Så hurtigt går det: TDC tester lige nu det nye 5G

5G ligger endnu et par år ude i fremtiden for danskerne, men TDC er allerede nu i gang med at teste den endelige standard. Se her, hvor meget hastigheden kom op på.

5G-udviklingen begynder nu for alvor at gribe om sig.

Danmarks største teleselskab, TDC, har i et stykke tid været i gang med at teste mulighederne med 5G og de relaterede teknologier.

Nu har TDC igen testet de hurtige forbindelser, denne gang med den endelige standard, der skal op i masterne i de kommende år. TDC har også testet på den rigtige frekvens, som Energistyrelsen har stillet til rådighed.

I testen nåede TDC op på en hastighed på 1,9 gigabit per sekund. Det er ifølge TDC omkring 65 gange så højt som gennemsnitshastigheden i 4G-nettet i dag.

"Vi er meget tilfredse med forløbet af testen," skriver TDC i en pressemeddelelse.

TDC forventer at kunne etablere de første 5G-antenner i mobilnetværket i løbet af 2019.

Læs mere: TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G


Testen
Testen er gennemført i samarbejde med Huawei, som i dag er leverandør til TDC's mobilnet.

Udgangspunktet for, hvor man skal introducere 5G, har været 700 MHz- 3.5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene.

Læs mere om 5G-auktionen her: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

TDC har i første omgang testet det høje 3,5 GHz-frekvensbånd, hvor man altså nåede en hastighed på 1,9 gigabit pr. sekund. Båndbredden for frekvensen var 100 MHz. Sammen med et lavere 700 MHz-frekvensbånd forventes det at blive fremtidens 5G-frekvensbånd i hele Europa.

"Dette er kun første skridt på en længere rejse, hvor vi har en ambition om at være den ledende leverandør af 5G i Danmark," skriver TDC videre i pressemeddelelsen.

Nogle af de konkrete gevinster, det kommende 5G vil give danske mobilbrugere, når netværket bliver en realitet nogle år ude i fremtiden, er blandt andet langt bedre understøttelse af mange internet of things-enheder, gigabit-hastigheder og langt mindre latency.

Læs også: Her er de gyldne forretningsmuligheder med 5G: Det er nu, du skal investere dine penge


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Kompetera A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.