Artikel top billede

Fotograf David Kahr. (Foto: David Kahr / David Kahr)

Nu skal det være lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft: Politikere klar til at løse en af it-branchens klemmer

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) arbejder i øjeblikket på at gøre det lettere at hyre udenlandsk arbejdskraft. Nu ser hun ud til at kunne få politisk medvind på Christiansborg.

Danske virksomheder skriger på kvalificeret arbejdskraft, men nu bliver deres bønner måske hørt.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er i hvert fald gået igang med at kigge reglerne efter for at se, hvor man kan gøre det lettere for virksomhederne at hente arbejdskraft uden for EU.

Det skriver Børsen.

"Vi er i fuld gang med at gennemgå alle reglerne for rekruttering af udenlandsk arbejdskraft, så vi kan få fjernet det unødvendige bøvl, der er for virksomhederne, når det handler om at rekruttere dygtige mennesker," siger Inger Støjberg til Børsen.

En af de ting, ministeren kigger på, er kravet om, at lønnen skal udbetales til en dansk bankkonto, og alt imens ministeren og hendes folk kigger reglerne efter, begynder vinden at blæse Støjbergs vej.

I hvert fald melder Socialdemokratiet sig nu parat til at kigge på reglerne.

Det bekræfter partiets ordfører, Mattias Tesfaye, der dog ikke vil kigge på den såkaldte beløbsgrænse på 417.793 kr, der tidligere har været rettet kritik mod.

Læs mere om den her: Brian Mikkelsen vil sænke beløbsgrænse for udenlandsk arbejdskraft - vil hjælpe it-firmaerne
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere