Artikel top billede

Foto: Trifork (Foto: Trifork)

Danske Trifork køber størstedelen af Testhuset med 75 ansatte: "En flirt, der har udviklet sig til en forelskelse, og så får man jo på et tidspunkt lyst til at blive gift"

Udviklingshuset Trifork udvider paletten med kompetencer med et opkøb på den danske hjemmebane. Målet er at stå stærkere i den internationale ekspansion. "Det her er en flirt, der har udviklet sig til en forelskelse, og så får man jo på et tidspunkt lyst til at blive gift", siger Trifork-direktør. Se planerne her.

Mere kul på det internationale erobringstogt.

Sådan kan man vel sagtens koge Triforks seneste opkøb ind.

Udviklingshuset Trifork køber nemlig 70 procent af danske Testhuset for et større, men ukendt, tocifret millionbeløb.

”Vi synes, at tidspunktet nu er godt, fordi vi er på en international rejse, hvor vi også gerne vil bringe Testhusets kompetencer med ind i nogle af de andre Trifork-selskaber i særdeleshed i Holland," siger direktør hos Trifork, Peter Rørsgaard, til Computerworld.

Opkøbet sker med henblik på at styrke virksomhedens internationale satsning. Og Testhuset er blot et i rækken af opkøb foretaget af netop Trifork, der har det som sin helt klare strategi.

”Vi er ved at rulle Netic ud i Holland sammen med vores selskaber i Amsterdam og Eindhoven. På den måde kan vi se, at Testhuset kan få et internationalt ståsted blandt andet i Holland. Vi er tilstede i en del lande, og i og med at vi udvikler software der, så giver det en ekstra dimension, at vi kan få Testhuset ind med selskabets kompetencer.”

Trifork har i forvejen fart på.

Virksomheden er allerede til stede i blandt andet Danmark, England, Holland og Schweiz, og dermed bliver opkøbet også en styrket bro til Europa for Testhuset.

Virksomheden er en af de helt store danske it-succeser. Senest har vi her på Computerworld placeret det som nummer 38 på listen over de 50 mest værdifulde danske it-succeser.

Læs mere her: Computerworld Special: Her er de 50 mest værdifulde danske it-successer

Vil ikke slås med KMD

Man kunne fristes til at tro, at et opkøb på hjemmebanen samtidigt var et led i en strategi, hvor man opruster imod de hjemlige konkurrenter. Men det er ikke tilfældet, forklarer Trifork-direktøren.

Det er nemlig ikke de store udbudscases, der er øverst på ønskelisten hos Trifork.

”Det er ikke fordi, vi skal op og have fat i de store projekter til 100 millioner eller 200 millioner kroner. Det er ikke den liga, vi har ambitioner om. Vi vil hellere hjælpe kunderne med nogle innovative løsninger. Vi har ikke en ambition om, at vi skal ind og tage en tæt kamp med KMD og Netcompany om de rigtig store offentlige udbud,” siger Peter Rørsgaard, der kom til virksomheden tilbage i 2012.

Trifork har tidligere udviklet applikationer for blandt andet DSB, hvilket ikke altid har været lige let.

Læs mere om det her: Kæmpe app-projekt hos DSB til 186 millioner kroner forsinket i foreløbigt fem måneder

En længere affære

Romancen mellem de to virksomheder har været længe undervejs.

Testhuset og Trifork har i flere år samarbejdet og vandt blandt andet sidste år et andet app-udbud hos føromtalte DSB.

Derfor har de to virksomheder også i en længere periode haft et godt øje til hinanden. Det kærlige blik bliver altså nu til et opkøb.

”Det er ligesom, når man møder en kæreste. Først så flirter man lidt og finder ud af om kemien er der. Man mærker efter, om man tænker ens, og det må vi erkende, at det gør vi. Det her er en flirt, der har udviklet sig til en forelskelse og så på et tidspunkt, så har man jo lyst til at blive gift.”

Med dagens opkøb åbner Trifork for, at man vil etbalere endnu et kontor i København.

Virksomheden er dog også stor i Aarhus, hvor man allerede har flere kontorer. Dermed er virksomheden også med til at bidrage til den rivende it-udvikling, der finder sted i den jyske hovedstad.

Dagens opkøb falder ikke bare på en fredag, eller en fredag der tilfældigvis er den første dag i en ny måned. Faktisk så er dagen i dag helt speciel. Datoen 1/6/18 flugter nemlig tallet for det gyldne snit - 1,618.

Så må vi jo se, om det gyldne smitter af på Triforks seneste opkøb.

Læs mere om det her: Systematic vokser så meget, at hele Aarhus kan mærke det: "Vi vil gerne have, at Aarhus bliver en it-hovedstad"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere