Artikel top billede

Regeringen tilføjer ny ændring til GDPR i ellevte time

Regeringen har indgået et kompromis med Socialdemokratiet om databeskyttelsesloven i sidste øjeblik, inden den skal træde i kraft 25. maj.

Det er lykkedes Socialdemokratiet at få regeringen med på en ændring af databeskyttelsesloven.

Ændringen betyder, at to udvalg i Folketinget skal give deres godkendelse, hvis en myndighed vil samkøre to persondataoplysninger til et nyt formål.

Det skriver Politiken.

Det er regeringens andet ændringsforslag til den danske databeskyttelseslov, der altså ser ud til at have et flertal bag sig.

Den nye ændring betyder, at retsudvalget og et andet relevant udvalg skal give deres accept, hvis en offentlig myndighed vil bruge borgernes persondata til et andet formål end det, de er indsamlet til.

En demokratisk sejr

Det er en ændring, der vækker glæde hos Rådet for Digital Sikkerhed, der er glad for, at Folketinget får større mulighed for at kontrollere regeringen.

“Det har været et ønske for rådet, at Folketinget inddrages i beslutninger om anvendelse af personoplysninger til andre formål end de oprindeligt blev indsamlet til,” siger formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, til Computerworld.

“Når sagerne forelægges til folketingsudvalget sikres det, at der er en demokratisk stillingtagen til anvendelsen. Det er både en demokratisk sejr og en sejr for retssikkerheden.”

Pape er ved at have travlt

Hos Rådet for Digital Sikkerhed mener man, at det begynder at haste med at få den danske lovgivning på plads, hvis Justitsminiseriet skal nå at blive færdig inden 25. maj.

“Hvis regeringen ikke får behandlet sit forslag til databeskyttelsesloven færdigt i Folketinget inden 25. maj, så gælder EU-persondataforordningens regler en til en,” siger Henning Mortensen.

Hvis regeringen ikke bliver klar med en dansk lov til EU's persondataforordning, så vil der fortsat være en del uafklarede spørgsmål.

“Det betyder for eksempel, at private arbejdsgivere ikke kan behandle oplysninger om straffeattest,” siger Henning Mortensen.

Læs også: 19 dage til GDPR - Folketinget har endnu ikke vedtaget særlig dansk tilretning af reglerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere