Artikel top billede

(Foto: Photo by Victor Xok on Unsplash)

Uber arbejder hårdt på at vende tilbage: 'Aftale om skattebetaling er rigtig godt'

I sidste uge faldt en politisk aftale på plads om dele- og platformsøkonomi. Det får nu Uber til at melde ud, at man arbejder hårdt på et dansk comeback.

Efter at have taget flugten fra det danske marked som reaktion på slagsmål med lovgiverne og taxachaufførerne, klapper Uber nu i hænderne over en politisk aftale, som den mener matcher rigtig godt.

Det skriver Politiken, der har talt med Uber om et dansk comeback oven på en politisk aftale om dele- og platformsøkonomi, der faldt på plads i sidste uge.

"I Danmark handler det især om at have styr på, at vi passer ind i den danske model og det danske skattesystem. Derfor er det rigtig godt, at der nu kommer en aftale om skattebetalingen for deleøkonomiske virksomheder," siger Kristian Agerbo, Ubers talsmand i Norden og fortæller, at man nu arbjeder på et dansk comeback.

Læs også: Airbnb indgår historisk skatteaftale, der sikrer, at danske brugeres lejeindtægter automatisk bliver indberettet til Skat.

Ny aftale skal give bedre vilkår til dele- og platformsøkonomien

Aftalens 10 initiativer skal blandt andet gøre det mere attraktivt for danskerne at deltage i dele- og platformsøkonomien og sikre korrekt skattebetaling.

Læs også: Den danske taxibranche jubler over Uber-lukning - men betyder det nu, at al innovationen stopper?

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) udtalte i forbindelse med aftalen, der blev indgået 17 maj:

"Jeg er sikker på, at det vil skabe grundlag for flere og større deleøkonomiske virksomheder, og at vi dermed kan udnytte det vækst- og innovationspotentiale, som deleøkonomien rummer, samtidig med at der er styr på skattebetalingen.”

Aftalen blev indgået mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Radikale Venstre.

Brian Mikkelsen vurderer overfor Politiken, at vi kommer til at se tjenester som Uber i Danmark som følge af den nye aftale.

Også hos Uber er man begejstret for den nye aftale der sikrer lovgivning på området for skattebetaling indenfor deleøkonomi. Uber melder dog samtidig, at den danske lovgivning fortsat er svær for tjenesten - blandt andet i forhold til, at alle chauffører skal have licens.

Læs også: Uber arbejder på dansk comeback: Erkender at første omgang var en fejl
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere