Artikel top billede

Facebook pønser på ny datingservice

Facebook vil ind på datingmarkedet med ny service, der skal gøre det lettere for singler at møde hinanden. Og singler er der nok af på Facebook.

Mark Zuckerberg kom forleden med den noget overraskende melding, at Facebook nu vil gå ind på online-datingmarkedet.

"Der er 200 millioner mennesker på Facebook, der betegner sig selv som single," sagde Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, på virksomhedens årlig udviklerkonference, F8.

"Så der er helt klart noget at gøre her," fortsatte han.

Mark Zuckerberg gjorde det klart, at servicen ikke er tiltænkt hurtige stævnemøder - "totally opt-in" and "not for hook-ups," - sagde han blandt andet.

Ifølge Facebook vil servicen ikke forbinde personer, der allerede er venner på det sociale medie.

Læs også: Dette kan Tinders enorme succes lære os om innovation

Sådan fungerer den

Dating-funktionen er et nyt produkt, der snart kommer til selskabets mobilapp.

Den nye løsning virker ved, at man fra sin Facebook-app kan trykke på et lille hjerte.

Derefter kommer man ind i det, Facebook kalder dit "dating home". Herfra kan brugeren sætte sin datingprofil op - en profil, som andre Facebook-venner altså ikke skulle kunne se.

Som bruger kan man nu browse igennem begivenheder og grupper, som interesserer én.

Vælger man en begivenhed eller gruppe, kan man se, hvem der ellers deltager, og man kan begynde at lure de andre Facebookeres datingprofiler igennem og - hvis man føler sig rigtig i stødet - starte en privat samtale.

"Den efterligner den måde, folk faktisk dater på, hvilket typisk er til en begivenhed og igennem de institutioner, de er knyttet til," sagde Chris Cox, Facebooks chief product officer under sin keynote.

Læs også: Facebook-nedbrud river populære Tinder med i faldet

Facebook oplyser, at datingsamtalerne som en sikkerhedsfunktion kun vil være 'text only'. Samtaler vil desuden være afskåret fra Facebook Messenger og WhatsApp.

Der blev ikke givet nogen tidshorisont for, hvornår Facebook-brugere kan kaste sig ud i det nye virtuelle dating-univers.

Læs også: Dansk it-rigmand bag Dating.dk køber mangeårige partnere ud for formue: Overtager hele selskabet sammen med sin far
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere