Artikel top billede

Danske banker og pensionsselskaber: Cyberangreb er vores største frygt lige nu

Finanssektorens største frygt er cyberangreb, som er den langt største risikokilde for sektoren - og langt større end alle de ‘klassiske’ risici.

Cyberangreb udgør den uden sammenligning største risiko for banker og andre finansielle virksomheder lige nu.

Sådan lyder konklusionen i en ny rundspørge, som Finanstilsynet har foretaget hos en række af de risikoansvarlige chefer i finansielle danske virksomheder, der tæller både forsikrings-, pensions og bank-selskaber.

Hele 85 procent af de risikoansvarlige peger på, at de betrager risikoen for cyberangreb som en af de fem største risici.

Samtidig vurderer de, at cyberangreb er den mest ‘udfordrende’ risiko for virksomhederne at tackle.

“Flere respondenter nævner specifikt angreb på den finansielle infrastruktur, som for eksempel betalings- og afviklingssystemer og større finansielle institutioner, som risici," lyder det fra Finanstilsynet i rapporten, som du finder her.

Ifølge Finanstilsynet peger enkelte af de risikoansvarlige på, at der i selskabet er 'begrænsede ressourcer og fokus' på cybersikkerhed, hvilket øger risikoen.

Andre nævner, at de frygter tyveri af data.

"Udover direkte tab og skader forbundet med cyberangreb udviser respondenterne bekymring for et medfølgende tab af tillid til det finansielle system,” lyder det fra Finanstilsynet.

Længere nede på listen finder vi en række af de for banksektorens mere klassiske risici som prisfalld, renteændringer, udviklingen på ejendomsmarkedet og lignende.

Men udviklingen på disse områder vurderes altså til at være langt mindre farlig end netop risikoen for cyberangreb.

Danmarks Nationalbank undersøgte for et år siden it-sikkerhedsniveauet i 15 store pengeinstitutter herhjemme.

Her var konklusionen, at der især var tre udfordringer med it-sikkerheden.

Det kan du læse mere om her: 15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere