Artikel top billede

Facebook pønser på ny datingservice

Facebook vil ind på datingmarkedet med ny service, der skal gøre det lettere for singler at møde hinanden. Og singler er der nok af på Facebook.

Mark Zuckerberg kom forleden med den noget overraskende melding, at Facebook nu vil gå ind på online-datingmarkedet.

"Der er 200 millioner mennesker på Facebook, der betegner sig selv som single," sagde Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, på virksomhedens årlig udviklerkonference, F8.

"Så der er helt klart noget at gøre her," fortsatte han.

Mark Zuckerberg gjorde det klart, at servicen ikke er tiltænkt hurtige stævnemøder - "totally opt-in" and "not for hook-ups," - sagde han blandt andet.

Ifølge Facebook vil servicen ikke forbinde personer, der allerede er venner på det sociale medie.

Læs også: Dette kan Tinders enorme succes lære os om innovation

Sådan fungerer den

Dating-funktionen er et nyt produkt, der snart kommer til selskabets mobilapp.

Den nye løsning virker ved, at man fra sin Facebook-app kan trykke på et lille hjerte.

Derefter kommer man ind i det, Facebook kalder dit "dating home". Herfra kan brugeren sætte sin datingprofil op - en profil, som andre Facebook-venner altså ikke skulle kunne se.

Som bruger kan man nu browse igennem begivenheder og grupper, som interesserer én.

Vælger man en begivenhed eller gruppe, kan man se, hvem der ellers deltager, og man kan begynde at lure de andre Facebookeres datingprofiler igennem og - hvis man føler sig rigtig i stødet - starte en privat samtale.

"Den efterligner den måde, folk faktisk dater på, hvilket typisk er til en begivenhed og igennem de institutioner, de er knyttet til," sagde Chris Cox, Facebooks chief product officer under sin keynote.

Læs også: Facebook-nedbrud river populære Tinder med i faldet

Facebook oplyser, at datingsamtalerne som en sikkerhedsfunktion kun vil være 'text only'. Samtaler vil desuden være afskåret fra Facebook Messenger og WhatsApp.

Der blev ikke givet nogen tidshorisont for, hvornår Facebook-brugere kan kaste sig ud i det nye virtuelle dating-univers.

Læs også: Dansk it-rigmand bag Dating.dk køber mangeårige partnere ud for formue: Overtager hele selskabet sammen med sin far
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere