Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

Efter skuffende salg: Nu sælger Nokia den milliard-satsning, der skulle have været selskabets fremtid

Et milliard-opkøb af en fransk iot-virksomhed skulle have været starten på en ny storhedstid for finske Nokia. Men nu har Nokia sagt farvel til iot-eventyret og vil i fremtiden blot være en licens-forretning.

Fitnesstrackere, smartwatches og andre digitale sundhedsprodukter skulle have været fremtiden for finske Nokia, der i 2016 opkøbte den franske iot- og digital health-virksomhed Withings for 1,3 milliarder kroner.

Men satsningen har været en skuffelse for Nokia, som derfor har solgt hele sin digital health-afdeling tilbage Withings stifter Eric Carrell, der således igen har fået kontrol over den virksomhed han stiftede i 2008.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Er dette Nokias nye fremtid? Er på trapperne med globalt sammenbundet IoT-netværk

Tidligere Samsung-chef ryger ud

Ved samme lejlighed fratræder også afdelingens chef Gregory Lee, der har en fortid hos Samsung og som for mindre end et år siden blev ansat i Nokia

Nokia har ikke oplyst, hvad Eric Carrell har måtte betale for virksomheden, og det vides heller ikke, hvor meget afdelingen har omsat for.

Men ifølge Reuters har området ikke kunne indfri Nokias vækstmål.

Salget betyder, at Nokia nu udelukkende vil være en licensforretning, der licenserer sit brand til andre virksomheder.

Det gælder eksempelvis den kinesisk-finske smartphoneproducent HMD-Global, der i dag producerer smartphones under Nokia-navnet.

Læs også:
Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere