Artikel top billede

Snart vil Amazon muligvis også komme til at råde over store lagerressourcer på det indiske marked.

Amazon og Walmart i budkrig om indisk handelsplatform: Amazon fremsætter købstilbud

Amazon har angiveligt matchet konkurrenten Walmarts købstilbud på den indiske e-handelsplatform Flipkart. Noget tyder dog på, at Flipkarts aktionærer foretrækker tilbuddet fra Walmart.

Amazon har onsdag fremsat et formelt tilbud om at købe 60 procent af den indiske e-handelsplatform Flipkart. Det rapporterer den amerikanske tv-station CNBC-TV18.

Det sker efter Amazons konkurrent, den amerikanske supermarkedskæde Walmart, netop har overstået den såkaldte due dilligence i forbindelse med selskabets købstilbud på Flipkart.

Dermed er der nu erklæret åben krig mellem de to giganter om, hvem der skal være Flipkarts nye majoritetsejer og dermed vinde betydelige markedsandele på det indiske e-handelsmarked - et marked som ifølge Morgan Stanley vil opnå en værdi på 200 milliarder dollar i løbet af de næste ti år.

Læs også: Mægtige AWS buldrer ind i Danmark: Cloud-krigen er på trapperne - det kommer den til at betyde for dig

Forskellige tilbud

Hverken Walmart eller Amazon har ønsket at kommentere forhandlingerne over for internationale medier, men der spekuleres i, at de to købstilbud adskiller sig fra hinanden på en række punkter.

CNBC-TV18 melder, at Amazons tilbud sandsynligvis er i samme størrelsesorden, som Walmarts tilbud.

Til gengæld indeholder Amazons tilbud et såkaldt breakup fee på 2 milliarder dollar, svarende til mere end 12 milliarder kroner, ifølge den amerikanske tv-station.

Walmarts tilbud indeholder en forpligtelse om at give et tilbud på op til 80 procent af aktierne.

Læs også: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Investorer foretrækker Walmart

Det meldes, at Flipkarts investorer foretrækker tilbuddet fra Walmart, da Walmart har gjort det klart, at selskabet ønsker at beholde Flipkarts nuværende forretningstruktur, herunder også den administrerende direktør Kalyan Krishnamurthy.

Amazon skulle ikke have givet nogen indikationer i den retning.

På trods af Amazons købstilbud forventes repræsentanter fra Walmart snarest muligt at rejse til Indien for at færdiggøre handlen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere