Artikel top billede

Foto: OUH (Foto: © Hung Tien Vu / Hung Tien Vu)

Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Der bliver ikke nogen chance til for bagmændene på Sundhedsplatformen. Ifølge Region Syddanmark er alle regler i forbindelse med udbuddet overholdt. Epic og NNIT, der er blevet diskvalificeret i syddansk milliardudbud, kommer dermed ikke til at kunne byde på en EPJ-løsning i Region Syddanmark.

På trods af en masse virak om hvorvidt Region Syddanmarks EPJ-udbud til en værdi af en milliard skattekroner ikke er gået ordentligt til, så kommer udbuddet ikke til at gå om. 

Sådan lyder det fra administrerende direktør på Odense Universitets Hospital, Niels Nørgaard Pedersen.

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt," skriver han i en mail til Computerworld, der igennem længere tid fulgt sagen tæt.

Du kan få et overblik over forløbet her: Overblik: Ballade i Region Syddanmark i kæmpe EPJ-udbud til en milliard kroner

Dermed bliver det heller ikke til en revanche for holdet bag Sundhedsplatformen bestående af Epic og NNIT, der er blevet valgt i Region Hovedstaden og Region Sjælland men ikke er blevet fundet egnede til at løfte opgaven i Region Syddanmark.

Ærgerlig topchef

At holdet bag Sundhedsplatformen ikke er blevet prækvalificeret har tydeligt ærgret administrerende direktør for NNIT Per Kogut, der efter NNITs exit har været ude med en kritik af, at udbuddet i Region Syddanmark er blevet designet til en særlig leverandør. 

Læs mere om det her: NNIT-boss om milliard-udbud i Region Syddanmark: “Det her udbud er designet til, at en bestemt leverandør skal vinde"

Det kan man dog fra regionens side blankt afvise. 

"Vi kan klart afvise, at udbuddet er skåret til fordel for en bestemt leverandør. Vi har i udbuddet overholdt det udbudsretlige ligebehandlingsprincip og ønsket om konkurrence," skriver Niels Nørgaard Pedersen videre i sin mail til Computerworld og fortsætter: 

"Vi står med tre kvalificerede leverandører, og vi følger vores plan. Region Syddanmark har derfor ingen forventning om, at udbuddet skal gå om."

Læs chefredaktørens mening om sagen her: Computerworld mener: Region Syddanmark er ude på dybt vand i udbudssag til en milliard kroner

Masser af brok

Ønsket fra den danske it-topchef Per Kogut kommer på baggrund af, at der har været en del påstyr om udbuddet. 

Efter Sundhedsplatformens overraskende exit allerede i prækvalifikationen viste aktindsigter Computerworld, hvordan  Region Syddanmark på ulovlig vis dækkede over, hvordan netop Systematic var blevet bedømt. 

Læs mere om det her: Region Syddanmark på kant med loven: Hjælper Systematic med at skjule vigtige dokumenter i milliard-udbud

Regionen og den danske virksohmed Systematic havde overfor offentligheden mørklagt regionens bedømmelse af Systematic, der sammen Cambio og CGI er blevet prækvalificeret til at byde på opgaven. 

Læs mere om det her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Men der er ingenting, der har influeret på det valg, der er blevet foretaget i regionen, da man har skullet prækvalificere leverandører til opgaven. Heller ikke den kedelige mediedækning, der har været omkring implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.  

"Region Syddanmark har således alene taget saglige og objektive kriterier i betragtning i forbindelse med prækvalifikationen," skriver Niels Nørgaard Petersen.

Han opfordrer NNIT og Epic til at benytte muligheden for at klage, selv om klagefristen er overskredet. 

"Hvis en ansøger mener, at der er begået en fejl, har denne mulighed for at klage over en afgørelse til Klagenævnet for Udbud," skriver han og understreger endnu en gang, at et eventuelt håb om, at udbuddet skal gå om ingen gang har på jorden. 

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt. Vi er i en god proces, og da udbudsreglerne er blevet overholdt, anser regionen ikke dette som en mulighed," skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere