Artikel top billede

Snart vil Amazon muligvis også komme til at råde over store lagerressourcer på det indiske marked. (Foto: (c) 2014 Eric Slomanson. All Rights Reserved. / Photographer: Eric Slomanson)

Amazon og Walmart i budkrig om indisk handelsplatform: Amazon fremsætter købstilbud

Amazon har angiveligt matchet konkurrenten Walmarts købstilbud på den indiske e-handelsplatform Flipkart. Noget tyder dog på, at Flipkarts aktionærer foretrækker tilbuddet fra Walmart.

Amazon har onsdag fremsat et formelt tilbud om at købe 60 procent af den indiske e-handelsplatform Flipkart. Det rapporterer den amerikanske tv-station CNBC-TV18.

Det sker efter Amazons konkurrent, den amerikanske supermarkedskæde Walmart, netop har overstået den såkaldte due dilligence i forbindelse med selskabets købstilbud på Flipkart.

Dermed er der nu erklæret åben krig mellem de to giganter om, hvem der skal være Flipkarts nye majoritetsejer og dermed vinde betydelige markedsandele på det indiske e-handelsmarked - et marked som ifølge Morgan Stanley vil opnå en værdi på 200 milliarder dollar i løbet af de næste ti år.

Læs også: Mægtige AWS buldrer ind i Danmark: Cloud-krigen er på trapperne - det kommer den til at betyde for dig

Forskellige tilbud

Hverken Walmart eller Amazon har ønsket at kommentere forhandlingerne over for internationale medier, men der spekuleres i, at de to købstilbud adskiller sig fra hinanden på en række punkter.

CNBC-TV18 melder, at Amazons tilbud sandsynligvis er i samme størrelsesorden, som Walmarts tilbud.

Til gengæld indeholder Amazons tilbud et såkaldt breakup fee på 2 milliarder dollar, svarende til mere end 12 milliarder kroner, ifølge den amerikanske tv-station.

Walmarts tilbud indeholder en forpligtelse om at give et tilbud på op til 80 procent af aktierne.

Læs også: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Investorer foretrækker Walmart

Det meldes, at Flipkarts investorer foretrækker tilbuddet fra Walmart, da Walmart har gjort det klart, at selskabet ønsker at beholde Flipkarts nuværende forretningstruktur, herunder også den administrerende direktør Kalyan Krishnamurthy.

Amazon skulle ikke have givet nogen indikationer i den retning.

På trods af Amazons købstilbud forventes repræsentanter fra Walmart snarest muligt at rejse til Indien for at færdiggøre handlen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere