Topnyhed:David Heinemeier Hansson vinder IT-Prisen 2023

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live i dag / Dansk it-firma nærmer sig salg / Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa

Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live i dag. Cambridge Analytica konkurs i USA. Dansk it-firma nærmer sig salg. Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa. Digitale værktøjer giver bedre byggekvalitet. Ring uden roaming fra Tyrkiet med 3. Adobe på trapperne med største opkøb i næsten 10 år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live

Facebooks Mark Zuckerberg skal i dag mødes med EU-Parlamentets formand, Antonio Tarlani, samt en række andre EU-politikere for at forklare sig ovenpå Cambridge Analytica-skandalen.

Der har været en del kritik af, at der var lagt op til, at mødet skulle være lukket. Det fik mandag Antonio Tarlani til at meddele, at han havde aftalt med Mark Zuckerberg, at mødet vil blive live-streamet - på Facebook, selvfølgelig.

Mødet finder sted fra klokken 18:15 til 19:30 i dag, og vil du se det, finder du livestreamen på Facebook her.

Cambridge Analytica konkurs i USA

Analysehuset Cambridge Analytice - kendt fra Facebook-overvågningsskandalen - har indgivet konkurs-begæring i USA.

Det sker efter, at selskabet lukkede hovedselskabet i hjemlandet Storbritannien i begyndelsen af maj.

Cambridge Analytica kom på alles læber i foråret, da det kom frem, at selskabet havde indsamlet og analyseret data på mindst 87 millioner Facebook-brugere i forbindelse med den amerikanske præsident-valgkamp.

Lukningen kommer i kølvandet på den store Facebook-skandale, hvor det er kommet frem, at Cambridge Analytica - ’ - skrællede data fra millioner af amerikanerne, som blev anvendt i den amerikanske præsident-valgkamp.

Selskabet - der har arbejdet under mottoet ‘data drives all that we do - har arbejdet med begreber som psykoanalytiske profiler, micro targeting og big data.

Dansk it-firma nærmer sig salg

Det lille danske it-firma Mouseflow, der blev stiftet i 2009, er begyndt at se på mulighederne for at sælge selskabet, skriver Børsen.

Selskabet med blot 10 ansatte står bag en løsning til måling og overvågning af kunders handlinger på websites.

“Jeg har altid kørt det efter gammelt købmandskab, hvor man tjener penge, før man bruger dem. Men vi er blevet bombarderet med henvendelser fra investorer, og tiden er rigtig til at se på, om nogen kan hjælpe os med at vokse endnu hurtigere,” siger stifter og direktør Lasse Schou Holbøll til avisen.

Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa

Kommende Acer-computere vil fremover blive leveret fra fabrikken med Amazons virtuelle assistent, Alexa, præsinstalleret.

De første bærbare Acer-computere, der vil få Alexa præsinstalleret, bliver Aspire 5, Nitro 5 Spin, Spin 5, Spin3 samt Switch 7, lyder det fra Acer i denne meddelelse.

Det betyder, at Acer-brugerne vil kunne begynde at tale til deres computer og spørge den om eksempelvis vejrudsigten, musik og mange andre ting.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.

Digitale værktøjer giver bedre byggekvalitet

Digitale teknologoer kommer ‘formentlig’ til at betyde bedre bygge- og renoveringsprojekter,” skriver Finans.

Ifølge avisen er et af de hotte buzzwords i byggebranchen ‘Build 4.0,’ som dækker over brug af eksempelvis robotter, 3D-print, droner, virtual design og augmented reality.

“Vores umiddelbare indtryk er, at der gemmer sig et stort potentiale i anvendelsen af AR. En af de meget interessante konklusioner er desuden, at vi oplevede stor interesse for teknologien fra håndværkerne, idet de får mulighed for at optimere deres arbejde gennem bedre adgang til relevante data,« siger Joakim Lockert fra Rambøll til avisen.

Ring uden roaming fra Tyrkiet med 3

Mobilselskabet 3 har besluttet sig for at inkludere Tyrkiet i selskabet 3LikeHome. Det betyder, at man som 3-kunde vil kunne ringe og anvende data i Tyrkiet som herhjemme - dog med en øvre grænse.

Tyrkiet bliver land nummer 59, som 3LikeHome kommer til at dække.

Mere end 100.000 danskere tager årligt på ferie til Tyrkiet.

Adobe på trapperne med største opkøb i næsten 10 år

Adobe er på vej til at købe it-selskabet Magento Commerce for 1,68 milliarder dollar, hvilket i givet fald vil gøre opkøbet til Adobes største i næsten 10 år.

Magento Commerce ejes i dag af kapitalfonden Permira, som i 2015 købte selskabet af eBay. Magento Commerce står bag en e-handelsplatform.

På kundelisten finder vi blandt andre Coca-Cola, Warner, Nestle, Canon, Helly Hansen og Paul Smith.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere