Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni / Ny Also-direktør: Skal i ny retning / Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog / Zuckerberg lover EU forbedringer

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni. Ny Also-direktør: Skal i ny retning. Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog. Zuckerberg lover EU forbedringer. Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner. Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni

TDC afnoteres fra fondsbørsen 4. juni, lyder det fra selskabet i fondsbørsmeddelelse.

“Den sidste handelsdag forventes at være den 4. juni 2018, da dette er den sidste dag banker i Danmark har åbent inden for tvangsindløningens fireugers periode, der udløber den 5. juni 2018 23.59 (dansk tid),” lyder det fra selskabet.

TDC er netop blevet købt af pensionskasse-konsortet DK Telekommunikation, der består af ATP, PFA, PKA samt australske Macquarie.

Konsortiet har overtaget 91 procent af aktierne i TDC og har tidligere oplyst, at det har til hensigt at tvangsindlæse de resterende ni procent.

Ny Also-direktør: Skal i ny retning

Computerworld kunne i begyndelsen af marts fortælle, at distributøren Also havde indsat 32-årige Camillia Gad Krogsgaard som ny topchef i forbindelse med fyringen af Carsten Braunschweig.

Det kan du læse mere om her: Also-direktør Carsten Braunschweig fratræder - afløser allerede fundet: "På godt dansk vil man kalde det en fyring, ja".

Nu meddeler Also i en udsendt pressemeddelelse, at den nye direktør skal stå i spidsen for ‘den største organisatoriske transformation’ i selskabets historie.

“Branchen og kunderne har udviklet sig og kræver mere rådgivning, og derfor er målet, at Also transformeres til ikke alene at være en hardware- og software-distributør, men til at kunne levere en samlet, integreret og gennemtænkt pakke til Alsos forhandlere,” lyder det fra selskabet.

Her peger man på, at der blandt andet er store muligheder i 3D-print, IoT og robotics.

”Vi er i et vækstende marked under konstant forandring. Både slutkunder og vores forhandlere efterspørger mere sammenhængende løsninger, så man kan ikke længere have en forretning, der alene leverer komponenter. Det hele skal spille sammen i en skræddersyet totalløsning på baggrund af større kundeinddragelse og en bedre udnyttelse af teknologier,” meddeler Camilla Gad Krogsgaard.

Dansk detail-handel gør klar til Amazons indtog

Dansk detailhandel forbereder sig på Amazons indtog i Danmark, som regnes for helt givet, skriver Børsen.

Ifølge DI Handel er den forestående åbning af Amazon i Danmark noget, der ‘fylder rigtigt meget.’

"Vi møder stort set ikke en investor, der ikke spørger ind til det. Vi har hele talen klar, og det er lige før, vi glæder os til, at det kommer. Så kan vi få afmystificeret det," lyder det ligeledes fra Hermann Haraldsson, der er direktør i Boozt, i avisen.

Zuckerberg lover EU forbedringer

Facebooks Mark Zuckerberg beklagede og lovede forbedringer, da han tirsdag først på aftenen mødte en række højtstående EU-folk for at forklare sig om den store overvågningsskandale hos Facebook.

Mark Zuckerbergs forklaring var nogenlunde den samme, som han har givet til både den amerikanske kongres.

Han erkendte blandt andet, at Facebook var for langsom til at identificere den russiske indblanding, ligesom han sagde, at der nu er blevet rettet op på sagerne.

Han pegede også på, at Facebook har udviklet systemer, der nu kan afsløre falske konti, da ingen ønsker fake news.

Dansk app-firma taber 2,9 millioner kroner

Det danske app-firma Nodes kommer ud af 2017 med et underskud på 2,9 millioner, skriver Børsen.

Selskabet, der producerer apps for kunder, blev i sommer solgt til japanske Monstar Lab - angiveligt for omkring 100 millioner kroner. Dengang oplyste japanerne, at de ‘forventede sig meget af partnerskabet.’

Det kan du læse mere om her: Dansk app-firma solgt til japanere for stort millionbeløb.

Til Børsen siger medstifter Andreas Rasmussen, at underskuddet skyldes vækst-investeringer.

Briter forlanger milliard-erstatning af Google

Den britiske forbrugerorganisation ‘Google You Owe Us’ forlanger en kæmpeerstatning på op mod 3,2 milliarder britiske pund - omkring 27 milliarder kroner - af Google.

Foreningen repræsenterer 4,4 millioner britiske iPhone-brugere. Den mener, at Google har misbrugt en sikkerhedsbrist i Apple-browseren Safari til at omgå forskellige privatlivs-indstillinger, så der blev indsamlet personlige data om brugerne i perioden fra august 2011 til februar 2012.

Disse oplysninger omhandlede ifølge foreningen blandt andet data om race, seksualitet, politisk observans, økonomi, socialklase, indkøbsvaner og andre alvorlige ting.

Google har allerede betalt millioner af dollar i forlig i USA i lignende sager.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere