Artikel top billede

Til trods for imponerende vækst vender flere investorer tomlen nedad for Netcompanys nye aktie.

Investorer sår tvivl om Netcompanys nye aktie: For dyr og usikker

Til trods for imponerende vækst vender flere investorer tomlen nedad for Netcompanys nye aktie.

Når aktien for it-selskabet Netcompany sendes ud i markedet torsdag 7. juni, vil den ikke nødvendigvis blive en darling hos investorerne, for prissætningen møder kritik flere steder fra, skriver Børsen.

I alt bliver 20 millioner ud af selskabets 50 millioner aktier udbudt til en værdi mellem 2,7 og 3,3 milliarder kroner.

Det er en pris, som aktien får svært at leve op til, vurderer flere eksperter - til trods for lovning om vækstrater på 20-25 procent i 2019 til 2021 fra selskabet.

Her peger Netcompany selv på det store potentiale i en forestående ekspansion i Norge og Storbritannien, hvor opkøb foretaget igennem 2016 og 2017 har givet virksomheden fod indenfor de lukrative markeder.

Se også: Netcompany går på børsen 7. juni - så meget kommer aktierne til at koste

Alt skal flaske sig

Meget skal falde rigtig ud, for at kommende investorer skal få gevinst med den nye aktie. Analytiker John Stihøj fra Aktieinfo vurderer, at man skal tro på, at selskabets fremtidsplaner vil realiseres.

”Den er til den dyre side, så investorerne køber ind i troen på et væksteventyr. Det er jo ambitiøst, at de vil fordoble indtjeningen før skat. Det er ikke usandsynligt, jo større selskabet bliver, jo flere stordriftsfordele og jo større indtjening får det," siger han til Børsen og pointerer samtidigt, at de nuværende Netcompany-ejere hiver en stor gevinst hjem med ved børsnoteringen.

"Selskabet begrunder noteringen med styrket renommé og adgang til kapitalmarkedet, det kan sagtens betyde, at ledelsen udsteder nye aktier, hvis der skal foretages opkøb. Den risiko skal investorerne også tænke på," slutter han og vurderer, at Netcompany bør kunne ramme et niveau mellem 275 og 300 kroner i 2021 – vel at mærke kun hvis alt flasker sig for selskabet.

Debutprisen for Netcompanys aktie vil lande mellem 135 og 165 kroner ved børsnoteringen.

Det 18 år gamle selskabs kundegrundlag er i dag fordelt ligeligt mellem offentlige og private kunder.

Læs også: Netcompany kan blive Danmarks nye folkeaktie - derfor vil danskerne flokkes om selskabet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere