Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Rasmus stævner justitsministeren i dag for ulovlig logning: "Jeg ved, at vi kommer til at vinde"

Interview: Fredag over middag lander der en stævning på bordet hos justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Afsenderen er Foreningen imod Ulovlig Logning, som er stiftet af juristen Rasmus Malver. "Det er en principiel sag," siger han til Computerworld.

Foreningen mod Ulovlig Logning stævner fredag justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

Foreningen mener, at justitsministeren har brudt loven ved at håndhæve Logningsbekendtgørelsen, der betyder, at teleselskaber gemmer oplysninger om deres kunders aktivitet.

En lang række af Danmarks erhvervsorganisationer har tidligere opfordret regeringen til at stoppe med overvågningen.

Det kan du læse mere om her: Samlet tele- og it-branche i opråb til Pape: Stop anvendelsen af massiv datalogning af danskerne nu

Top-jurister har tidligere ligeledes peget på, at logningen er klart ulovligt og omgående bør stoppes.

Det kan du læse mere om her: Top-jurister: Dansk telelogning er klart ulovlig og bør afskaffes omgående

Jurist Rasmus Malver, du står bag Foreningen imod Ulovlig Logning. Hvorfor har du valgt at stævne justistministeren?

“Det er en principiel sag om, hvorvidt den udøvende magt (regeringen red.) skal udøve lovgivningen eller om den skal udøve sine egne holdninger. Det er et spørgsmål om menneskerettigheder. Det er et spørgsmål om, at hvis vi ikke kæmper for vores rettigheder, så mister vi dem."

Hvad håber du på, at udfaldet bliver af den her stævning?

“Jeg ved, at vi kommer til at vinde. Jeg håber, at de danske politikere vil anerkende, at de bliver dømt for at sætte deres egne holdninger over loven."

Denne sag bliver ikke den sidste

Hvad håber du, at det kommer til at betyde fremover?

"Jeg håber, at vi kommer til at se nogle politikere, der har lært af det.

Vi har jo tidligere haft Tvind-sagen, hvor de blev dømt for overtrædelse af Grundlovens §3 om magtens tredeling. Og jeg håber, at denne sag vil føre til, at de tænker mere over, at når de er ministre, så er de ministre og ikke politikere."

Hvem er det, der står bag indsamlingen af de her 360.000 kroner, som foreningen har brugt til den her stævning?

"Jeg smed selv 30.000 kroner i kassen til at begynde med. Amnesty har smidt 30.000 kroner. Og så har mere end 1.000 enkelt-donorer bidraget med penge."

Hvad skal der ske efter, at den her sag er afsluttet?

"Så må vi se på, om Pape [justitsminister Søren Pape Poulsen (K), red] for eksempel har tænkt sig at blive ved med at bruge helikoptere ulovligt til for eksempel Dsstortion, hvor han har fortalt Folketinget, at det selvfølgelig er ulovligt, hvis polititet kan kigge ind i baggårde og på tagterasser. Samtidig poster politiet masser af billeder, hvor de gør netop det. Så der er masser at tage fat på."

Læs også:

Samlet tele- og it-branche i opråb til Pape: Stop anvendelsen af massiv datalogning af danskerne nu

Søren Pape Poulsen giver sig ikke - affejer massiv lognings-kritik: "Vi kunne jo sidde her i 24 timer uden at blive enige"

Danmarks største erhvervsorganisationer i opråb til regeringen: Det skal være slut med at bruge danskernes tele-data til småting
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere