Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live i dag / Dansk it-firma nærmer sig salg / Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa

Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live i dag. Cambridge Analytica konkurs i USA. Dansk it-firma nærmer sig salg. Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa. Digitale værktøjer giver bedre byggekvalitet. Ring uden roaming fra Tyrkiet med 3. Adobe på trapperne med største opkøb i næsten 10 år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Se Zuckerbergs overvågnings-forklaring til EU live

Facebooks Mark Zuckerberg skal i dag mødes med EU-Parlamentets formand, Antonio Tarlani, samt en række andre EU-politikere for at forklare sig ovenpå Cambridge Analytica-skandalen.

Der har været en del kritik af, at der var lagt op til, at mødet skulle være lukket. Det fik mandag Antonio Tarlani til at meddele, at han havde aftalt med Mark Zuckerberg, at mødet vil blive live-streamet - på Facebook, selvfølgelig.

Mødet finder sted fra klokken 18:15 til 19:30 i dag, og vil du se det, finder du livestreamen på Facebook her.

Cambridge Analytica konkurs i USA

Analysehuset Cambridge Analytice - kendt fra Facebook-overvågningsskandalen - har indgivet konkurs-begæring i USA.

Det sker efter, at selskabet lukkede hovedselskabet i hjemlandet Storbritannien i begyndelsen af maj.

Cambridge Analytica kom på alles læber i foråret, da det kom frem, at selskabet havde indsamlet og analyseret data på mindst 87 millioner Facebook-brugere i forbindelse med den amerikanske præsident-valgkamp.

Lukningen kommer i kølvandet på den store Facebook-skandale, hvor det er kommet frem, at Cambridge Analytica - ’ - skrællede data fra millioner af amerikanerne, som blev anvendt i den amerikanske præsident-valgkamp.

Selskabet - der har arbejdet under mottoet ‘data drives all that we do - har arbejdet med begreber som psykoanalytiske profiler, micro targeting og big data.

Dansk it-firma nærmer sig salg

Det lille danske it-firma Mouseflow, der blev stiftet i 2009, er begyndt at se på mulighederne for at sælge selskabet, skriver Børsen.

Selskabet med blot 10 ansatte står bag en løsning til måling og overvågning af kunders handlinger på websites.

“Jeg har altid kørt det efter gammelt købmandskab, hvor man tjener penge, før man bruger dem. Men vi er blevet bombarderet med henvendelser fra investorer, og tiden er rigtig til at se på, om nogen kan hjælpe os med at vokse endnu hurtigere,” siger stifter og direktør Lasse Schou Holbøll til avisen.

Nye Acer-computere får præinstalleret Alexa

Kommende Acer-computere vil fremover blive leveret fra fabrikken med Amazons virtuelle assistent, Alexa, præsinstalleret.

De første bærbare Acer-computere, der vil få Alexa præsinstalleret, bliver Aspire 5, Nitro 5 Spin, Spin 5, Spin3 samt Switch 7, lyder det fra Acer i denne meddelelse.

Det betyder, at Acer-brugerne vil kunne begynde at tale til deres computer og spørge den om eksempelvis vejrudsigten, musik og mange andre ting.

Læs også: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om.

Digitale værktøjer giver bedre byggekvalitet

Digitale teknologoer kommer ‘formentlig’ til at betyde bedre bygge- og renoveringsprojekter,” skriver Finans.

Ifølge avisen er et af de hotte buzzwords i byggebranchen ‘Build 4.0,’ som dækker over brug af eksempelvis robotter, 3D-print, droner, virtual design og augmented reality.

“Vores umiddelbare indtryk er, at der gemmer sig et stort potentiale i anvendelsen af AR. En af de meget interessante konklusioner er desuden, at vi oplevede stor interesse for teknologien fra håndværkerne, idet de får mulighed for at optimere deres arbejde gennem bedre adgang til relevante data,« siger Joakim Lockert fra Rambøll til avisen.

Ring uden roaming fra Tyrkiet med 3

Mobilselskabet 3 har besluttet sig for at inkludere Tyrkiet i selskabet 3LikeHome. Det betyder, at man som 3-kunde vil kunne ringe og anvende data i Tyrkiet som herhjemme - dog med en øvre grænse.

Tyrkiet bliver land nummer 59, som 3LikeHome kommer til at dække.

Mere end 100.000 danskere tager årligt på ferie til Tyrkiet.

Adobe på trapperne med største opkøb i næsten 10 år

Adobe er på vej til at købe it-selskabet Magento Commerce for 1,68 milliarder dollar, hvilket i givet fald vil gøre opkøbet til Adobes største i næsten 10 år.

Magento Commerce ejes i dag af kapitalfonden Permira, som i 2015 købte selskabet af eBay. Magento Commerce står bag en e-handelsplatform.

På kundelisten finder vi blandt andre Coca-Cola, Warner, Nestle, Canon, Helly Hansen og Paul Smith.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere