Artikel top billede

Foto: OUH

Region Syddanmark fastslår trods virak og afsløringer: NNIT og Epic endegyldigt ude i milliardudbud

Der bliver ikke nogen chance til for bagmændene på Sundhedsplatformen. Ifølge Region Syddanmark er alle regler i forbindelse med udbuddet overholdt. Epic og NNIT, der er blevet diskvalificeret i syddansk milliardudbud, kommer dermed ikke til at kunne byde på en EPJ-løsning i Region Syddanmark.

På trods af en masse virak om hvorvidt Region Syddanmarks EPJ-udbud til en værdi af en milliard skattekroner ikke er gået ordentligt til, så kommer udbuddet ikke til at gå om. 

Sådan lyder det fra administrerende direktør på Odense Universitets Hospital, Niels Nørgaard Pedersen.

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt," skriver han i en mail til Computerworld, der igennem længere tid fulgt sagen tæt.

Du kan få et overblik over forløbet her: Overblik: Ballade i Region Syddanmark i kæmpe EPJ-udbud til en milliard kroner

Dermed bliver det heller ikke til en revanche for holdet bag Sundhedsplatformen bestående af Epic og NNIT, der er blevet valgt i Region Hovedstaden og Region Sjælland men ikke er blevet fundet egnede til at løfte opgaven i Region Syddanmark.

Ærgerlig topchef

At holdet bag Sundhedsplatformen ikke er blevet prækvalificeret har tydeligt ærgret administrerende direktør for NNIT Per Kogut, der efter NNITs exit har været ude med en kritik af, at udbuddet i Region Syddanmark er blevet designet til en særlig leverandør. 

Læs mere om det her: NNIT-boss om milliard-udbud i Region Syddanmark: “Det her udbud er designet til, at en bestemt leverandør skal vinde"

Det kan man dog fra regionens side blankt afvise. 

"Vi kan klart afvise, at udbuddet er skåret til fordel for en bestemt leverandør. Vi har i udbuddet overholdt det udbudsretlige ligebehandlingsprincip og ønsket om konkurrence," skriver Niels Nørgaard Pedersen videre i sin mail til Computerworld og fortsætter: 

"Vi står med tre kvalificerede leverandører, og vi følger vores plan. Region Syddanmark har derfor ingen forventning om, at udbuddet skal gå om."

Læs chefredaktørens mening om sagen her: Computerworld mener: Region Syddanmark er ude på dybt vand i udbudssag til en milliard kroner

Masser af brok

Ønsket fra den danske it-topchef Per Kogut kommer på baggrund af, at der har været en del påstyr om udbuddet. 

Efter Sundhedsplatformens overraskende exit allerede i prækvalifikationen viste aktindsigter Computerworld, hvordan  Region Syddanmark på ulovlig vis dækkede over, hvordan netop Systematic var blevet bedømt. 

Læs mere om det her: Region Syddanmark på kant med loven: Hjælper Systematic med at skjule vigtige dokumenter i milliard-udbud

Regionen og den danske virksohmed Systematic havde overfor offentligheden mørklagt regionens bedømmelse af Systematic, der sammen Cambio og CGI er blevet prækvalificeret til at byde på opgaven. 

Læs mere om det her: Systematic og Region Syddanmark skjuler detaljer om milliard-udbud: Her er papirerne offentligheden ikke må se

Men der er ingenting, der har influeret på det valg, der er blevet foretaget i regionen, da man har skullet prækvalificere leverandører til opgaven. Heller ikke den kedelige mediedækning, der har været omkring implementeringen af Sundhedsplatformen i Region Hovedstaden.  

"Region Syddanmark har således alene taget saglige og objektive kriterier i betragtning i forbindelse med prækvalifikationen," skriver Niels Nørgaard Petersen.

Han opfordrer NNIT og Epic til at benytte muligheden for at klage, selv om klagefristen er overskredet. 

"Hvis en ansøger mener, at der er begået en fejl, har denne mulighed for at klage over en afgørelse til Klagenævnet for Udbud," skriver han og understreger endnu en gang, at et eventuelt håb om, at udbuddet skal gå om ingen gang har på jorden. 

"Region Syddanmark er af den klare overbevisning, at der ikke er begået fejl, idet de grundlæggende udbudsretlige principper er overholdt. Vi er i en god proces, og da udbudsreglerne er blevet overholdt, anser regionen ikke dette som en mulighed," skriver han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere