Artikel top billede

Til trods for imponerende vækst vender flere investorer tomlen nedad for Netcompanys nye aktie. (Foto: Netcompany/PR)

Investorer sår tvivl om Netcompanys nye aktie: For dyr og usikker

Til trods for imponerende vækst vender flere investorer tomlen nedad for Netcompanys nye aktie.

Når aktien for it-selskabet Netcompany sendes ud i markedet torsdag 7. juni, vil den ikke nødvendigvis blive en darling hos investorerne, for prissætningen møder kritik flere steder fra, skriver Børsen.

I alt bliver 20 millioner ud af selskabets 50 millioner aktier udbudt til en værdi mellem 2,7 og 3,3 milliarder kroner.

Det er en pris, som aktien får svært at leve op til, vurderer flere eksperter - til trods for lovning om vækstrater på 20-25 procent i 2019 til 2021 fra selskabet.

Her peger Netcompany selv på det store potentiale i en forestående ekspansion i Norge og Storbritannien, hvor opkøb foretaget igennem 2016 og 2017 har givet virksomheden fod indenfor de lukrative markeder.

Se også: Netcompany går på børsen 7. juni - så meget kommer aktierne til at koste

Alt skal flaske sig

Meget skal falde rigtig ud, for at kommende investorer skal få gevinst med den nye aktie. Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo vurderer, at man skal tro på, at selskabets fremtidsplaner vil realiseres.

”Den er til den dyre side, så investorerne køber ind i troen på et væksteventyr. Det er jo ambitiøst, at de vil fordoble indtjeningen før skat. Det er ikke usandsynligt, jo større selskabet bliver, jo flere stordriftsfordele og jo større indtjening får det," siger han til Børsen og pointerer samtidigt, at de nuværende Netcompany-ejere hiver en stor gevinst hjem med ved børsnoteringen.

"Selskabet begrunder noteringen med styrket renommé og adgang til kapitalmarkedet, det kan sagtens betyde, at ledelsen udsteder nye aktier, hvis der skal foretages opkøb. Den risiko skal investorerne også tænke på," slutter han og vurderer, at Netcompany bør kunne ramme et niveau mellem 275 og 300 kroner i 2021 – vel at mærke kun hvis alt flasker sig for selskabet.

Debutprisen for Netcompanys aktie vil lande mellem 135 og 165 kroner ved børsnoteringen.

Det 18 år gamle selskabs kundegrundlag er i dag fordelt ligeligt mellem offentlige og private kunder.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere