Morgen-briefing: Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten / Termas topchef stopper / Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver / Netcompany-stiftere slår sig sammen

Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten. Termas topchef stopper. Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver. Netcompany-stiftere slår sig sammen. Frankrig og Tyskland vil have EU til at finansiere tech-startups. Intel beskyldes for alders-diskrimination.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten
Weekendens Champions Legaue-finale i ukrainske Kiev mellem fodboldsklubberne Real Madrid og Liverpool var i hackernes kikkert, skriver den britiske avis The Independent.

Det skete på baggrund af den store malware-inficering, som Cisco fortalte om i sidste uge.

Den kan du læse mere om her: Stort hackerangreb opdaget: 500.000 enheder ramt af koordineret cyber-angreb.

“Sikkerheds-eksperter mener, at inficeringen af hardware på ukrainsk territorium er forberedelse til en ny cyber-aggression af Rusland, som sigter mod at destabilisere situationen under Champoins Legaue-finalen,” lyder det fra Ukraine.

Cisco nævnte i sidste ikke Rusland, men blot, at der kunne være tale om et ‘stats-finansieret’ angreb.

Simcorp-aktien i vejret efter Goldman Sachs-anbefaling
Den danske Simcorp-aktie har for alvor vind i sejlene, efter den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg fredag løftede kursmålet fra 475 kroner til 600 kroner og anbefalede opkøb af aktien.

Simcorps aktie-kurs lukkede fredag på 539 kroner. Aktien er steget 48,6 procent siden nytår.

Termas topchef stopper
Termas topchef, Jens Maaløe, forlader selskabet, som han har stået i spidsen for i 16 år.

Det aarhusianske selskab er den største spiller i den danske forsvarsindustri og står bag en lang række teknologiske løsninger til militærindustrien.

Selskabets ordretilgang er steget med 22 procent alene det seneste år. Ordrebeholdningen er nu tæt på 2,4 milliarder kroner.

Til Børsen siger Jens Maaløe, at han stopper på grund af alder, i det han til nytår fylder 64 år.

“At jeg vil forlade Terma handler om min dåbsattest. Da min kone mindede mig om, at jeg snart ville blive 60 år, og igen, da jeg var tæt på 62 år, begyndte jeg at overveje min fremtid. Nu nærmer jeg mig 64. Så jeg vil foretage et karriereskift og koncentrere mig om bestyrelsesarbejde i nogle år,” siger han til avisen.

Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver
Den danske teknologi-ambassadør, Casper Klynge, søger på rigets vegne ny medarbejdere i form af en sikkerhedspolitisk rådgiver.

Den nye medarbejder skal have base i Palo Alto i Silicon Valley i Californien og bliver en del af Danmarks ‘techplomacy-’initiativ.

“Rådgiveren vil arbejde for at styrke dialogen med de store, multinationale teknologivirksomheder og tech-miljøet i øvrigt om sikkerhedspolitiske og dataetiske spørgsmål, herunder cybersikkerhed, persondatabeskyttelse, påvirkningskampagner/disinformation samt terroristers misbrug af internettet,” lyder det i jobopslaget.

Samtaler til stillingen vil i øvrigt pågå per Skype.

Du kan læse mere om stillingen her: Sikkerhedspolitisk rådgiver.

Netcompany-stiftere slår sig sammen
De to medstiftere af Netcompany, André Rogaczewski og Claus Jørgensen, slår deres holdingsselskaber sammen, når Netcompany om ikke længe går på børsen, skriver Børsen.

Det nye, fælles selskab kommer til at eje godt 10 procent af det børsnoterede selskab.

“Siden vi sammen stiftede Netcompany for over 18 år siden, har Claus og jeg været et stærkt team. Ligesom vi i langt de fleste af disse år har haft et fælles selskab, fordi vi supplerer hinanden godt. Derfor er det for os helt naturligt, at vi nu igen samler vores kræfter og taler med én stemme i forhold til ejerskab og indflydelse i Netcompany fremadrettet," lyder det i en mail fra André Rogaczewski til avisen.

Læs også: Tredje gang de tre stiftere sælger Netcompany: Så meget har de scoret på at sælge selskabet.

Frankrig og Tyskland vil have EU til at finansiere tech-startups
Frankrig og Tyskland vil forsøge at få EU til at finansiere innovation og udvikling i startup-selskaber i teknologi-sektoren i EU, skriver Reuters.

EU-pengene skal på sigt medvirke til, at EU bliver konkurrencedygtig i forhold til Kina og USA, hvor Europa halter bagefter på udviklingssiden i det hæsblæsende teknologi-kapløb.

Frankrig og Tyskland ønsker at skabe et netværk, der kan fremme ‘breakthrough innovations’ udvikling helt frem til salgbare produkter.

Frankrig har allerede planlagt at investere halvanden milliard euro i innovation inden for kunstig intelligens frem mod 2022.

Intel beskyldes for alders-diskrimination
Intel efterforskes i USA for alders-diskrimination, skriver Wall Street Journal.

Konkret mistænkes selskabet af rettigheds-myndigheden U.S- Equal Employment Opportunity Commission for ret målrettet at have udvalgt medarbejdere, der skulle fyres, ud af deres alder, da selskabet for nogle år år siden fyrede mere end 10.000 mand. Og det må man ikke.

Den amerikanske myndighed efterforsker sagen efter en række henvendelser fra fyrede Intel-medarbejdere.

Du kan læse mere om den store fyringsrunde her: Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten
IT-JOB

Københavns Lufthavne A/S

Netværkstekniker til unik arbejdsplads

Danmarks Meteorologiske Institut

Netværksadministrator søges til DMI

Siemens Gamesa Renewable Energy A/S

OT Cybersecurity Specialist – SOC analyst
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Data fra 45.000 virksomheder: Sådan lykkes den digital transformation
Digital transformation medfører gennemgribende forandringer og lykkes kun, hvis du får kunder og medarbejdere med på vognen. Denne hvidbog fra Zendesk konkluderer på data fra 45.000 virksomheder, hvornår processen lykkes – og hvornår den ikke gør.