Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC-ledelse sælger aktier for millioner / TDC dropper omstridt brevgebyr / Frasalg af EET ligger flere år ude i fremtiden / Warren Buffet har købt 75 millioner Apple-aktier

TDC-ledelse sælger aktier for millioner. TDC dropper omstridt brevgebyr. Frasalg af EET ligger flere år ude i fremtiden. Warren Buffet har købt 75 millioner Apple-aktier. Amazon har forsøgt at købe engelsk supermarkedskæde. Fik du læst om udviklingen i Atea-sagen?.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC-ledelse sælger aktier for millioner

TDC’s ledelse har solgt aktier for millioner i forbindelse med, at selskabets nye ejer, DK Kommunikation, formelt overtog TDC fredag aften.

Helt præcist har DK Kommunikation, der ejes af ATP, PFA, PKA og australske Macquarie, overtaget samtlige TDC-aktier med undtagelse af 708.680 stykker. Der findes i alt 812 millioner TDC-aktier.

Topchef Pernille Erenbjerg har solgt 311.784 aktier for samlet 15,7 millioner kroner, mens finansdirektør Stig Pastwa har solgt aktier for 2,1 millioner kroner.

Bestyrelsesformand Pierre Danon har til gengæld blot solgt en enkelt TDC-aktie for godt en halvtredser.

Du kan læse mere hos TDC her.

TDC dropper omstridt brevgebyr

TDC dropper om to måneder sit omstridte brevgebyr på 29 kroner om måneden, som alle kunder, der modtaget papir-breve fra selskabet, skal betale, skriver Business.

Selskabet stopper med at opkræve gebyret 1. juli.

Gebyret har tidligere været en tur for Forbrugerombudsmanden, som stadig behandler sagen.

Falder den ud til kundernes fordel, kan det ende med at koste TDC op mod 230 millioner kroner.

Læs også: TDC omstridte 'brevgebyr' til kunderne skal kulegraves: Kunder har betalt 29 kroner om måneden i gebyr i flere år.

Frasalg af EET ligger flere år ude i fremtiden

Et frasalg af elektronik-distributøren EET, hvis hovedejer er kapitalfonden FSN Capital, ligger tidligst et par år fremme i tiden, siger partner i FSN, Thomas Broe-Andersen til Børsen.

Det sker, efter regnskabet viser, at EET’s omsætning er vokset med 414 millione kroner til 2,6 milliarder, mens den for selskabet knapt så vigtige bundlinie viser et underskud på 15 millioner kroner.

Det er derfor endnu uklart, om der bliver tale om et salg til en konkurrent, en anden kapitalfond eller en børsnotering.

“Vi har ejet selskabet i tre år nu. Som du kan se, så vokser det, så vi vil egentlig bare fortsætte den rejse, som vi er startet på. Og vi har ikke umiddelbart nogen planer for en exit på den korte bane,” siger han til avisen.

Warren Buffet har købt 75 millioner Apple-aktier

Verdens måske mest kendte investor, Warren Buffet, har gennem sit investeringsselskab Berkshire Hathaway gennem det seneste kvartal købt 75 millioner Apple-aktier.

Han ejede i forvejen 165,3 millioner aktier i selskabet.

Med det nye indkøb ejer 89-årige Warren Buffet nu aktier for næsten 275 milliarder kroner i Apple, hvilket gør selskabet til Berkshire Hathaways for tiden næststørste investering efter Wells Fargo.

“Det er et fantastisk selskab. Jeg tror, at selskabet tjener dobbelt så meget som det næstmest profitable selskab i USA,” siger han til CNBC.

Avis: Amazon har forsøgt at købe engelsk supermarkedskæde

Fremadstormende Amazon forsøgte i fjor at købe den britiske supermarkedskæde Waitrose, som imidlertid afviste tilbudet, skriver britiske Sunday Times.

Drøftelserne nåede aldrig ud over det uformelle stadie, lyder det. Selv afviser Waitrose over for avisen, at der skulle være noget om snakken.

Amazon købte i 2017 den store amerikanske supermarkedskæde Whole Foods og har fornylig åbnet USA’s første fuldautomatiske supermarked i hjembyen Seattle.

Det kan du læse mere om her: Coop sender folk til USA for at lure på Amazons vilde selvbetjeningsbutik: "Løsningen er ikke at gå head-to-head med Amazon. Det er en kamp, der er meget svær at vinde"

Fik du læst om udviklingen i Atea-sagen?

Den store Atea-bestikkelsessag nærmer sig sin afslutning. Weekenden over har der været retsmøder i Retten i Glostrup, hvor forsvaret har fremlagt sin afsluttende procedure.

Det har jo været fint vejr mange steder, så derfor skal du ikke høre noget for det, hvis du ikke tilbragte weekenden med næsen begravet i din telefon eller computerskærm.

For så kan du jo bare læse lidt op nu.

Gik du glip af proceduren i retten og ønsker at blive opdateret, kan du jo lige hurtigt læse vores live-blog fra lørdagen her og fra søndagen her.

Vi blænder op for live-bloggen direkte fra Retten i Glostrup igen i dag mandag klokken 09:00 på denne kanal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere