Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nye TDC-ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner

TDC nye ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner for at følge med i 5G-kapløbet.

TDC’s nye ejere i konsortiet DK Telekommunikatin kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner i udrulningen af 5G, skriver Finans.

Ifølge avisen kan selskabets indtjening komme under voldsomt pres - ikke mindst fordi DK Telekommunikation tidligere har meddelt, at TDC under det nye ejerskab skal udrulle fibernet i stor stil.

“5G kræver meget store investeringer i nye frekvenser, teknologi og telemaster. Vi snakker mange milliarder, fordi de skal købe flere frekvenser og bygge langt flere antenner. Det virker urealistisk, at TDC-ejerne også vil udrulle kostbart fibernet i stor stil. Det vil i hvert fald gå ud over TDC's afkast,” siger Michael Jensen fra konsulenthuset Netplan til avisen.

TDC’s topchef, Pernille Erenbjerg, har opsagt sin stilling og selskabet har for tiden heller ingen bestyrelsesformand, så selskabet har for tiden ingen klar kurs.

Det kan du læse mere om her: TDC på jagt efter ny bestyrelsesformand med 'stærk dansk profil' - udnævner englænder som midlertidig formand

Til efteråret åbner staten for en ny frekvensauktion. De tidligere auktioner har indbragt staten milliarder af kroner, og det ventes, at 5G-auktionerne til efteråret kommer til at indbringe store beløb.

Dernæst venter der store teknologiinvesteringer for teleselskaberne.

Læs også:

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere