Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Milliardforvalter advarer mod at investere i Amazon, Netflix og Facebook: "Guld kan blive for dyrt"

Facebook, Amazon og Netflix har haft massiv vækst i de seneste år, men er ikke gode nok til at tjene penge. Derfor er virksomhederne alt for høj prissat, ifølge Kurt Kara, aktiechef i Maj Invest.

Pas på og tænk dig om, hvis du overvejer at investere i verdens førende teknologiselskaber!

En række af verdens mest værdifulde selskaber er nemlig prissat forkert på aktiemarkedet.

Sådan lyder advarslen fra Kurt Kara, aktiechef i Maj Invest, i Børsen.

Investoren, der forvalter et tocifret milliardbeløb for institutionelle investorer fra ind- og udland, drager paralleller til tendenserne før it-boblen, og det er især selskaber som Facebook, Amazon, Tesla, Netflix, Alibaba, Spotify og Snapchat, der har en skæv prissætning, ifølge Kura Kara.

Derfor maner han til besindighed blandt investorerne.

"Guld kan blive for dyrt. Vi siger ikke, at de her selskaber er lavet af skrotmetal. Vi siger, at de er gyldne, men de er prissat som diamanter," siger Kurt Kara til Børsen.

Læs også: Amazons kæmpe cloud-forretning åbner i Danmark: Her er selskabets planer med AWS i Danmark

Fælles kendetegn

De fremhævede selskaber udgør til sammen op imod 10 procent af det store amerikanske aktieindeks S&P 500.

Derudover har selskaberne det fælles kendetegn, at det er virksomheder, som har opfundet nye teknologier.

Desuden er flere i aktierne braget i vejret henover det seneste års tid.

Kritisk over for manglende evne til at tjene penge

Kurt Karas advarsel til investorerne bunder især i selskabernes manglende evne til at få den øgede omsætning til at dryppe ned på bundlinjen.

"Amazon, Tesla og Netflix er rigtig gode til at tage kontanter og lave det om til vækst, men de mangler at vise os, at de kan lave væksten om til kontanter igen," siger han til Børsen og tilføjer:

"Amazon er verdens næststørste selskab, men har et overskud på niveau med Danske Bank. Prøv at tænke over det."

Læs også: Mægtige AWS buldrer ind i Danmark: Cloud-krigen er på trapperne - det kommer den til at betyde for dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Undgå nedbrud når der kommer opdateringer til din Dynamics 365
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.