Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Københavnerne har fået millioner af kroner i bredbåndsstøtte for næsen af landområderne: S og DF stiger stop

Millionerne i statens bredbåndspulje skal øremærkes landområder, mens København, Aarhus og andre store byer intet skal have, mener S og DF. Landområderne blev de store tabere i seneste støtterunde.

Statens støtte til bredbåndsprojekter i Danmark skal fremover være øremærket landområder.

Det mener Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

For selv om mange landområder i Danmark i dag ikke har bredbånd - og heller ikke ser ud til at få det foreløbigt - scorede bredbåndsprojekter i ikke mindst København millioner af kroner ved den seneste udddeling.

Den kan du læse mere om her: Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

"Det har aldrig været hensigten, at byområder skal have statsstøtte til bredbånd. Derfor bør kriterierne ændres, så midlerne fremover går til landområder," siger Lennart Damsbo-Andersen (S), næstformand i Udvalget for Landdistriker og Øer, til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bredbåndspuljen indeholder i alt 200 millioner kroner, som skal uddeles over fire år. Første uddeling var på 80 millioner kroner.

Puljen blev oprindeligt etableret med henblik på at støtte bredbåndsprojekter i de tyndtbefolkede områder, hvor de kommercielle spillere ikke kan se meget fidus i at udrulle dyre fibernet.

Bredbåndspuljens mider kan imidlertid opså søges af projekter i de store byer.

Energistyrelsen, der står bag puljen, blev nærmest oversvømmet af ansøgninger fra projekter, der gerne vil etablere bredbånd.

Ved deadline 31. oktober i fjor havde styrelsen modtaget 167 ansøgninger på tilsammen 288 millioner kroner, selv om puljen her maksimalt ville uddele 80 millioner kroner.

Regions Sjælland, Midtjylland og Syddanmark havde ansøgt om støtte til flest projekter, nemlig henholdvis 48, 46 og 41, mens Region Hovedstaden havde ansøgt om støtte til 27 projekter.

Det kan du læse mere om her: Der er rift om midlerne fra dansk bredbåndspulje: Så mange vil have del i millionerne

Pengene blev efter endt behandling fordelt til 31 projekter i 21 kommuner. Du kan se en fordeling over uddelingen her.

I den seneste uddeling modtog kun tre ud af de 25 land-kommuner, der havde søgt, penge, mens Region Hovedstaden modtog næsten 16 millioner kroner til bredbåndsprojekter.

Dansk Folkepartis it-ordfører, Jan Rytkjær Callesen, siger til Morgenavisen Jyllands-Posten, at det ‘skader teleindustriens investeringer i moderne bredbånd, når områder i storbyen får statsstøtte.'

"Puljen skal hjælpe landdistrikter, hvor virksomheder og borgere ellers ville blive sat af den digitale fremtid uden støtte fra staten," siger han til avisen.

Efter uddelingen har Syddansk Energi oprettet en lokal bredbåndspulje på 300 millioner kroner, der skal bruges på at etablere fibernet til områder i Syddanmark.

Det kan du læse mere om her: Ny lokal kæmpe-pulje på 300 millioner kroner skal sikre fibernetværk til hele Sydjylland

Læs også:

Så er bredbåndspuljens vindere fundet: Her er der udsigt til bredbånds-støtte

Der er rift om midlerne fra dansk bredbåndspulje: Så mange vil have del i millionerne

Nu begynder slagsmålet om den nye bredbåndspulje: Derfor bliver der kamp om hver en krone

Ny dansk bredbåndskurs rejser tre helt centrale spørgsmål




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere