Fotograf David Kahr.

Nu skal det være lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft: Politikere klar til at løse en af it-branchens klemmer

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) arbejder i øjeblikket på at gøre det lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft. Nu ser hun ud til at kunne få politisk medvind på Christiansborg.

Danske virksomheder skriger på kvalificeret arbejdskraft, men nu bliver deres bønner måske hørt.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er i hvert fald gået igang med at kigge reglerne efter for at se, hvor man kan gøre det lettere for virksomhederne at hente arbejdskraft uden for EU.

Det skriver Børsen.

"Vi er i fuld gang med at gennemgå alle reglerne for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, så vi kan få fjernet det unødvendige bøvl, der er for virksomhederne, når det handler om at rekruttere dygtige mennesker," siger Inger Støjberg til Børsen.

En af de ting, ministeren kigger på, er kravet om, at lønnen skal udbetales til en dansk bankkonto, og alt imens ministeren og hendes folk kigger reglerne efter, begynder vinden at blæse Støjbergs vej.

I hvert fald melder Socialdemokratiet sig nu parat til at kigge på reglerne.

Det bekræfter partiets ordfører, Mattias Tesfaye, der dog ikke vil kigge på den såkaldte beløbsgrænse på 417.793 kr, der tidligere har været rettet kritik mod.

Læs mere om den her: Brian Mikkelsen vil sænke beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft - vil hjælpe it-firmaerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft bekræfter gigant-opkøb af AI-selskabet Nuance
Nuance Communication, der blandt andet har leveret teknologi til Apples Siri, er blevet opkøbt af Microsoft, der mandag eftermiddag bekræfter handlen.
Computerworld
Gigantisk datalæk: 600.000 danskeres Facebook-data offentliggjort på hackerforum
Data om 533 millioner Facebook-brugere på verdensplan er i weekenden blev lækket på hackerforum.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.