Artikel top billede

Så hurtigt går det: TDC tester lige nu det nye 5G

5G ligger endnu et par år ude i fremtiden for danskerne, men TDC er allerede nu i gang med at teste den endelige standard. Se her, hvor meget hastigheden kom op på.

5G-udviklingen begynder nu for alvor at gribe om sig.

Danmarks største teleselskab, TDC, har i et stykke tid været i gang med at teste mulighederne med 5G og de relaterede teknologier.

Nu har TDC igen testet de hurtige forbindelser, denne gang med den endelige standard, der skal op i masterne i de kommende år. TDC har også testet på den rigtige frekvens, som Energistyrelsen har stillet til rådighed.

I testen nåede TDC op på en hastighed på 1,9 gigabit per sekund. Det er ifølge TDC omkring 65 gange så højt som gennemsnitshastigheden i 4G-nettet i dag.

"Vi er meget tilfredse med forløbet af testen," skriver TDC i en pressemeddelelse.

TDC forventer at kunne etablere de første 5G-antenner i mobilnetværket i løbet af 2019.

Læs mere: TDC er i fuld gang med at teste 5G i Danmark: Det kan du vente dig af 5G

Testen

Testen er gennemført i samarbejde med Huawei, som i dag er leverandør til TDC's mobilnet.

Udgangspunktet for, hvor man skal introducere 5G, har været 700 MHz- 3.5 GHz- og 26 GHz-frekvensbåndene.

Læs mere om 5G-auktionen her: Kæmpe forventninger til 5G i Danmark: Her er planerne for auktionen over 5G-licenserne

TDC har i første omgang testet det høje 3,5 GHz-frekvensbånd, hvor man altså nåede en hastighed på 1,9 gigabit pr. sekund. Båndbredden for frekvensen var 100 MHz. Sammen med et lavere 700 MHz-frekvensbånd forventes det at blive fremtidens 5G-frekvensbånd i hele Europa.

"Dette er kun første skridt på en længere rejse, hvor vi har en ambition om at være den ledende leverandør af 5G i Danmark," skriver TDC videre i pressemeddelelsen.

Nogle af de konkrete gevinster, det kommende 5G vil give danske mobilbrugere, når netværket bliver en realitet nogle år ude i fremtiden, er blandt andet langt bedre understøttelse af mange internet of things-enheder, gigabit-hastigheder og langt mindre latency.

Læs også: Her er de gyldne forretningsmuligheder med 5G: Det er nu, du skal investere dine penge




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere