Artikel top billede

Fotograf David Kahr. (Foto: David Kahr / David Kahr)

Nu skal det være lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft: Politikere klar til at løse en af it-branchens klemmer

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) arbejder i øjeblikket på at gøre det lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft. Nu ser hun ud til at kunne få politisk medvind på Christiansborg.

Danske virksomheder skriger på kvalificeret arbejdskraft, men nu bliver deres bønner måske hørt.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er i hvert fald gået igang med at kigge reglerne efter for at se, hvor man kan gøre det lettere for virksomhederne at hente arbejdskraft uden for EU.

Det skriver Børsen.

"Vi er i fuld gang med at gennemgå alle reglerne for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, så vi kan få fjernet det unødvendige bøvl, der er for virksomhederne, når det handler om at rekruttere dygtige mennesker," siger Inger Støjberg til Børsen.

En af de ting, ministeren kigger på, er kravet om, at lønnen skal udbetales til en dansk bankkonto, og alt imens ministeren og hendes folk kigger reglerne efter, begynder vinden at blæse Støjbergs vej.

I hvert fald melder Socialdemokratiet sig nu parat til at kigge på reglerne.

Det bekræfter partiets ordfører, Mattias Tesfaye, der dog ikke vil kigge på den såkaldte beløbsgrænse på 417.793 kr, der tidligere har været rettet kritik mod.

Læs mere om den her: Brian Mikkelsen vil sænke beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft - vil hjælpe it-firmaerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere