Artikel top billede

Endnu et dansk fibernet bliver åbnet: Nordjysk fibernet åbnes for alle indholds-leverandører

Nord Energi åbner det nordjyske fibernet for alle indholdsleverandører, som nu kan få adgang til de nordjyske fiberkunder.

Nordjyske Nord Energi åbner sit fibernet for andre leverandører.

Det sker knapt et år efter, at de to store fiberselskaber Eniig og SE blev enige om, at de ville åbne deres fibernetnværk, så andre selskaber ville kunne mulighed for at levere indhold over netværket.

Nord Energi er medejer af Eniig Energi.

Eniig etablerede få måneder siden selskabet OpenNet, der kommer til at håndtere de øvrige indholds-leverandører på det nordjyske fibernet.

Ifølge Nord Energi Fibers direktør, Christian Frost Lauritzen, vil en bedre udnyttelse af det nordjyske fibernet være med til at sætte mere skub i vækst og udvikling i det nordjyske.

“Med samarbejdet gør vi det nemmere for andre udbydere at få adgang til fibernettet, og det vil give endnu mere konkurrence og dermed større valgfrihed for vores andelshavere,” siger han.

Han peger på, at Nord Energi er i gang med at rulle kraftigt ud i Nordjylland.

“Målsætningen er, at minimum 95 procent af de godt 120.000 husstande i fiberforsyningsområdet kan tilbydes fibernet i 2020.. Med dette samarbejde [mellem Nord Energi og OpenNet, red] sikrer vi desuden de bedste forudsætninger for at få flere kunder på fibernettet og dermed en bedre forrentning af vores investering i fiberinfrastruktur,” siger han.

Selskaberne peger på, at vilkårene for at levere indhold via OpenNet er ens for alle.

“OpenNet er et selvstændigt selskab i Eniig-koncernen med egen direktør, medarbejdere og systemer. Der er imidlertid fuldstændigt vandtætte skotter mellem OpenNet og Eniig, og derfor kan jeg garantere, at alle partnere i OpenNet behandles lige,” lyder det fra OpenNets direktør, Henrik Møller Nielsen.

OpenNet er endnu ikke gået i drift, men har indtil videre aftaler med YouSee, SE og Eniig Fiber. Selskabet har tidligere inviteret 'alle fiberselskaber til at samarbejde.'

Dansk Energi, der repræsenterer de danske energiselskaber, meddelte i sommer, at der ligger en fælles brancheholdning bag åbningen af fibernettet for andre indholdsleverandører i takt med, at fiberselskaberne blev klar til det.

Læs også:

Nu sker det: Alle danske fiberselskaber er klar til at åbne deres net for andre leverandører

Dansk fiberkæmpe træffer afgørende beslutning: Vil åbne sit net for andre selskaber

Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere