Artikel top billede

Efter skuffende salg: Nu sælger Nokia den milliard-satsning, der skulle have været selskabets fremtid

Et milliard-opkøb af en fransk iot-virksomhed skulle have været starten på en ny storhedstid for finske Nokia. Men nu har Nokia sagt farvel til iot-eventyret og vil i fremtiden blot være en licens-forretning.

Fitnesstrackere, smartwatches og andre digitale sundhedsprodukter skulle have været fremtiden for finske Nokia, der i 2016 opkøbte den franske iot- og digital health-virksomhed Withings for 1,3 milliarder kroner.

Men satsningen har været en skuffelse for Nokia, som derfor har solgt hele sin digital health-afdeling tilbage Withings stifter Eric Carrell, der således igen har fået kontrol over den virksomhed han stiftede i 2008.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Er dette Nokias nye fremtid? Er på trapperne med globalt sammenbundet IoT-netværk

Tidligere Samsung-chef ryger ud

Ved samme lejlighed fratræder også afdelingens chef Gregory Lee, der har en fortid hos Samsung og som for mindre end et år siden blev ansat i Nokia

Nokia har ikke oplyst, hvad Eric Carrell har måtte betale for virksomheden, og det vides heller ikke, hvor meget afdelingen har omsat for.

Men ifølge Reuters har området ikke kunne indfri Nokias vækstmål.

Salget betyder, at Nokia nu udelukkende vil være en licensforretning, der licenserer sit brand til andre virksomheder.

Det gælder eksempelvis den kinesisk-finske smartphoneproducent HMD-Global, der i dag producerer smartphones under Nokia-navnet.

Læs også:
Nokia er tilbage: Her er selskabets fremtidsplaner - som kan række uden for mobilverdenen: "Vi følger spændt udviklingen for et hardware-økosystem uden for mobilen"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere