Artikel top billede

(Foto: Photo by Victor Xok on Unsplash)

Uber arbejder hårdt på at vende tilbage: 'Aftale om skattebetaling er rigtig godt'

I sidste uge faldt en politisk aftale på plads om dele- og platformsøkonomi. Det får nu Uber til at melde ud, at man arbejder hårdt på et dansk comeback.

Efter at have taget flugten fra det danske marked som reaktion på slagsmål med lovgiverne og taxachaufførerne, klapper Uber nu i hænderne over en politisk aftale, som den mener matcher rigtig godt.

Det skriver Politiken, der har talt med Uber om et dansk comeback oven på en politisk aftale om dele- og platformsøkonomi, der faldt på plads i sidste uge.

"I Danmark handler det især om at have styr på, at vi passer ind i den danske model og det danske skattesystem. Derfor er det rigtig godt, at der nu kommer en aftale om skattebetalingen for deleøkonomiske virksomheder," siger Kristian Agerbo, Ubers talsmand i Norden og fortæller, at man nu arbjeder på et dansk comeback.

Læs også: Airbnb indgår historisk skatteaftale, der sikrer, at danske brugeres lejeindtægter automatisk bliver indberettet til Skat.

Ny aftale skal give bedre vilkår til dele- og platformsøkonomien

Aftalens 10 initiativer skal blandt andet gøre det mere attraktivt for danskerne at deltage i dele- og platformsøkonomien og sikre korrekt skattebetaling.

Læs også: Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udtalte i forbindelse med aftalen, der blev indgået 17 maj:

"Jeg er sikker på, at det vil skabe grundlag for flere og større deleøkonomiske virksomheder, og at vi dermed kan udnytte det vækst- og innovationspotentiale, som deleøkonomien rummer, samtidig med at der er styr på skattebetalingen.”

Aftalen blev indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Brian Mikkelsen vurderer overfor Politiken, at vi kommer til at se tjenester som Uber i Danmark som følge af den nye aftale.

Også hos Uber er man begejstret for den nye aftale der sikrer lovgivning på området for skattebetaling indenfor deleøkonomi. Uber melder dog samtidig, at den danske lovgivning fortsat er svær for tjenesten - blandt andet i forhold til, at alle chauffører skal have licens.

Læs også: Uber arbejder på dansk comeback: Erkender at første omgang var en fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere