”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid.”

Virkningsløs piratmedicin koster tusindvis af liv hvert år, men it-giganten IBM mener, at den har fundet en løsning på problemet. Bliv klogere på hvordan IBM vil bruge blockchain til at forhindre svindel i medicinalindustrien supply-chain

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Bliv klogere på hvordan blockchain-løsninger kan forhindre snyd i supply-chainen
  • Få svaret på hvordan IBM har tænkt sig at udstyre hver enkelt pille med et såkaldt "digitalt anker"
  • Få indblik i hvor omfattende et problem svindel med falske lægemidler er. Og nej, det er ikke udelukkende et ulandsproblem
839
4:15 min
IBM, der for nylig afleverede et blodrødt dansk regnskab, satser i stigende grad på blockchain-baserede løsninger som et fremtidigt forretningsområde.

Den amerikanske gigant har allerede offentliggjort et storstilet blockchain-samarbejde med den danske rederi-gigant AP Møller-Mærsk, men nu barsler virksomheden også med en blockchain-baseret it-løsning, der kan sætte en stopper for forfalskede lægemidler.

Et omfattende og dødeligt problem i mange udviklingslande, der tilmed anslås at koste medicinalsektoren knap 190 milliarder kroner hvert eneste år.

Sidste år vurderede verdenssundhedsorganisationen WHO, at én ud af 10 af alle medicindoser i verdens udviklingslande er forfalskede og dermed årsag til, at titusindvis af børn hvert år dør af malaria og lungebetændelse

”Vores løsning vil betyde, at du som patient kan tage et billede af en pille med din telefon og herefter få bekræftet, at den medicindosis du er ved at indtage er valid,” siger Peter Lange, ledende software-arkitekt hos IBM Danmark, til Computerworld.

Han forklarer, at løsningen ligeledes vil være i stand til at give patienter yderligere data om pillens historik. Det kan eksempelvis være oplysning om produktionsted, produktionsdato og udløbsdato.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"

0 Premium-indhold

Vækst på over 350 procent sender Scales til tops blandt it-kometerne

0 Premium-indhold

Prøvekørt: Det nye digitale kørekort overrasker positivt med et lille strejf af magi

0 Premium-indhold

I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver

0 Premium-indhold

Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”


Premium
Boozt.com har med CTO Jesper Brøndum i spidsen udviklet sine 15 vigtigste it-systemer helt selv: "Vi er simpelthen nødt til at være i kontrol"
Om få dage går e-handelsgiganten Boozt.com på børsen i Danmark. CTO Jesper Brøndum har stået i spidsen for at udvikle 15 af selskabets kernesystemer selv. "Det er vores kerneprocesser, som vi gerne selv vil have kontrol over, og derfor har valgt selv at bygge. Vi har eksempelvis bygget vores eget finanssystem," fortæller han.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Hyperkonvergeret infrastruktur: Få det bedste fra on-premise og cloud
Det står stadig mere klart, at cloud ikke er løsningen på alle udfordringer. Høje og ofte uigennemskuelige omkostninger er én årsag – omfattende krav til standardisering er en anden. Det efterlader organisationen i et limbo, hvor det kan være svært at finde den rette balance mellem cloudløsninger og det on-premise baserede datacenter. I denne hvidbog kan du få inspiration til, hvordan du opbygger en hyperkonvergeret infrastruktur, der opfylder kravene til hurtig skalering og forretningsmæssig agilitet med XaaS.