Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nye TDC-ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner

TDC nye ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner for at følge med i 5G-kapløbet.

TDC’s nye ejere i konsortiet DK Telekommunikatin kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner i udrulningen af 5G, skriver Finans.

Ifølge avisen kan selskabets indtjening komme under voldsomt pres - ikke mindst fordi DK Telekommunikation tidligere har meddelt, at TDC under det nye ejerskab skal udrulle fibernet i stor stil.

“5G kræver meget store investeringer i nye frekvenser, teknologi og telemaster. Vi snakker mange milliarder, fordi de skal købe flere frekvenser og bygge langt flere antenner. Det virker urealistisk, at TDC-ejerne også vil udrulle kostbart fibernet i stor stil. Det vil i hvert fald gå ud over TDC's afkast,” siger Michael Jensen fra konsulenthuset Netplan til avisen.

TDC’s topchef, Pernille Erenbjerg, har opsagt sin stilling og selskabet har for tiden heller ingen bestyrelsesformand, så selskabet har for tiden ingen klar kurs.

Det kan du læse mere om her: TDC på jagt efter ny bestyrelsesformand med 'stærk dansk profil' - udnævner englænder som midlertidig formand

Til efteråret åbner staten for en ny frekvensauktion. De tidligere auktioner har indbragt staten milliarder af kroner, og det ventes, at 5G-auktionerne til efteråret kommer til at indbringe store beløb.

Dernæst venter der store teknologiinvesteringer for teleselskaberne.

Læs også:

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere