Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Carlsberg udpeger digital direktør / Bill Gates: Sæt penge på, at bitcoinkursen falder / Datacenter-spiller etablerer brohoved i Danmark / Snapchat opruster: Kaprer ny chef hos Amazon

Carlsberg udpeger ny digital direktør. Bill Gates har totalt opgivet bitcoins. Elon musk forsøger at vise mandsmod med opkøb af Tesla aktier efter pinlig opførsel. Ny Datacenter-spiller gør sin entré i Danmark. Snapchat opruster på ledelsepost og så er det kommet dato for dommen i Atea-sagen.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ Steffen Villadsen, der i dag afløser jeres sædvanlige morgenhane, Dan Jensen.

Carlsberg udpeger digital direktør

Carlsberg udpeger ny digital direktør. Valget er faldet på Nancy Cruickshank, der siden sidste forår har haft sæde i bryggeriets bestyrelse. Som digital direktør skal hun lede transformationen af Carlsbergs digitale forretning. Det skriver Børsen.

"Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at Nancy skal lede den digitale transformation af Carlsberg, som er en vigtig del af Sail’22," udtaler Cees ’t Hart, der er administrerende direktør i Carlsberg, i en fondsbørsmeddelelse.

Sail’22 er det globale bryggeris vækstplan, der blev lanceret i 2016. Formålet er at styrke kerneforretningen og identificere nye vækstområder for det verdenskendte danske bryggeri.

Bill Gates: Sæt penge på, at bitcoinkursen falder

Bitcoins er så værdiløse, at det eneste fornuftige nu er at satse på at prisen dykker yderligere. Sådan lyder meldingen fra Microsoft-legenden, Bill Gates, der opfordrer folk til det, der på investorsprog hedder "at shorte" bitcoins.

Det skriver Finans.

Bill Gates melder sig dermed i koret af kritikere, der mener, at bitcoins er værdiløse, da de ikke har et underliggende aktiv, der repræsenterer en reel værdi. Dermed er bitcoins som en handelsvare reduceret til en investeringsudgave af kortspillet Sorteper.

"Jeg ville "shorte" bitcoins, hvis der var en nem måde at gøre det på," siger Bill Gates i følge Finans.

Læs mere om det her: Investeringsgigant melder klart ud: Bitcoin er en boble og den eksploderer lige straks

Elon Musk køber Tesla-aktier i stor stil efter pinlig opførsel

Den excentriske Tesla-frontfigur, Elon Musk, har været på storindkøb. I kurven lå der Tesla-aktier for godt 10 millioner dollar.

Opkøbet kommer belejligvis for Musk som et signal på, at han selv tror på Tesla, der de seneste dage har været ude i et stormvejr efter selvsamme Musk opførte sig noget, der minder om barnligt på en telekonference for analytikere forleden. Det skriver Bloomberg.

Her bad han flere gange om, at folk skulle stoppe med at stille dumme eller ligefrem bovlamme spørgsmål. Det udløste et regulært møgfald i markedet, hvor den slags ikke modtages med palmeblade og hyldestscener.

Musk, der står bag alt fra lynhutige Teslatuneller i L.A til drømme om rumrejser, er i forvejen storaktionær i Tesla, men sidder altså nu på en endnu større del af aktiebeholdningen.

Datacenter-spiller etablerer brohoved i Danmark

Virksomheden Digiplex har med et køb af et 1.600 m2 datacenter sat sine ben på dansk jord i håb om at få fodfæste på det danske marked. Det skriver Børsen.

Virksomheden har allerede godt fat i både Norge og Sverige, men nu er turen kommet til Danmark, hvor virksomheden har planer om at opføre datacentre i blandt andet Sønderjylland.

Indtil videre er det kun Telia, der er at finde i kundekartoteket, men televirksomheden ligger kun beslag på omtrendt en tredjedel af kapaciteten, så herfra arbejder Digiplex på at få fat i flere kunder.

Snapchat opruster: Kaprer ny chef hos Amazon

Finansdirektør hos Snapchat, Drew Vollero er færdig. Han erstattes af Tim Stone, der kommer fra Amazon, der virker til at være overalt i denne tid. Det skriver Bloomberg.

Vollero er Snapchats første direktør og han har ført højdespringeren igennem de første turbulente år, hvor virksomheden blandt andet er gået på børsen med en skyhøj værdiansættelse.

Nu henter virksomheden så en erfaren herre i form af Tim Stone ind, der skal være med til at give Snapchat fart i skøjterne. Siden børsnoteringen har Snapchat som mange andre såkaldte "Unicorns" haft det svært.

Læs mere om Snapchat her: Snapchat-chef på 27 år står til at blive bedst betalte topchef i USA i 2017

Dato for dommen i Ateasagen fastsat

Ved gårsdagens retsmøde blev det sidste ord foreløbigt sagt i Ateasagen. Dermed kunne dommer Nanna Blach også fortælle de tiltalte og tilhørerne, hvornår retten forventer at præsentere sin afgørelse i sagen.

Dommen bliver afsagt den 19. juni kl. 16.00.

Indtil da kan du læse med her på Computerworld, hvor vi løbende følger op på sagen. Computerworld er naturligvis også tilstede på selve dagen, når dommen afsiges.

Der afgøres det nemlig, om retten tilslutter sig anklagemyndighedens krav om fængsel eller om de tiltalte går fri. En løsning midt i mellem er selvfølgelig også en mulighed.

Læs mere her: Nu falder der dom i Danmarks største bestikkelsessag: Her er datoen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere