Artikel top billede

(Foto: Christian Radil Fotografi /)

Efter grønt lys til fusion mellem GlobalConnect og Nianet: Nianet-direktør vil skifte karriere

Nianets administrerende direktør, Rasmus Helmich, vil efter ni år på posten til at se sig som om efter en ny karriere.

"Jeg forventer ikke at blive smidt ud, men jeg forventer heller ikke på nogen måde at blive hængende. Men jeg forventer at skulle have en dialog med, om der er noget, de har brug for fra min side af. Så jeg ved det ikke," siger Rasmus Helmich, administrerende direktør hos Nianet, til ITWatch.

Udmeldingen kommer efter, at Konkurrencerådet efter næsten et års behandlingstid siger ja til GlobalConnects opkøb af Nianet.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Rasmus Helmich fortæller til ITWatch, at han har arbejdet som direktør i 25 år for forskellige selskaber, og nu i stedet ønsker at fortsætte med bestyrelsesarbejde.

Nianet skal sælge sine aktiviter fra i Aarhus

Det grønne lys fra Konkurrencerådet kommer på en betingelse: GlobalConnect skal sælge Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

Kravet kommer bag på direktøren, men han fortæller til ITWatch, at det er "fair nok".

De to fiberselskaber indgik fusionsaftalen helt tilbage i juni 2017.

Læs også: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet

Her blev det aftalt, at kapitalfonden EQT skulle købe Nianet af de 14 energiselskaber, som dengang ejede selskabet, og fusionere selskabet med GlobalConnect, som EQT også ejer.

Siden har processen ligget stille, og det har skabt nogen frustation hos de to selskaber, der mens Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har undersøgt sagen ikke har måtte tale sammen eller lægge planer og strategier.

Fusionen af de to store spiller har ifølge Konkurrencerådet skabt bekymring hos en række kunder og konkurrenter.

Men med tilsagnet fra det kommende kæmpeselskab om salg af de aarhusianske aktiviteter, er der ikke længere nogen ko på isen, vurderer Konkurrencerådet.

Fusionen skaber en regulær storspiller på det danske fibermarked, som bliver i stand til at udfordre TDC, som i dag dominerer det danske fibermarked.

Sammen vil GlobalConnect og Nianet have en omsætning i omegnen af en milliard kroner og mere end 400 medarbejdere.

Du finder hele Konkurrencerådets afgørelse i sagen her: Konkurrencerådets afgørelse af 30. maj 2018: GlobalConnects køb af Nianet.

Det kan du læse mere om her: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC.

Læs også:

Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere