Artikel top billede

Endnu en svipser fra Facebook: 14 millioner konti blottet på grund af teknisk fejl

Hos de berørte brugere, er opslag tænkt til nære venner blevet lagt op til offentlig beskuelse.

Efter en tid med skandaler, er Facebook nu ramt af flere uheldigheder. En fejl i Facebook-system har igennem maj måned forårsaget, at op mod 14 millioner brugere har fået opslag delt, selvom det ikke var hensigten.

Facebook-opslag som dengang var tænkt til venner eller nære venner, blev på grund af fejlen i stedet lagt op som offentlige opslag – til offentlig beskuelse.

Fejlen opstod i perioden mellem den 18. og 22. maj i år, det var dog først fra den 27. maj at Facebook begyndte at orientere brugerne om det potentielle issue.

”Vi har opdaget en bug der gjorde, at brugere opslag automatisk blev foreslået som offentlige opslag når brugere skabte deres opslag. Vi har rettet problemet og fra i dag af, orienterer vi alle de berørte brugere og råder dem til at gennemgå deres historik.” skriver Facebooks privacy-chef Erin Egan til netmediet Techcrunch, mens hun samtidig pointerer, at tidligere opslag ikke er berørte.

Facebook lever fortsat i efterdøningerne fra forårets Cambridge Analytica skandale, hvor over 80 millioner Facebook-brugeres data er blevet misbrugt til blandt andre politisk formål.

Læs også: Der er ingen vej udenom: Google, Facebook og Amazon skal reguleres
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere