Artikel top billede

Morgen-briefing: DI Digital får ny bestyrelse / Nordisk Film køber computerspil-selskab i sin største handel til dato / Østre Landsret: Ok at fyre på grund af Facebook-opslag

DI Digital får ny bestyrelse. Nordisk Film køber computerspil-selskab i sin største handel til dato. Østre Landsret: Ok at fyre på grund af Facebook-opslag. It-firmas ejere beskylder ledelse for at berige sig selv. Warren Buffet var ved at skyde 19 milliarder kroner i Uber - men trak sig.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

DI Digital får ny bestyrelse

DI Digital har fået ny bestyrelse på organisationens generalforsamling, der fandt sted onsdag i forbindelse med DI Digital Årsdag 2018.

Her blev fem nye medlemmer valgt til bestyrelsen, nemlig Jesper Henriksen fra Zendesk, Lars Enevoldsen fra Grundfos, Lise Karstensen fra Nokia Danmark, Morten Bentzen fra Telia og Peter Revsbech fra Ordbogen.

Netcompanys topchef André Rogaczewski blev genvalgt som formand for bestyrelsen, der har i alt 19 medlemmer.

Nordisk Film køber computerspil-selskab i sin største handel til dato

Nordisk Film, der ejes af Egmont, køber det svenske computerspil-firma Avalanche Studios. Nordisk Film har siden foråret 2017 ejet en lille del af det svenske selskab og køber nu resten.

Avalanche Studios har ifølge Nordisk Film en samlet værdi på 870 millioner kroner, hvilket gør opkøbet til det største i Nordisk Films historie.

Det svenske firma har 320 medarbejdere i Stockholm og New York og står bag spil som Mad Max, theHunter, Renegade Ops og andre.

“I Nordisk Film og Egmont vil vi øge vores position inden for gaming, som oplever stor global vækst, og vores mål er at investere i en betydelig portefølje af gaming-selskaber. Vi har været medejere af Avalanche Studios i et år, og selskabet har imponeret os. Vores engagement i Avalanche Studios viser, at vi er klar til flere substantielle og langsigtede investeringer inden for dette område," lyder det fra Allan Mathson Hansen, som er koncerndirektør i Nordisk Film.

Østre Landsret: Ok at fyre på grund af Facebook-opslag

Det var ok, at en SAS fyrede en ansat på grund af et Facebook-opslag med ordlyden “Har købt tre kartoner smøger. Og skal bruge en til at tage de to igennem tolden” efter en ferietur.

Men det var ikke ok, at medarbejderen blev bortvist. Sådan lød afgørelsen onsdag i Østre Landsret, skriver Business.

Københavns Byret afgjorde ellers i sommer, at medarbejderen hverken skulle fyres eller bortvises for opfordringen.

Landsrettens afgørelse betyder for manden, at han får løn i sin opsigelsesperiode. Ved en bortvisning har man ingen opsigelsesperiode, men skal forlade arbejdspladsen omgående uden betaling.

It-firmas ejere beskylder ledelse for at berige sig selv

En række af de tungeste aktionærer i online-betalings-selskabet Clearhaus beskylder ifølge Børsen selskabets ledelse for at berige sig selv.

“Det er en række af Clearhaus Holding A/S’ aktionærers opfattelse, at selskabets ledelse og konsulenter misbruger den dominerende A-aktieklasse til at berige sig på de andre aktionærers bekostning,” lyder anklagen i et brev sendt til selskabet.

Ifølge avisen har de pågældende aktionærer skudt op mod 100 millioner kroner i selskabet. Men de ejer kun B-aktier uden stemmerettighed.

Clearhaus tager beskyldningerne med ro.

Warren Buffet var ved at skyde 19 milliarder kroner i Uber - men trak sig

En af verdens mest toneangivende investorer, den amerikanske rigmand Warren Buffet, var tæt på at skyde tre milliarder dollar - godt 19 milliarder kroner - ind i Uber tidligere på året.

Ifølge Bloombergs oplysninger tilbød Warren Buffet Uber pengene som et konvertibelt lån for at beskytte sin investering. Men aftalen faldt på gulvet, da Uber og han ikke kunne blive enige om vilkårene.

Både Uber-chef Dara Khosrowshahi og Warren Buffet siger nu, at de ganske rigtigt har været i dialog, men at historien om det konvertible lån ikke passer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere