Artikel top billede

Nye TDC-ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner

TDC nye ejere kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner for at følge med i 5G-kapløbet.

TDC’s nye ejere i konsortiet DK Telekommunikatin kan blive tvunget til at investere milliarder af kroner i udrulningen af 5G, skriver Finans.

Ifølge avisen kan selskabets indtjening komme under voldsomt pres - ikke mindst fordi DK Telekommunikation tidligere har meddelt, at TDC under det nye ejerskab skal udrulle fibernet i stor stil.

“5G kræver meget store investeringer i nye frekvenser, teknologi og telemaster. Vi snakker mange milliarder, fordi de skal købe flere frekvenser og bygge langt flere antenner. Det virker urealistisk, at TDC-ejerne også vil udrulle kostbart fibernet i stor stil. Det vil i hvert fald gå ud over TDC's afkast,” siger Michael Jensen fra konsulenthuset Netplan til avisen.

TDC’s topchef, Pernille Erenbjerg, har opsagt sin stilling og selskabet har for tiden heller ingen bestyrelsesformand, så selskabet har for tiden ingen klar kurs.

Det kan du læse mere om her: TDC på jagt efter ny bestyrelsesformand med 'stærk dansk profil' - udnævner englænder som midlertidig formand

Til efteråret åbner staten for en ny frekvensauktion. De tidligere auktioner har indbragt staten milliarder af kroner, og det ventes, at 5G-auktionerne til efteråret kommer til at indbringe store beløb.

Dernæst venter der store teknologiinvesteringer for teleselskaberne.

Læs også:

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere