Artikel top billede

(Foto: Uffe WengFotojournalist Uffe WengPhotojournalist Uffe Wengwww.uffeweng.dkGunløgsgade 33, 2. tv.2300 København S.Danmark / Uffe Weng)

Så hurtigt går det: TDC tester lige nu det nye 5G

5G ligger endnu et par år ude i fremtiden for danskerne, men TDC er allerede nu i gang med at teste den endelige standard. Se her, hvor meget hastigheden kom op på.

5G-udviklingen begynder nu for alvor at gribe om sig.

Danmarks største teleselskab, TDC, har i et stykke tid været i gang med at teste mulighederne med 5G og de relaterede teknologier.

Nu har TDC igen testet de hurtige forbindelser, denne gang med den endelige standard, der skal op i masterne i de kommende år. TDC har også testet på den rigtige frekvens, som Energistyrelsen har stillet til rådighed.

I testen nåede TDC op på en hastighed på 1,9 gigabit per sekund. Det er ifølge TDC omkring 65 gange så højt som gennemsnitshastigheden i 4G-nettet i dag.

"Vi er meget tilfredse med forløbet af testen," skriver TDC i en pressemeddelelse.

TDC forventer at kunne etablere de første 5G-antenner i mobilnetværket i løbet af 2019.

Læs mere: TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

Testen

Testen er gennemført i samarbejde med Huawei, som i dag er leverandør til TDC's mobilnet.

Udgangspunktet for, hvor man skal introducere 5G, har været 700 MHz- 3.5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene.

Læs mere om 5G-auktionen her: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

TDC har i første omgang testet det høje 3,5 GHz-frekvensbånd, hvor man altså nåede en hastighed på 1,9 gigabit pr. sekund. Båndbredden for frekvensen var 100 MHz. Sammen med et lavere 700 MHz-frekvensbånd forventes det at blive fremtidens 5G-frekvensbånd i hele Europa.

"Dette er kun første skridt på en længere rejse, hvor vi har en ambition om at være den ledende leverandør af 5G i Danmark," skriver TDC videre i pressemeddelelsen.

Nogle af de konkrete gevinster, det kommende 5G vil give danske mobilbrugere, når netværket bliver en realitet nogle år ude i fremtiden, er blandt andet langt bedre understøttelse af mange internet of things-enheder, gigabit-hastigheder og langt mindre latency.

Læs også: Her er de gyldne forretningsmuligheder med 5G: Det er nu, du skal investere dine penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere