Artikel top billede

Endnu et dansk fibernet bliver åbnet: Nordjysk fibernet åbnes for alle indholds-leverandører

Nord Energi åbner det nordjyske fibernet for alle indholdsleverandører, som nu kan få adgang til de nordjyske fiberkunder.

Nordjyske Nord Energi åbner sit fibernet for andre leverandører.

Det sker knapt et år efter, at de to store fiberselskaber Eniig og SE blev enige om, at de ville åbne deres fibernetnværk, så andre selskaber ville kunne mulighed for at levere indhold over netværket.

Nord Energi er medejer af Eniig Energi.

Eniig etablerede få måneder siden selskabet OpenNet, der kommer til at håndtere de øvrige indholds-leverandører på det nordjyske fibernet.

Ifølge Nord Energi Fibers direktør, Christian Frost Lauritzen, vil en bedre udnyttelse af det nordjyske fibernet være med til at sætte mere skub i vækst og udvikling i det nordjyske.

“Med samarbejdet gør vi det nemmere for andre udbydere at få adgang til fibernettet, og det vil give endnu mere konkurrence og dermed større valgfrihed for vores andelshavere,” siger han.

Han peger på, at Nord Energi er i gang med at rulle kraftigt ud i Nordjylland.

“Målsætningen er, at minimum 95 procent af de godt 120.000 husstande i fiberforsyningsområdet kan tilbydes fibernet i 2020.. Med dette samarbejde [mellem Nord Energi og OpenNet, red] sikrer vi desuden de bedste forudsætninger for at få flere kunder på fibernettet og dermed en bedre forrentning af vores investering i fiberinfrastruktur,” siger han.

Selskaberne peger på, at vilkårene for at levere indhold via OpenNet er ens for alle.

“OpenNet er et selvstændigt selskab i Eniig-koncernen med egen direktør, medarbejdere og systemer. Der er imidlertid fuldstændigt vandtætte skotter mellem OpenNet og Eniig, og derfor kan jeg garantere, at alle partnere i OpenNet behandles lige,” lyder det fra OpenNets direktør, Henrik Møller Nielsen.

OpenNet er endnu ikke gået i drift, men har indtil videre aftaler med YouSee, SE og Eniig Fiber. Selskabet har tidligere inviteret 'alle fiberselskaber til at samarbejde.'

Dansk Energi, der repræsenterer de danske energiselskaber, meddelte i sommer, at der ligger en fælles brancheholdning bag åbningen af fibernettet for andre indholdsleverandører i takt med, at fiberselskaberne blev klar til det.

Læs også:

Nu sker det: Alle danske fiberselskaber er klar til at åbne deres net for andre leverandører

Dansk fiberkæmpe træffer afgørende beslutning: Vil åbne sit net for andre selskaber

Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.