Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni / Ny Also-direktør: Skal i ny retning / Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog / Zuckerberg lover EU forbedringer

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni. Ny Also-direktør: Skal i ny retning. Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog. Zuckerberg lover EU forbedringer. Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner. Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni, lyder det fra selskabet i fondsbørsmeddelelse.

“Den sidste handelsdag forventes at være den 4. juni 2018, da dette er den sidste dag banker i Danmark har åbent inden for tvangsindløningens fireugers periode, der udløber den 5. juni 2018 23.59 (dansk tid),” lyder det fra selskabet.

TDC er netop blevet købt af pensionskasse-konsortet DK Telekommunikation, der består af ATP, PFA, PKA samt australske Macquarie.

Konsortiet har overtaget 91 procent af aktierne i TDC og har tidligere oplyst, at det har til hensigt at tvangsindlæse de resterende ni procent.

Ny Also-direktør: Skal i ny retning

Computerworld kunne i begyndelsen af marts fortælle, at distributøren Also havde indsat 32-årige Camillia Gad Krogsgaard som ny topchef i forbindelse med fyringen af Carsten Braunschweig.

Det kan du læse mere om her: Also-direktør Carsten Braunschweig fratræder - afløser allerede fundet: "På godt dansk vil man kalde det en fyring, ja".

Nu meddeler Also i en udsendt pressemeddelelse, at den nye direktør skal stå i spidsen for ‘den største organisatoriske transformation’ i selskabets historie.

“Branchen og kunderne har udviklet sig og kræver mere rådgivning, og derfor er målet, at Also transformeres til ikke alene at være en hardware- og software-distributør, men til at kunne levere en samlet, integreret og gennemtænkt pakke til Alsos forhandlere,” lyder det fra selskabet.

Her peger man på, at der blandt andet er store muligheder i 3D-print, IoT og robotics.

”Vi er i et vækstende marked under konstant forandring. Både slutkunder og vores forhandlere efterspørger mere sammenhængende løsninger, så man kan ikke længere have en forretning, der alene leverer komponenter. Det hele skal spille sammen i en skræddersyet totalløsning på baggrund af større kundeinddragelse og en bedre udnyttelse af teknologier,” meddeler Camilla Gad Krogsgaard.

Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog

Dansk detailhandel forbereder sig på Amazons indtog i Danmark, som regnes for helt givet, skriver Børsen.

Ifølge DI Handel er den forestående åbning af Amazon i Danmark noget, der ‘fylder rigtigt meget.’

"Vi møder stort set ikke en investor, der ikke spørger ind til det. Vi har hele talen klar, og det er lige før, vi glæder os til, at det kommer. Så kan vi få afmystificeret det," lyder det ligeledes fra Hermann Haraldsson, der er direktør i Boozt, i avisen.

Zuckerberg lover EU forbedringer

Facebooks Mark Zuckerberg beklagede og lovede forbedringer, da han tirsdag først på aftenen mødte en række højtstående EU-folk for at forklare sig om den store overvågningsskandale hos Facebook.

Mark Zuckerbergs forklaring var nogenlunde den samme, som han har givet til både den amerikanske kongres.

Han erkendte blandt andet, at Facebook var for langsom til at identificere den russiske indblanding, ligesom han sagde, at der nu er blevet rettet op på sagerne.

Han pegede også på, at Facebook har udviklet systemer, der nu kan afsløre falske konti, da ingen ønsker fake news.

Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner

Det danske app-firma Nodes kommer ud af 2017 med et underskud på 2,9 millioner, skriver Børsen.

Selskabet, der producerer apps for kunder, blev i sommer solgt til japanske Monstar Lab - angiveligt for omkring 100 millioner kroner. Dengang oplyste japanerne, at de ‘forventede sig meget af partnerskabet.’

Det kan du læse mere om her: Dansk app-firma solgt til japanere for stort millionbeløb.

Til Børsen siger medstifter Andreas Rasmussen, at underskuddet skyldes vækst-investeringer.

Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Den britiske forbrugerorganisation ‘Google You Owe Us’ forlanger en kæmpeerstatning på op mod 3,2 milliarder britiske pund - omkring 27 milliarder kroner - af Google.

Foreningen repræsenterer 4,4 millioner britiske iPhone-brugere. Den mener, at Google har misbrugt en sikkerhedsbrist i Apple-browseren Safari til at omgå forskellige privatlivs-indstillinger, så der blev indsamlet personlige data om brugerne i perioden fra august 2011 til februar 2012.

Disse oplysninger omhandlede ifølge foreningen blandt andet data om race, seksualitet, politisk observans, økonomi, socialklase, indkøbsvaner og andre alvorlige ting.

Google har allerede betalt millioner af dollar i forlig i USA i lignende sager.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere