Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni / Ny Also-direktør: Skal i ny retning / Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog / Zuckerberg lover EU forbedringer

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni. Ny Also-direktør: Skal i ny retning. Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog. Zuckerberg lover EU forbedringer. Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner. Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni, lyder det fra selskabet i fondsbørsmeddelelse.

“Den sidste handelsdag forventes at være den 4. juni 2018, da dette er den sidste dag banker i Danmark har åbent inden for tvangsindløningens fireugers periode, der udløber den 5. juni 2018 23.59 (dansk tid),” lyder det fra selskabet.

TDC er netop blevet købt af pensionskasse-konsortet DK Telekommunikation, der består af ATP, PFA, PKA samt australske Macquarie.

Konsortiet har overtaget 91 procent af aktierne i TDC og har tidligere oplyst, at det har til hensigt at tvangsindlæse de resterende ni procent.

Ny Also-direktør: Skal i ny retning

Computerworld kunne i begyndelsen af marts fortælle, at distributøren Also havde indsat 32-årige Camillia Gad Krogsgaard som ny topchef i forbindelse med fyringen af Carsten Braunschweig.

Det kan du læse mere om her: Also-direktør Carsten Braunschweig fratræder - afløser allerede fundet: "På godt dansk vil man kalde det en fyring, ja".

Nu meddeler Also i en udsendt pressemeddelelse, at den nye direktør skal stå i spidsen for ‘den største organisatoriske transformation’ i selskabets historie.

“Branchen og kunderne har udviklet sig og kræver mere rådgivning, og derfor er målet, at Also transformeres til ikke alene at være en hardware- og software-distributør, men til at kunne levere en samlet, integreret og gennemtænkt pakke til Alsos forhandlere,” lyder det fra selskabet.

Her peger man på, at der blandt andet er store muligheder i 3D-print, IoT og robotics.

”Vi er i et vækstende marked under konstant forandring. Både slutkunder og vores forhandlere efterspørger mere sammenhængende løsninger, så man kan ikke længere have en forretning, der alene leverer komponenter. Det hele skal spille sammen i en skræddersyet totalløsning på baggrund af større kundeinddragelse og en bedre udnyttelse af teknologier,” meddeler Camilla Gad Krogsgaard.

Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog

Dansk detailhandel forbereder sig på Amazons indtog i Danmark, som regnes for helt givet, skriver Børsen.

Ifølge DI Handel er den forestående åbning af Amazon i Danmark noget, der ‘fylder rigtigt meget.’

"Vi møder stort set ikke en investor, der ikke spørger ind til det. Vi har hele talen klar, og det er lige før, vi glæder os til, at det kommer. Så kan vi få afmystificeret det," lyder det ligeledes fra Hermann Haraldsson, der er direktør i Boozt, i avisen.

Zuckerberg lover EU forbedringer

Facebooks Mark Zuckerberg beklagede og lovede forbedringer, da han tirsdag først på aftenen mødte en række højtstående EU-folk for at forklare sig om den store overvågningsskandale hos Facebook.

Mark Zuckerbergs forklaring var nogenlunde den samme, som han har givet til både den amerikanske kongres.

Han erkendte blandt andet, at Facebook var for langsom til at identificere den russiske indblanding, ligesom han sagde, at der nu er blevet rettet op på sagerne.

Han pegede også på, at Facebook har udviklet systemer, der nu kan afsløre falske konti, da ingen ønsker fake news.

Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner

Det danske app-firma Nodes kommer ud af 2017 med et underskud på 2,9 millioner, skriver Børsen.

Selskabet, der producerer apps for kunder, blev i sommer solgt til japanske Monstar Lab - angiveligt for omkring 100 millioner kroner. Dengang oplyste japanerne, at de ‘forventede sig meget af partnerskabet.’

Det kan du læse mere om her: Dansk app-firma solgt til japanere for stort millionbeløb.

Til Børsen siger medstifter Andreas Rasmussen, at underskuddet skyldes vækst-investeringer.

Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Den britiske forbrugerorganisation ‘Google You Owe Us’ forlanger en kæmpeerstatning på op mod 3,2 milliarder britiske pund - omkring 27 milliarder kroner - af Google.

Foreningen repræsenterer 4,4 millioner britiske iPhone-brugere. Den mener, at Google har misbrugt en sikkerhedsbrist i Apple-browseren Safari til at omgå forskellige privatlivs-indstillinger, så der blev indsamlet personlige data om brugerne i perioden fra august 2011 til februar 2012.

Disse oplysninger omhandlede ifølge foreningen blandt andet data om race, seksualitet, politisk observans, økonomi, socialklase, indkøbsvaner og andre alvorlige ting.

Google har allerede betalt millioner af dollar i forlig i USA i lignende sager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.