Artikel top billede

Ny bredbåndspulje på trapperne: Store ændringer på vej - slut med støtte til byområder i 35 kommuner

Energistyrelsen er på trapperne med ny bredbåndspulje. Efter massiv kritik lukkes der nu for muligheden for at søge støtte til bredbånd i by-områder i 35 kommuner - herunder de fleste storkøbenhavnske kommuner.

Dette års bredbåndspulje bliver langt fra magen til puljen fra i fjor, hvor i alt 72 bredbåndsprojekter fra 21 kommuner havde søgt om i alt 150 millioner kroner.

Det fremgår af det udkast til den nye bredbåndspulje, som Energistyrelsen netop har sendt i høring.

Her lægger styrelsen op til en række ændringer, som især har fokus på at målrette bredbåndspuljens midler mod tyndt befolkede områder.

Det sker efter, at bredbåndspulje-ordningen tidligere er blevet kritiseret for at finansiere udrulning af bredbånd i de store byer.

Det fik i fjor Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti til at slå bremserne i med krav om, at statstøtten til bredbåndsprojekterne primært skulle gå til landområderne.

Det kan du læse mere om her: Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop.

Eksempelvis fastslår styrelsen, at adresser i byzoner i de i alt 35 såkaldte bykommuner ikke kan søge tilskud til deres bredbåndsprojekter, ligesom puljens midler i år ikke kan gå til etablering af bredbånd i samlede ny-udstykninger eller ‘samlet ny-byggeri,’ som det hedder.

Det betyder, at alle bredbåndsprojekter til byzoner i stort set alle de storkøbenhavnske kommuner samt en række nordsjællandske og østjyske kommuner samt Aalborg og Odense er udelukket fra at søge.

Du kan se de 35 bykommuner her.

Samtidig vil Energistyrelsen indføre krav om, at mindst en tredjedel af omkostningerne til et bredbåndsprojekt skal finansieres af lokale borgere eller virksomheder, ligesom hver adresse nu skal betale i snit 4.000 kroner for at være med.

Tidligere har hver adresse skulle lægge mindst 2.000 kroner.

Den nye bredbåndspulje åbner formelt 1. juli, og Energistyrelsen er nu klar til at modtage bemærkninger og høringssvar.

Du finder alle dokumenterne her.

Bredbåndspuljen indeholder i alt 200 millioner kroner til fordeling over i alt fire år, nemlig 2016, 2017, 2018 og 2019.

Første uddeling var på 80 millioner kroner, og der er i 2017, 2018 og 2019 afsat 40 millioner kroner.

Læs også:

Minister i krydsild om dansk bredbåndspulje: Er millionerne blevet tildelt de helt forkerte områder?

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop

4.000 danske adresser får tilskud til bedre bredbånd: Her er alle bredbåndsprojekterne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere