Artikel top billede

”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”

Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Bliv klogere på hvordan blockchain-løsninger kan forhindre snyd i supply-chainen
  • Få svaret på hvordan IBM har tænkt sig at udstyre hver enkelt pille med et såkaldt "digitalt anker"
  • Få indblik i hvor omfattende et problem svindel med falske lægemidler er. Og nej, det er ikke udelukkende et ulandsproblem
839
4:15 min
IBM, der for nylig afleverede et blodrødt dansk regnskab, satser i stigende grad på blockchain-baserede løsninger som et fremtidigt forretningsområde.

Den amerikanske gigant har allerede offentliggjort et storstilet blockchain-samarbejde med den danske rederi-gigant AP Møller-Mærsk, men nu barsler virksomheden også med en blockchain-baseret it-løsning, der kan sætte en stopper for forfalskede lægemidler.

Et omfattende og dødeligt problem i mange udviklingslande, der tilmed anslås at koste medicinalsektoren knap 190 milliarder kroner hvert eneste år.

Sidste år vurderede verdenssundhedsorganisationen WHO, at én ud af 10 af alle medicindoser i verdens udviklingslande er forfalskede og dermed årsag til, at titusindvis af børn hvert år dør af malaria og lungebetændelse

”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid,” siger Peter Lange, ledende software-arkitekt hos IBM Danmark, til Computerworld.

Han forklarer, at løsningen ligeledes vil være i stand til at give patienter yderligere data om pillens historik. Det kan eksempelvis være oplysning om produktionsted, produktionsdato og udløbsdato.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Få overblikket: Disse Microsoft-tjenester overfører fortsat data uden for EU trods Microsofts europæiske dataløfte

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Aarhus Kommune opretter helt nyt cyber-sikkerhedscenter: Rammes af tusindvis af angreb hver dag

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Nu fyrer Region Hovedstaden it-folk i stor stil: Medarbejdere bliver opsagt netop nu

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Derfor bøvler SKI med den tre gange annullerede pc-aftale 02.02: Store udfordringer med prismodel og kravspecifikation

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft lancerer ny cybersikkerheds-copilot: Afværger angreb ved hjælp af kunstig intelligens