Artikel top billede

(Foto: Copyright (2007) Craig Jewell / Craig Jewell)

Her er de gyldne forretningsmuligheder med 5G: Det er nu, du skal investere dine penge

5G-teknologien står på spring til at ændre måden, vi lever og arbejder på. Der er masser af forretningsmuligheder i sigte, og det er nu du skal sætte gang i investeringerne.

5G-markedet er endnu ungt, men det er nu, udviklingen begynder at gå stærkt.  

Selvom alle i teleindustrien taler om potentialet med 5G, selvom 5G-specifikationer er ved at være på plads, og selvom de første 5G-smartphones ventes at ramme markedet inden for et par år, har vi endnu til gode at se, hvor meget forretning, der reelt vil blive skabe med 5G-teknologien.

Det forsøger Nokia nu at give et bud på med en ny rapport om forretningsmulighederne med 5G.

Nokia, der som netværksgigant naturligvis ikke er helt uvildig i denne sammenhæng, ridser en række konkrete scenarier op for, hvordan man kan gøre forretning med udgangspunkt i 5G.

Læs også: Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år

Blandt andet skriver Nokia, at en række teleoperatører rundt omkring i verden allerede nu er i gang med at teste 5G, og at man generelt skal være klar til at gribe mulighederne på markedet, så snart dørene til festen åbnes.

"De klare økonomiske fordele ved at komme først på markedet med en ny service driver en aktivitets-bølge på tværs af kommunikations-industrien."

"Men 5G er mere end bare et nyt, hurtigt radio-interface. Det kan potentielt ændre måden, mennesker lever på og transformere virksomheders måder at arbejde på i stort set alle vertikale industrier."

"Det er én ting at forstå potentialet for, hvordan 5G kan køre innovative services, mens noget andet er at holde det op imod den finansielle indsats, der er nødvendig for at tjene penge, fordi der endnu ikke er nogen kommercielle udrulninger."

"Samtidig vil en forsinkelse af investeringerne betyde, at man risikerer at miste en konkurrencemæssig fordel, som det kan være svært at indhente igen," lyder det fra Nokia, der herefter ridser flere konkrete business cases op.

Her er mulighederne for at tjene penge

Blandt andet kan man se regnestykket for, hvordan operatørerne på fire år kan tjene pengene hjem igen i forhold til at udstyre private hjem med 5G.

Det kræver, at betalingen per bruger per måned er på 40 euro, omkring 300 kroner, eller mere.

Et andet marked, der vil åbne sig, er 5G som netværksteknologi til store events.

"5G-events og hotspots på eksempelvis et stadium har en tilbagebetaling på et år afhængig af antallet af afholdte events, hvor der kræves mindst fem events om måneden for at have en bæredygtig business case."

Herudover fremhæver Nokia en række andre 5G-forretningsområder; underholdnings- og informationssystemer i biler, smart devices, sensorer, kameraer, virtual reality, smart cities og connectede bygninger.

Nokia vurderer i rapoprten, at 5G vil levere 40 gange mere netværkskapacitet end det nuværende 4G.

Derudover er langt højere hatigheder og en meget lav latency nogle er de oplagte fordele ved 5G.

Læs også:

Overraskende udmelding: De første 5G-smartphones er klar til dig allerede om to år

Sidste skridt før 5G: Nu kommer LTE-Advanced Pro buldrende med gigabit-hastigheder

Nye bredbåndsløsninger buldrer frem: Trådløst 5G kan snart levere det samme som fiber




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere