Artikel top billede

Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Region Sjælland vil have undersøgt hvorfor regionen har betalt 700 millioner kroner for Sundhedsplatformen, mens Region Syddanmarks nye EPJ-system fra Systematic blot koster 250 millioner kroner.

Formand for regionsrådet i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), vil have undersøgt, hvordan det kan være, at Region Sjælland har betalt 700 millioner for sin Sundhedsplatformen til NNIT og Epic, mens Region Syddanmark skal betale 250 millioner kroner til Systematic for sit nye EPJ-system, skriver DR.

“Jeg tror, der er en lang række funktioner, som skiller sig ud ved vores system, men da jeg ikke kender Region Syddanmarks system, skal jeg ikke gøre mig til ekspert i det. Derfor er det også noget af det, jeg har bedt administrationen om at give mig en opdatering på,” siger han til DR.

Region Syddanmark valgte for godt en uge siden Systematic som leverandør af sit nye EPJ-system efter et noget broget forløb, hvor regionen blandt andet er blevet beskyldt for at have tilrettelagt udbuddet, så netop Systematic har haft fordel.

Du kan læse mere om det her: Systematic vinder kæmpeordre efter uskønt forløb: Skal levere stor EPJ-løsning til Region Syddanmark.

Ordren er på indtil videre 250 millioner kroner, som er prisen for anskaffelse og implementering af systemet.

Hertil kommer de løbende driftsomkostninger over de otte år, som kontrakten indtil videre gælder.

Det fik for få dage siden Region Syddanmark til glædesstrålende at fortælle Computerworld, at prisen blev langt lavere end ventet.

Regionen havde nemlig estimeret med en pris på en milliard kroner plus moms.

Men regionen har altså indtil videre kunne nøjes med at bevilge 252 millioner kroner til anskaffelsen af systemet.

Det kan du læse mere om her: EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Region Syddanmark valgte ret tidligt i forløbet at sige nej til Epic og NNIT og Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere