Artikel top billede

Slut med beskyldninger om sort deleøkonomi: Nu vil Airbnb indberette dine lejeindtægter til Skat

Airbnb indgår historisk skatteaftale, der sikrer, at danske brugeres lejeindtægter automatisk bliver indberettet til Skat.

Den amerikanske udlejningsportal Airbnb har netop underskrevet en skatteaftale med den danske stat, der betyder, at virksomheden vil indberette danske udlejeres indtægter til Skat.

Det oplyser Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

Deleøkonomiske tjenester som Airbnb og amerikanske Uber har længe været beskyldt for at lægge platform til en sort økonomi.

Eksempelvis kom det tidligere på året frem, at en skattekontrol af 1195 danske Uber-chauffører havde vist, at 99 procent af chaufførerne havde fejl og mangler i deres skatte- og momsforhold.

Læs også:Tech-giganterne skal droppe de dårlige undskyldninger: Nu er det tid til at tage ansvar

Men de beskyldninger bliver der med en ny aftale nu sat en stopper for.

Skatteministeriet kalder i sin pressemeddelelse aftalen for historisk. Med ministeriets ord ”er Danmark givetvis det første land i verden, der indgår en sådan samarbejdsaftale med Airbnb.”

”Vi ønsker en blomstrende deleøkonomi i Danmark, hvor udlejere kan tjene et rimeligt skattefrit beløb på at stille deres bolig til rådighed. Og lejere nemt og enkelt kan finde en lejlighed til weekendturen i København eller et sommerhus på vestkysten. Men det er en forudsætning, at der er styr på skattebetalingen. Derfor er det gode nyheder, at det er lykkedes at indgå et samarbejde med Airbnb, der betyder indberetning af alle indtægter til skattevæsenet og dermed afregning af den rigtige skat. Det er en aftale, jeg er meget stolt af”, siger skatteminister Karsten Lauritzen ifølge en pressemeddelelse.

Airbnb blev lokket med gulerod

Den nye skatteaftale kommer i kølvandet på, at regeringen tirsdags med bred opbakning i Folketinget fik vedtaget en ny politisk aftale om udlejning af private boliger.

Ifølge aftalen kan danskerne nu maksimalt udleje deres private boliger 70 dage om året, men til gengæld blev Airbnb og andre udlejningstjenester stillet en gulerod i udsigt, hvis de vælger automatisk at indberette lejeindtægter til Skat.

Sker det, hæves brugernes skattefrie fradrag til 28.000 kroner for kortidsudlejning af huse og sommerhuse og 40.000 kroner for sommerhuse.

Indberetter tjenesten ikke automatisk til Skat, lyder det skattefrie fradrag blot på 11.000 kroner.

Læs også:
Alarmklokkerne bimler for danske virksomheder: Sats på deleøkonomien eller dø




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere