Artikel top billede

(foto: Dan Jensen)

Roskilde Kommune har mistet 82.500 filer på tusindvis af borgeres sager efter stort KMD-nedbrud

Et stor it-nedbrud og manglende backup førte i slutningen af april til, at Roskilde Kommune mistede 82.500 filer med borger-sager. "“Vi er rystede og står helt uforstående overfor, hvordan det kan ske," lyder det fra Roskilde Kommune.

Roskilde Kommune blev 27. april ramt af et stort it-nedbrud hos KMD, meddeler Roskilde Kommune.

Nedbruddet ramte sundhedssystemet KMD Care, som driftes i KMDs’ driftscenter. Her gik en række servere ned på grund af en hardware-fejl.

Skaden blev imidlertid først rigtig alvorlig, fordi KMD ikke har taget backup af de ramte systemer.

Ifølge Roskilde Kommune skyldes den manglende backup ‘en fejl.’

Den manglende backup betyder, at Roskilde Kommune må vinke farvel til præcist 82.535 filer, som har indgået mere end 16.000 borgeres sager i kommunen i perioden fra 2012 til 2018.

KMD har ifølge kommunen arbejdet på at gendanne de slettede filer i de seneste uger, men det er kun lykkedes at gendanne filer fra 2015, hedder det.

“Vi er rystede og står helt uforstående overfor, hvordan det kan ske. I en tid, hvor datasikkerhed står så højt på dagsordnen, er det meget bekymrende, at et stort firma som KMD ikke har styr på deres processer. Vi er dybt afhængige af, at den it-leverandør, vi har, kan sikre vores data, og KMD skal arbejde hårdt på at genoprette tilliden, for den har lidt et alvorligt knæk,” lyder det fra direktør for Social, Job og Sundhed i Roskilde Kommune, Christian Harsløf.

KMD har allerede ‘beklaget dybt’ til Roskilde Kommune.

“KMD har nu rettet fejlen, så der fremover bliver taget back-up af alle Roskilde Kommunes filer,” meddeler parterne.

Opdatering: Læs også: KMD vil ikke stille op til interview efter kæmpenedbrud har kostet Roskilde Kommune 82.500 filer: Istedet har vi modtaget en mail.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere