Artikel top billede

Danske banker og pensionsselskaber: Cyberangreb er vores største frygt lige nu

Finanssektorens største frygt er cyberangreb, som er den langt største risikokilde for sektoren - og langt større end alle de ‘klassiske’ risici.

Cyberangreb udgør den uden sammenligning største risiko for banker og andre finansielle virksomheder lige nu.

Sådan lyder konklusionen i en ny rundspørge, som Finanstilsynet har foretaget hos en række af de risikoansvarlige chefer i finansielle danske virksomheder, der tæller både forsikrings-, pensions og bank-selskaber.

Hele 85 procent af de risikoansvarlige peger på, at de betrager risikoen for cyberangreb som en af de fem største risici.

Samtidig vurderer de, at cyberangreb er den mest ‘udfordrende’ risiko for virksomhederne at tackle.

“Flere respondenter nævner specifikt angreb på den finansielle infrastruktur, som for eksempel betalings- og afviklingssystemer og større finansielle institutioner, som risici," lyder det fra Finanstilsynet i rapporten, som du finder her.

Ifølge Finanstilsynet peger enkelte af de risikoansvarlige på, at der i selskabet er 'begrænsede ressourcer og fokus' på cybersikkerhed, hvilket øger risikoen.

Andre nævner, at de frygter tyveri af data.

"Udover direkte tab og skader forbundet med cyberangreb udviser respondenterne bekymring for et medfølgende tab af tillid til det finansielle system,” lyder det fra Finanstilsynet.

Længere nede på listen finder vi en række af de for banksektorens mere klassiske risici som prisfalld, renteændringer, udviklingen på ejendomsmarkedet og lignende.

Men udviklingen på disse områder vurderes altså til at være langt mindre farlig end netop risikoen for cyberangreb.

Danmarks Nationalbank undersøgte for et år siden it-sikkerhedsniveauet i 15 store pengeinstitutter herhjemme.

Her var konklusionen, at der især var tre udfordringer med it-sikkerheden.

Det kan du læse mere om her: 15 banker er undersøgt: Vi har tre udfordringer med it-sikkerheden i de danske banker
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere