Artikel top billede

Efter milliard-investeringer og røde bundlinjer: Nu tjener energiselskaberne penge på fiber-nettet

De danske energiselskaber har investeret milliarder i udrulning af fibernet, og nu er der langt om længe udsigt til, at fiber-udrulningen kan blive en forretning med potentiale.

Gennem årene har de danske energiselskabers milliard-investeringer i udbygning af fibernettet ført til blodrøde bundlinjer og enorme nedskrivning, men nu begynder fiber-investeringerne langt om længe at give afkast.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der har analyseret energiselskabernes regnskaber for 2017.

Ifølge Finans kan Danmarks tredjestørste elselskab Eniig præsentere et overskud på 3,7 millioner ligesom, at det sydjyske elselskab SE også har vendt underskud til overskud.

Der er også fremgang for det sjællandske fiberselskab Fibia, der dog alligevel havde et stort underskud på næsten 100 millioner kroner i 2017.

”Nu ser vi, at fibernettet ikke er ren filantropi, men en forretning med stort potentiale. Det har hele tiden været planen at lave det første overskud i 2017-2018, og de kommende år bliver resultaterne endnu bedre. Men det vil selvfølgelig tage mange år, før vi har tjent investeringen hjem,” siger Martin Romvig, der er administrerende direktør for Eniig til Finans.

Det vurderes, at de danske el-selskaber i alt har investeret knap 17 milliarder kroner i udrulning af fibernet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere