Artikel top billede

Efter skuffende salg: Nu sælger Nokia den milliard-satsning, der skulle have været selskabets fremtid

Et milliard-opkøb af en fransk iot-virksomhed skulle have været starten på en ny storhedstid for finske Nokia. Men nu har Nokia sagt farvel til iot-eventyret og vil i fremtiden blot være en licens-forretning.

Fitnesstrackere, smartwatches og andre digitale sundhedsprodukter skulle have været fremtiden for finske Nokia, der i 2016 opkøbte den franske iot- og digital health-virksomhed Withings for 1,3 milliarder kroner.

Men satsningen har været en skuffelse for Nokia, som derfor har solgt hele sin digital health-afdeling tilbage Withings stifter Eric Carrell, der således igen har fået kontrol over den virksomhed han stiftede i 2008.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Er dette Nokias nye fremtid? Er på trapperne med globalt sammenbundet IoT-netværk

Tidligere Samsung-chef ryger ud

Ved samme lejlighed fratræder også afdelingens chef Gregory Lee, der har en fortid hos Samsung og som for mindre end et år siden blev ansat i Nokia

Nokia har ikke oplyst, hvad Eric Carrell har måtte betale for virksomheden, og det vides heller ikke, hvor meget afdelingen har omsat for.

Men ifølge Reuters har området ikke kunne indfri Nokias vækstmål.

Salget betyder, at Nokia nu udelukkende vil være en licensforretning, der licenserer sit brand til andre virksomheder.

Det gælder eksempelvis den kinesisk-finske smartphoneproducent HMD-Global, der i dag producerer smartphones under Nokia-navnet.

Læs også:
Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere