgsmål om Cambride Analytica-skandalen.

Britiske politikere har tidligere fremsat lignende krav over Zuckerberg, som dog tidligere har afvist i kravet og istedet sendt den ellers højtplacerede Facebook-direktør Mike Schroepfer til London, hvor han i timevis besvarede spørgsmål-

Kommer Zuckerberg ikke af sig selv, vil det britiske parlament tvinge ham til at møde op næste gang han er i Storbritannien, truer det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere