Artikel top billede

Uber arbejder hårdt på at vende tilbage: 'Aftale om skattebetaling er rigtig godt'

I sidste uge faldt en politisk aftale på plads om dele- og platformsøkonomi. Det får nu Uber til at melde ud, at man arbejder hårdt på et dansk comeback.

Efter at have taget flugten fra det danske marked som reaktion på slagsmål med lovgiverne og taxachaufførerne, klapper Uber nu i hænderne over en politisk aftale, som den mener matcher rigtig godt.

Det skriver Politiken, der har talt med Uber om et dansk comeback oven på en politisk aftale om dele- og platformsøkonomi, der faldt på plads i sidste uge.

"I Danmark handler det især om at have styr på, at vi passer ind i den danske model og det danske skattesystem. Derfor er det rigtig godt, at der nu kommer en aftale om skattebetalingen for deleøkonomiske virksomheder," siger Kristian Agerbo, Ubers talsmand i Norden og fortæller, at man nu arbjeder på et dansk comeback.

Læs også: Airbnb indgår historisk skatteaftale, der sikrer, at danske brugeres lejeindtægter automatisk bliver indberettet til Skat.

Ny aftale skal give bedre vilkår til dele- og platformsøkonomien

Aftalens 10 initiativer skal blandt andet gøre det mere attraktivt for danskerne at deltage i dele- og platformsøkonomien og sikre korrekt skattebetaling.

Læs også: Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udtalte i forbindelse med aftalen, der blev indgået 17 maj:

"Jeg er sikker på, at det vil skabe grundlag for flere og større deleøkonomiske virksomheder, og at vi dermed kan udnytte det vækst- og innovationspotentiale, som deleøkonomien rummer, samtidig med at der er styr på skattebetalingen.”

Aftalen blev indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Brian Mikkelsen vurderer overfor Politiken, at vi kommer til at se tjenester som Uber i Danmark som følge af den nye aftale.

Også hos Uber er man begejstret for den nye aftale der sikrer lovgivning på området for skattebetaling indenfor deleøkonomi. Uber melder dog samtidig, at den danske lovgivning fortsat er svær for tjenesten - blandt andet i forhold til, at alle chauffører skal have licens.

Læs også: Uber arbejder på dansk comeback: Erkender at første omgang var en fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere