BREAKING:Skal afløse Malou Aamund: Her er Google Danmarks nye landechef

Artikel top billede

Regeringen tilføjer ny ændring til GDPR i ellevte time

Regeringen har indgået et kompromis med Socialdemokratiet om databeskyttelsesloven i sidste øjeblik, inden den skal træde i kraft 25. maj.

Det er lykkedes Socialdemokratiet at få regeringen med på en ændring af databeskyttelsesloven.

Ændringen betyder, at to udvalg i Folketinget skal give deres godkendelse, hvis en myndighed vil samkøre to persondataoplysninger til et nyt formål.

Det skriver Politiken.

Det er regeringens andet ændringsforslag til den danske databeskyttelseslov, der altså ser ud til at have et flertal bag sig.

Den nye ændring betyder, at retsudvalget og et andet relevant udvalg skal give deres accept, hvis en offentlig myndighed vil bruge borgernes persondata til et andet formål end det, de er indsamlet til.

En demokratisk sejr

Det er en ændring, der vækker glæde hos Rådet for Digital Sikkerhed, der er glad for, at Folketinget får større mulighed for at kontrollere regeringen.

“Det har været et ønske for rådet, at Folketinget inddrages i beslutninger om anvendelse af personoplysninger til andre formål end de oprindeligt blev indsamlet til,” siger formand for Rådet for Digital Sikkerhed, Henning Mortensen, til Computerworld.

“Når sagerne forelægges til folketingsudvalget sikres det, at der er en demokratisk stillingtagen til anvendelsen. Det er både en demokratisk sejr og en sejr for retssikkerheden.”

Pape er ved at have travlt

Hos Rådet for Digital Sikkerhed mener man, at det begynder at haste med at få den danske lovgivning på plads, hvis Justitsminiseriet skal nå at blive færdig inden 25. maj.

“Hvis regeringen ikke får behandlet sit forslag til databeskyttelsesloven færdigt i Folketinget inden 25. maj, så gælder EU-persondataforordningens regler en til en,” siger Henning Mortensen.

Hvis regeringen ikke bliver klar med en dansk lov til EU's persondataforordning, så vil der fortsat være en del uafklarede spørgsmål.

“Det betyder for eksempel, at private arbejdsgivere ikke kan behandle oplysninger om straffeattest,” siger Henning Mortensen.

Læs også: 19 dage til GDPR - Folketinget har endnu ikke vedtaget særlig dansk tilretning af reglerne




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje