Artikel top billede

Løfter sløret på nyt site: Her kan du se og downloade alle de data, som Apple har på dig

Apple har oprettet et helt nyt privacy-website, hvor brugerne får let adgang til at downloade, slette og redigere i deres data.

For at imødekomme kravene i EU’s nye persondata-forordning, GDPR, har Apple nu lanceret et nyt privacy-site, der gør, at du på simpel vis får adgang til alle de data, som den amerikanske gigant har om dig.

Det skriver Apple-mediet 9to5mac.

På den nye side kan du blandt andet downloade data, der relaterer sig til din aktivitet i App Store, dine enheders købs- og support-historik og oplysninger om de data, som du gennem tiden har haft gemt på Apples iCloud.

Du skal dog være opmærksom på, at især filerne, der vedrører dine data i iCloud kan være ganske store og derfor vil tage lang tid at downloade.

Læs også: Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Få let adgang til at slette data

Den nye privacy-side giver dig desuden let adgang til at slette eller deaktivere din Apple-konto, og du får ligeledes adgang til at redigere i de data, som Apple opbevarer om dig.

En sletning betyder, at Apple permanent fjerner alle data om dig, mens en deaktivering betyder, at du lukker ned for alle dine Apple-relaterede tjenester, men Apple beholder dine data, og du vil således fortsat have muligheden for at genoprette din konto.

I første omgang er den nye side kun tilgængelig for borgere i Europa, men de nye privacy-muligheder vil i de kommende måneder også blive udrullet til borgere i resten af verden.

Apples privacy-side har adressen privacy.apple.com, og du skal logge ind med dit Apple-id for at få adgang til mulighederne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere