Artikel top billede

Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

Energistyrelsen er på trapperne med ny bredbåndspulje. Efter massiv kritik lukkes der nu for muligheden for at søge støtte til bredbånd i by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Dette års bredbåndspulje bliver langt fra magen til puljen fra i fjor, hvor i alt 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om i alt 150 millioner kroner.

Det fremgår af det udkast til den nye bredbåndspulje, som Energistyrelsen netop har sendt i høring.

Her lægger styrelsen op til en række ændringer, som især har fokus på at målrette bredbåndspuljens midler mod tyndt befolkede områder.

Det sker efter, at bredbåndspulje-ordningen tidligere er blevet kritiseret for at finansiere udrulning af bredbånd i de store byer.

Det fik i fjor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at slå bremserne i med krav om, at statstøtten til bredbåndsprojekterne primært skulle gå til landområderne.

Det kan du læse mere om her: Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop.

Eksempelvis fastslår styrelsen, at adresser i byzoner i de i alt 35 såkaldte bykommuner ikke kan søge tilskud til deres bredbåndsprojekter, ligesom puljens midler i år ikke kan gå til etablering af bredbånd i samlede ny-udstykninger eller ‘samlet ny-byggeri,’ som det hedder.

Det betyder, at alle bredbåndsprojekter til byzoner i stort set alle de storkøbenhavnske kommuner samt en række nordsjællandske og østjyske kommuner samt Aalborg og Odense er udelukket fra at søge.

Du kan se de 35 bykommuner her.

Samtidig vil Energistyrelsen indføre krav om, at mindst en tredjedel af omkostningerne til et bredbåndsprojekt skal finansieres af lokale borgere eller virksomheder, ligesom hver adresse nu skal betale i snit 4.000 kroner for at være med.

Tidligere har hver adresse skulle lægge mindst 2.000 kroner.

Den nye bredbåndspulje åbner formelt 1. juli, og Energistyrelsen er nu klar til at modtage bemærkninger og høringssvar.

Du finder alle dokumenterne her.

Bredbåndspuljen indeholder i alt 200 millioner kroner til fordeling over i alt fire år, nemlig 2016, 2017, 2018 og 2019.

Første uddeling var på 80 millioner kroner, og der er i 2017, 2018 og 2019 afsat 40 millioner kroner.

Læs også:

Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Oracle i kæmpe cloud-satsning: Giver kæmpe-rabatter på on-prem licenser, hvis du flytter workloads til cloud
Oracle vil have mere gang i overgangen til cloud og tilbyder nu sine on-prem-kunder kontante fordele for at flytte workloads til clouden.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.