Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Roskilde Kommune forlanger garantier fra KMD efter kæmpe-nedbrud - overvejer erstatningskrav

Interview: Roskilde Kommune skal have gjort tabet op efter et nedbrud hos KMD var skyld i, at kommunen mistede over 82.000 filer. "Vi skal have nogle forsikringer om, at det her simpelthen ikke kan ske igen,” lyder det fra kommunen.

KMD skal garantere at lignende nedbrud ikke kan ske igen, og så skal tilliden genoprettes.

Så klar er meldingen fra Roskilde Kommune, efter et nedbrud hos KMD i slutningen af april har kommunen mere end 82.000 filer.

De er permanent forsvundet, da KMD's backup fejlede.

Det kan du læse mere om her: Roskilde Kommune har mistet 82.500 filer på tusindvis af borgeres sager efter stort KMD-nedbrud

“Det er klart, at der bliver et eller andet efterspil her den kommende tid. Vi skal se på, hvordan vi kommer tilbage til et godt og tillidsfuldt samarbejde med KMD efter det her,” siger Christian Harsløf, direktør for Social, job og sundhed i Roskilde Kommune, til Computerworld.

Nedbruddet fandt sted i KMD Care-systemet i slutningen af april efter en hardwarefejl.

Nu forlanger Roskilde Kommune garanti for, at det ikke kan ske igen, når kommunen inden længe flytter sine data over i et nyt system, KMD Nexus.

“Det er klart, at vi i den forbindelse skal have nogle forsikringer om, at det her simpelthen ikke kan ske igen. Vi skal have nogle håndfaste garantier på, at hvis der er systemnedbrud, så er det gennemtestet hvordan KMD's back-up systemer slår til,” siger Christian Harsløf.

Har KMD givet det?

“Ja, det har vi indtil videre fået, men det er klart, at det bliver en del af den videre dialog med KMD.”

Der skal forhandles om kompensation

Christian Harsløf vil ikke sige noget om, hvorvidt Roskilde Kommune kommer til at kræve en erstatning for nedbrudet, men det bliver en del af de kommende forhandlinger med KMD.

“Vi skal på en eller anden måde have gjort boet op. Det her har jo kostet os en masse i blandt andet mandetimer. Så det skal vi tale med KMD om,” siger Christian Harsløf.

Kommer Roskilde Kommune til at få nogen form for kompensation fra KMD?

“Det bliver også en del af den drøftelse, vi skal have med KMD. Nu skal vi have gjort regnebrættet op, og så må vi tage den i forhandlingslokalet,” siger Christian Harsløf.

Rystet over KMD

Hos Roskilde Kommune er man også meget overrasket over, at der kunne ske så stort et nedbrud, når man havde KMD til at håndtere sine data.

“Vi havde en klokkeklar tillid til, at en virksomhed som KMD, der ikke laver andet end at servicere kommuner på det her område, selvfølgelig kunne finde ud af at tage back-up af vores filer,” siger Christian Harsløf.

KMD vil ikke stille op til interview i Computerworld for at besvare spørgsmål om nedbruddet.

Vi ville ellers gerne blandt andet have at vide, hvordan KMD vil sikre, at lignende nedbrud ikke vil ramme andre af selskabets kunder.

Du kan læse vores spørgsmål til KMD samt selskabet svar, som vi har fået tilsendt per mail, her:

KMD vil ikke stille op til interview efter kæmpenedbrud har kostet Roskilde Kommune 82.500 filer: I stedet har vi modtaget en mail
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere