Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Region Sjælland vil have undersøgt hvorfor regionen har betalt 700 millioner kroner for Sundhedsplatformen, mens Region Syddanmarks nye EPJ-system fra Systematic blot koster 250 millioner kroner.

Formand for regionsrådet i Region Sjælland, Heino Knudsen (S), vil have undersøgt, hvordan det kan være, at Region Sjælland har betalt 700 millioner for sin Sundhedsplatformen til NNIT og Epic, mens Region Syddanmark skal betale 250 millioner kroner til Systematic for sit nye EPJ-system, skriver DR.

“Jeg tror, der er en lang række funktioner, som skiller sig ud ved vores system, men da jeg ikke kender Region Syddanmarks system, skal jeg ikke gøre mig til ekspert i det. Derfor er det også noget af det, jeg har bedt administrationen om at give mig en opdatering på,” siger han til DR.

Region Syddanmark valgte for godt en uge siden Systematic som leverandør af sit nye EPJ-system efter et noget broget forløb, hvor regionen blandt andet er blevet beskyldt for at have tilrettelagt udbuddet, så netop Systematic har haft fordel.

Du kan læse mere om det her: Systematic vinder kæmpeordre efter uskønt forløb: Skal levere stor EPJ-løsning til Region Syddanmark.

Ordren er på indtil videre 250 millioner kroner, som er prisen for anskaffelse og implementering af systemet.

Hertil kommer de løbende driftsomkostninger over de otte år, som kontrakten indtil videre gælder.

Det fik for få dage siden Region Syddanmark til glædesstrålende at fortælle Computerworld, at prisen blev langt lavere end ventet.

Regionen havde nemlig estimeret med en pris på en milliard kroner plus moms.

Men regionen har altså indtil videre kunne nøjes med at bevilge 252 millioner kroner til anskaffelsen af systemet.

Det kan du læse mere om her: EPJ-løsning i Region Syddanmark bliver langt billigere end ventet: "Vi har fået et endnu bedre tilbud, end vi havde turde håbe på".

Region Syddanmark valgte ret tidligt i forløbet at sige nej til Epic og NNIT og Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere