Artikel top billede

Løfter sløret på nyt site: Her kan du se og downloade alle de data, som Apple har på dig

Apple har oprettet et helt nyt privacy-website, hvor brugerne får let adgang til at downloade, slette og redigere i deres data.

For at imødekomme kravene i EU’s nye persondata-forordning, GDPR, har Apple nu lanceret et nyt privacy-site, der gør, at du på simpel vis får adgang til alle de data, som den amerikanske gigant har om dig.

Det skriver Apple-mediet 9to5mac.

På den nye side kan du blandt andet downloade data, der relaterer sig til din aktivitet i App Store, dine enheders købs- og support-historik og oplysninger om de data, som du gennem tiden har haft gemt på Apples iCloud.

Du skal dog være opmærksom på, at især filerne, der vedrører dine data i iCloud kan være ganske store og derfor vil tage lang tid at downloade.

Læs også: Apple rydder op i App Store: Fjerner apps der deler dine lokationsdata med tredjeparter

Få let adgang til at slette data

Den nye privacy-side giver dig desuden let adgang til at slette eller deaktivere din Apple-konto, og du får ligeledes adgang til at redigere i de data, som Apple opbevarer om dig.

En sletning betyder, at Apple permanent fjerner alle data om dig, mens en deaktivering betyder, at du lukker ned for alle dine Apple-relaterede tjenester, men Apple beholder dine data, og du vil således fortsat have muligheden for at genoprette din konto.

I første omgang er den nye side kun tilgængelig for borgere i Europa, men de nye privacy-muligheder vil i de kommende måneder også blive udrullet til borgere i resten af verden.

Apples privacy-side har adressen privacy.apple.com, og du skal logge ind med dit Apple-id for at få adgang til mulighederne.

Læs også: Facebook vil udrulle EU's skrappe GDPR-regler til alle Facebook-brugere i verden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere