Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten / Termas topchef stopper / Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver / Netcompany-stiftere slår sig sammen

Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten. Termas topchef stopper. Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver. Netcompany-stiftere slår sig sammen. Frankrig og Tyskland vil have EU til at finansiere tech-startups. Intel beskyldes for alders-diskrimination.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Hackere kan have haft Champions League-finalen i kikkerten

Weekendens Champions Legaue-finale i ukrainske Kiev mellem fodboldsklubberne Real Madrid og Liverpool var i hackernes kikkert, skriver den britiske avis The Independent.

Det skete på baggrund af den store malware-inficering, som Cisco fortalte om i sidste uge.

Den kan du læse mere om her: Stort hackerangreb opdaget: 500.000 enheder ramt af koordineret cyber-angreb.

“Sikkerheds-eksperter mener, at inficeringen af hardware på ukrainsk territorium er forberedelse til en ny cyber-aggression af Rusland, som sigter mod at destabilisere situationen under Champoins Legaue-finalen,” lyder det fra Ukraine.

Cisco nævnte i sidste ikke Rusland, men blot, at der kunne være tale om et ‘stats-finansieret’ angreb.

Simcorp-aktien i vejret efter Goldman Sachs-anbefaling
Den danske Simcorp-aktie har for alvor vind i sejlene, efter den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs ifølge Bloomberg fredag løftede kursmålet fra 475 kroner til 600 kroner og anbefalede opkøb af aktien.

Simcorps aktie-kurs lukkede fredag på 539 kroner. Aktien er steget 48,6 procent siden nytår.

Termas topchef stopper

Termas topchef, Jens Maaløe, forlader selskabet, som han har stået i spidsen for i 16 år.

Det aarhusianske selskab er den største spiller i den danske forsvarsindustri og står bag en lang række teknologiske løsninger til militærindustrien.

Selskabets ordretilgang er steget med 22 procent alene det seneste år. Ordrebeholdningen er nu tæt på 2,4 milliarder kroner.

Til Børsen siger Jens Maaløe, at han stopper på grund af alder, i det han til nytår fylder 64 år.

“At jeg vil forlade Terma handler om min dåbsattest. Da min kone mindede mig om, at jeg snart ville blive 60 år, og igen, da jeg var tæt på 62 år, begyndte jeg at overveje min fremtid. Nu nærmer jeg mig 64. Så jeg vil foretage et karriereskift og koncentrere mig om bestyrelsesarbejde i nogle år,” siger han til avisen.

Danmark søger sikkerhedspolitisk rådgiver

Den danske teknologi-ambassadør, Casper Klynge, søger på rigets vegne ny medarbejdere i form af en sikkerhedspolitisk rådgiver.

Den nye medarbejder skal have base i Palo Alto i Silicon Valley i Californien og bliver en del af Danmarks ‘techplomacy-’initiativ.

“Rådgiveren vil arbejde for at styrke dialogen med de store, multinationale teknologivirksomheder og tech-miljøet i øvrigt om sikkerhedspolitiske og dataetiske spørgsmål, herunder cybersikkerhed, persondatabeskyttelse, påvirkningskampagner/disinformation samt terroristers misbrug af internettet,” lyder det i jobopslaget.

Samtaler til stillingen vil i øvrigt pågå per Skype.

Du kan læse mere om stillingen her: Sikkerhedspolitisk rådgiver.

Netcompany-stiftere slår sig sammen

De to medstiftere af Netcompany, André Rogaczewski og Claus Jørgensen, slår deres holdingsselskaber sammen, når Netcompany om ikke længe går på børsen, skriver Børsen.

Det nye, fælles selskab kommer til at eje godt 10 procent af det børsnoterede selskab.

“Siden vi sammen stiftede Netcompany for over 18 år siden, har Claus og jeg været et stærkt team. Ligesom vi i langt de fleste af disse år har haft et fælles selskab, fordi vi supplerer hinanden godt. Derfor er det for os helt naturligt, at vi nu igen samler vores kræfter og taler med én stemme i forhold til ejerskab og indflydelse i Netcompany fremadrettet," lyder det i en mail fra André Rogaczewski til avisen.

Læs også: Tredje gang de tre stiftere sælger Netcompany: Så meget har de scoret på at sælge selskabet.

Frankrig og Tyskland vil have EU til at finansiere tech-startups

Frankrig og Tyskland vil forsøge at få EU til at finansiere innovation og udvikling i startup-selskaber i teknologi-sektoren i EU, skriver Reuters.

EU-pengene skal på sigt medvirke til, at EU bliver konkurrencedygtig i forhold til Kina og USA, hvor Europa halter bagefter på udviklingssiden i det hæsblæsende teknologi-kapløb.

Frankrig og Tyskland ønsker at skabe et netværk, der kan fremme ‘breakthrough innovations’ udvikling helt frem til salgbare produkter.

Frankrig har allerede planlagt at investere halvanden milliard euro i innovation inden for kunstig intelligens frem mod 2022.

Intel beskyldes for alders-diskrimination

Intel efterforskes i USA for alders-diskrimination, skriver Wall Street Journal.

Konkret mistænkes selskabet af rettigheds-myndigheden U.S- Equal Employment Opportunity Commission for ret målrettet at have udvalgt medarbejdere, der skulle fyres, ud af deres alder, da selskabet for nogle år år siden fyrede mere end 10.000 mand. Og det må man ikke.

Den amerikanske myndighed efterforsker sagen efter en række henvendelser fra fyrede Intel-medarbejdere.

Du kan læse mere om den store fyringsrunde her: Intel fyrer 11 procent af medarbejderne: 12.000 ansatte skal ud af vagten
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere