Artikel top billede

(Foto: Computerworld / Niels de Boissezon)

Endnu en svipser fra Facebook: 14 millioner konti blottet på grund af teknisk fejl

Hos de berørte brugere, er opslag tænkt til nære venner blevet lagt op til offentlig beskuelse.

Efter en tid med skandaler, er Facebook nu ramt af flere uheldigheder. En fejl i Facebook-system har igennem maj måned forårsaget, at op mod 14 millioner brugere har fået opslag delt, selvom det ikke var hensigten.

Facebook-opslag som dengang var tænkt til venner eller nære venner, blev på grund af fejlen i stedet lagt op som offentlige opslag – til offentlig beskuelse.

Fejlen opstod i perioden mellem den 18. og 22. maj i år, det var dog først fra den 27. maj at Facebook begyndte at orientere brugerne om det potentielle issue.

”Vi har opdaget en bug der gjorde, at brugere opslag automatisk blev foreslået som offentlige opslag når brugere skabte deres opslag. Vi har rettet problemet og fra i dag af, orienterer vi alle de berørte brugere og råder dem til at gennemgå deres historik.” skriver Facebooks privacy-chef Erin Egan til netmediet Techcrunch, mens hun samtidig pointerer, at tidligere opslag ikke er berørte.

Facebook lever fortsat i efterdøningerne fra forårets Cambridge Analytica skandale, hvor over 80 millioner Facebook-brugeres data er blevet misbrugt til blandt andre politisk formål.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere